Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2010

Kristendomen ska råda i de svenska skolorna enligt regeringen

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2010 09:51

Nu ska kristendomen råda i de svenska skolorna. Borta är allt snack om mångfald. Som anledning säger man att det beror på att "det har varit den totalt dominerande religionen i vårt land och påverkat vårt levnadssätt på ett helt annat sätt än till exempel hinduismen", vilket ju i och för sig är sant.

MEN! Hur många kristna har vi i vårt land? Då menar jag inte hur många som döpts till denna tro, utan hur många som mer eller mindre regelbundet går i kyrkan bortsett från prästen och kyrkvaktmästaren och bortsett från dop, bröllop och liknande?  Det är nog under 5% av det svenska folket. Att släppa fri religionen i skolorna skulle innebära att eleverna kanske skulle få upp ögonen för andra religioner, ve och fasa ! Då kan det ju bli småmuslimer av eleverna, ve och fasa !

Så, detta har INGENTING att göra med vad det svenska folket vill. Nej, detta är en eftergift åt Kristdemokraterna. D v s till de dryga 5% av den svenska befolkningen som röstat på dom. Och nota bene, detta är något som SD självfallet inte sätter sig emot, vilket innebär att det nu är 10% av riksdagen som fått som dom vill. De andra 90 procenten får bara hålla tyst. Detta är demokrati på hög nivå.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

10 oktober 2010 11:25

Ska skräpa mig och avstår därför kommentar idag :-)

http://gammelemurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

10 oktober 2010 12:12

Nej för guds skull ( där fick jag till det ). Kommentera !

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

10 oktober 2010 21:08

OK Men skyll dig själv... ;-)

Kan tänka mig natt huvudanledningen är att i Sverige HAR Kristendomen haft stor betydelse. Även om den minskat idag anses det viktigt att berätta hur och vad och varför som hänt genom åren.

Tror inte heller att det i huvudsak är en eftergift åt KD. Det är väl många år som det pratats om "vila på kristen grund". Detta redan innan partiet fanns.

Eftersom jag gärna "vill veta" letade jag på SCB efter antalet kyrkobesökare/gudstjänstbesökare. Tittade antingen dåligt eller mäts det inte på det sättet för jag hittade inget. Men det hade varit kul att veta hur nära sanningen du ligger med 5%..

Däremot är det fel att tro att det bara är i KD det finns kristna. Tror du givetvis inte heller...
Men S har ju en kristen grupp och FP är ju kända för att ha (varit)kyrkobakgrund bland sina medlemmar.
Det finns nog tom kristna inom V skulle jag tro!

Tror faktiskt att det i första hand gäller att folkbilda eleverna om deras kristna "arv"

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

11 oktober 2010 09:45

Jag tror t o m at Ohlys pappa hade något med kyrkan att göra. MEN, vad jag vill är att det återigen ska heta religionskunskap och inte kristendomskunskap. Jag tror att ju mer vi känner till om andras religioner desto mer orädda blir vi. Det är alltid viktigt att bilda sig en uppfattning om alla religioner eller partier eller vad det nu är.
Vad det gäller kyrkobesökarna behöver jag bara titta hos oss. Söndagarna är det ett fåtal bilar utanför kyrkan. Ungefär lika många som det står utanför puben på lördagen och betydligt färre än utanför ishallen när det är match. I Ishallen brukar det vara ca 300 besökare. Om vi nu kollar antal bilar utanför kyrkan och jämför med bilarna utanför kyrkan ( som ligger utanför byn dessutom ) så bör det vara ca 30 i kyrkan. Om man ponerar att byn har 3000 invånare så är det 1% som går i kyrkan. Jag tror det är högt räknat.
Men jag ska göra som du och leta lite på nätet. Hittar jag något återkommer jag.

 
Gubbfan

Gubbfan

10 oktober 2010 21:34

För en gammal ateist känns Björklunds beslut som en naturlig följd av vad som eventuellt finns mellan öronen på honom.
Sedan finns ju misstanken att han längtar tillbaks till den tid då folket böjde sig i vördnad för överheten.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

11 oktober 2010 09:39

Där sa du något tänkvärt.
I min värld så vore det bättre att informera om alla religioner lika mycket. På så vis får man säkert bort en del rädsla och fördomar. Okunskap = rädsla och fördomar.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

11 oktober 2010 17:58

Då kan jag meddela att enligt tidningen folket -- råkade bli den som kom upp - har kyrkobesökarna minskat medan däremot antalet muslimer ökat med 22%.

Jag kan även meddela att när jag går i kyrkan går jag till en frikyrka. Där brukar det normalt vara kring 100 varje söndag.
Min son är medlem i en frikyrka på västkusten och där är det en "normal" söndag ca 200 personer.

Så jag hoppas du tar med frikyrkorna när du räknar/funderar.

Det finns ju populära präster i kyrkan som kan locka betydligt fler än så. Paketprästen i Småland när han var aktiv tex

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

11 oktober 2010 18:10

Jag såg någon statistik angående frikyrkor också. Den var dock ganska liten. Dock är det nog så att de som är med i frikyrkorna är med för att de verkligen tror på den kyrkan. Jag tror inte att du på långt när har samma besöksfrekvens i den svenska kyrkan.

 
Gubbfan

Gubbfan

11 oktober 2010 19:45

Tror att herrarna tar det hela från fel sida.
Det skall inte vara religionskunskap eller kristendomskunskap som ett särskillt ämne.
Det hela bör bakas in i de andra ämnena.
I ämnet psykologi, etik eller psykologi finns säkert många anledningar att prata dels om människans behov av en mental/andlig krycka och vad den kan bestå av.
Inom kulturämnena finns anledning att veta en del om t ex kristendomens inverkan på vad som skapats.
Inom SO-blocket kan man ta upp vad religionerna av olika slag har gjort/ställt till med.
Men att ha ett särskillt ämne som religionskunskap?
Låt oss slippa!
Befria barnen från det oket!
OK för att vi äldre handikappade behöver en krycka för att ta oss fram, men tvinga inte ned barnen i en andlig rullstol för att vänja dem av med att gå själva.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

12 oktober 2010 10:54

Ja, det är ju en tanke förstås. Särskild som många krig har ett ursprung i religionen. Samtidigt tror jag inte att information och sammanhang om olika religioner skadar barnen. Att få veta att Bibeln skrevs flera 100 år efter Jesus död och att Koranen, bibeln och andra skrifter trots allt är väldigt lika är ju inte fel att belysa. Man bör då även belysa varför vi hedningar inte tror på gud längre. Hade det verkligen funnits någon som varit så god som det står i skriften hade han inte låtit oss idioter springa runt här nere på klotet och förstöra den som vi gör.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se