Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2010

Första riktiga SD-blundern

Av Pink Ozzy - 6 oktober 2010 09:20

Igår började riksdagen med att vara i Storkyrkan och biskop Brunne :


"Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund - att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor."

Då klev SD ut ur kyrkan. Varför? kanske du frågar dig. Jag också. De går ut när en biskop pratar om det mest grundläggande i mänsklighetens vara här på jorden. Något som SD och vi andra kräver av muslimer och andra folk.

Om det nu är så att någon har något emot någon annan då borde det ju vara bäst att föregå med gott exempel i s f att lämna lokalen när teserna läses upp. Jag förstår först inte varför ett valt parti försätter sig i en så låg situation. Men efter lite eftertanke förstår jag det, även om jag inte delar åsikten. Det troliga är att SD nu visar sit verkliga jag, medvetet eller omedvetet. Att sitta i en kyrka är för minst 80% av dagens ungdomar helt egalt. Att däremot gå ut under predikan är för dom däremot coolt. Tyvärr så är nog läget så att man glömmer budskapet, utan tittar på det de anser vara coolt.

Men om vi då tittar lite närmare på den text som får SD att lämna kyrkan.  

"Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor" betyder egentligen att man inte ska göra skillnad mot några människor. Här är det inte tal om kristna eller muslimer. Nej, här pratar vi även om friska och sjuka, gamla och unga, smarta och mindre smarta, svarta och vita, friska som handikappade. I vilken grupp finns du?

"Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag." Tänk så här. Ta alla invandrare från alla länder som kom på 50-talet och framåt och deras  barn och deras barnbarn då är du i nutiden och dessutom i ett rikare Sverige. Slänger du ut invandrarna eller stänger av dessa från arbete i Sverige så är det bara en enda sak som sker: KOLLAPS! Sveriges stora fabriker stannar omedelbart, restaurangerna måste stänga, transportsystemet kollapsar mm mm.

"Du ska inte ha samma rättigheter som jag."Är inte detta en ganska fruktansvärt tanke? Du ska inte ha samma värde som jag. Ja du! Vad får dig att tro att just du ska tillhöra de utvalda? Du kanske har utländska föräldrar, är arbetslös, har en dold sjukdom. Då ska du straffas för det. Är detta OK för dig?

"Du är inte värd ett liv i frihet." Anser inte du att du har ett liv i frihet? Önskar inte du denna frihet till alla människor som inte har begått brott? 

 "Och detta av en enda grund - att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor." Visst är det väl en fruktansvärd tanke? Tänk på att det kanske inte är du idag, men med den utveckling i form av hat som råder nu kanske det blir du om några år. För jag tror att om hatet gror än mer i väst så gror den även i öst. Resultatet vill jag inte bevittna. Ett krig väst mot öst ( och då menar jag t ex muslimer och islam ) är ett krig vi aldrig vinner. För vi har inga som frivilligt går emot motståndaren med bomber kring magen. Vi vill leva ett gott liv, vilket de flesta av oss gör. Det ska vi också fortsätta med tycker jag. Jag tror inte mänskligheten har råd att börja med ett tredje världskrig, som kan vara närmare än du tror om vi inte passar oss. 

 

 

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

6 oktober 2010 20:50

I TV4s debattprogram i kväll onsdag kommer Jimmie att förklara sig. Samt diskuteras hur politisk en präst får vara. För alla inser ju att det var kritik mot SD hon framförde

http://gammelemurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

7 oktober 2010 09:44

Javisst var det kritik mot SD. Det förstår väl var och en. Samtidigt ska man inse att detta även är den tro dagens kristna bekänner sig till. Läste för övrigt en bok för något år sedan som visar att påven och Vatikanstaten under WWII var ytterst försiktiga i sin kritik mot nazism för att inte bli ockuperade.
Jag är dock tveksam till att jag tittar på kvällen program. Jag får se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 11:16

Stockholms landshövding har tydligen en mycket dålig ledarstil och arbetsmetoder. Vore nog bättre för regeringen att byta ut henne till en mer folklig ledare.  Det går inte att ha en dokmatisk landshövding som kör efter egna regler.  Jag har pers...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:29

Det har precis varit en omröstning om juridisk könstillhörighet i riksdagen. Som det oftast är så har en del personer inom ett parti olika åsikter men röstar som partitionen vill. Men det är ju helt fel. Man är inröstat av sina väljare på sina egna f...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:01

En kvinna har anmält sin man för våld. Rättegången skulle ha hållits för några veckor sedan, men kvinnan dök aldrig upp. Nu, 3 veckor senare har hon hittats död. Hennes man har mördat henne.  Hur sjuk går man bli? Varför har vi ingen lag som gör de...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards