Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2010

Ari Hallikainen måste vara ett djävla svin

Av Pink Ozzy - 3 oktober 2010 09:39

Ja, jag pekar ut en enda person. Men jag är så djävla förbannad. Här kommer det 156 bärplockare från Thailand som sålt allt de kan och skuldsatt sig dessutom. De flyger hit och plockar bär i över 12 timmar om dagen bland granris, mygg och knott. Sen när de ska få ut sin lön, som inte du vill jobba för,  och flyga hem så är Ari Hallikainen spårlöst borta. Hur djävla hjärtlös kan en människa bli egentligen? Hoppas han åker fast och får böta med ränta. Han ska fan göra rätt för sig.

Plockarna ska få  16300:- som en garantilön och mer om de plockade mer. De har stannat i dryga två månader. Så låt oss säga 2 månader gånger 16300:- blir 32600:-. Ta detta gånger 156 så är fanskapet skyldig 5 miljoner!!!

Så Ari Hallikainen som tydligen äger Lomsjö Bär AB, som är "arbetsgivare" sitter väl i solen någonstans. Hoppas han blir magsjuk, får malaria och AIDS.

Hur kan en människa vara så djävla hjärtlös?????


 
 
Ingen bild

MachoMan

3 oktober 2010 10:39

¨Så kan det gå i AnkDammmen - i Norge är det tuffare.

För att driva företag och få kredit till staten krävs inga säkerheter - det allmänna gör bara KreditKontroll OM man vill driva taxinäring eller ha alkoholtillstånd.

Mitt stalltips är Sätt Lomsjö i Snabb Konkurs så skall ThaiFolket få lön via statliga LöneGarantin.

Det är något fel i AnkDammen - så här borde det vara.

Det man inte kan betala med sin PenningPung - måste man betala med sin Kropp.

Det borde finnas tuffa advokater även runt åsele.

Här är exempel på en som påstår sig vara tuff och kaxig:

www.citylawyer.se

 
Ingen bild

machoman

3 oktober 2010 10:42

Väldigt konstigt att det ställs krav på att importera folk till bärplockning men inga ekonomiska garantier.

Staten genom Migrationsverket som givit tillstånd har ett stort ansvar.

De som köpt bären av Lomsjö likaså.

Har Lomsjö fått fullt betalt eller finns det obetalda fakturor - då kan uppköparna hålla inne betalningar som säkerhet och den vägen försöka skydda Thaifolket.

Vad borde Thaifolket göra?

Svar: se till att det blir betalvisum för thailandsvistelser och blåsa svenskar och finnar och ge pengarna till dom som jobbat häcken av sig i Norrlanddskogarna

 
Ingen bild

Apan

3 oktober 2010 10:46

hahahaha hoppas de hittar han död någonstans :)

 
Ingen bild

Mattias

3 oktober 2010 12:51

Håller med dej fullständigt, kan man starta en människojakt på en människa nuförtiden eller gör man sig skyldig till något brott då?

 
Ingen bild

tony

3 oktober 2010 13:30

kan bara hålla med, sicket jäkla svin!!!

 
Ingen bild

Ken

3 oktober 2010 16:56

Jag hoppas alla! som har en möjlighet att sätta upp svinets nuna på sin websida gör detta. Här finns en bra bild: http://vk.se/Article.jsp?article=382308 /Ken

Pink Ozzy

4 oktober 2010 09:53

Ja, det är bara att klicka på länken. Själv vill jag inte ha vilket skit som helst på min blogg.

 
Ingen bild

Micke

3 oktober 2010 22:36

Så kul att se när folk inte ens kan se att det aldrig är som det verkar i tidningarna. Om ett företag anställt 156 pers som utlovats en garantilön på 16300kr per månad så är det självklart att dessa personer kommer att få sin garantilön på 32600kr för två månaders arbete. Detta utdelas av staten, då ägaren säkerligen har betalat arbetsgivaravgiften (Annars hade han ju inte fått några arbetare över huvudtaget).

Om det är så att arbetarna inte får sin utlovade garantilön så får ni jaga staten i stället, det är där de utlovade pengarna finns och därifrån de skall komma när företaget sätts i konkurs.

Dessutom tror jag att det måste finnas något ytterligare bakom det hela, som ingen ser. Eftersom att om nu bärplockarna plockat så mycket som det påstås, så borde ju värdet av bären, dvs. inkomsten vara mycket högre än kostnaderna för Lomsjö Bär AB, vilket gjort att ägaren enkelt kunde ha betalat lönerna utan några som helst problem. Jag menar, vem skulle frivilligt vilja bli jagad av polisen i onödan?

Men som sagt, det finns ju alltid folk som gillar att ta ställning INNAN de tänker eller resonerar, hoppas folk som ni är en minoritet, för jag vill inte leva i ett barbariskt samhälle där utomstående människor tror sig veta allting när de endast läst nyhetsartiklar (som nästan alltid är framkallade för att locka folk, oavsett vem som blir uthängd eller inte).

Om du känner dig träffad, så snälla, tänk innan du ger dig in i något.

Pink Ozzy

4 oktober 2010 10:00

Oj, en själ som tror på att undrens tid inte är förbi. Du skriver och undrar vem som frivilligt vill bli jagad av polisen "i onödan". Vaddå "i onödan". Du, han gar för det första 5 miljoner själ i form av löner, dessutom sin egen vinst, dessutom skatt och sociala avgifter på det. Killen har minst 10 miljoner själ att hålla sig undan. Det kallar jag inte "i onödan". För jag är ju inte så enkelspårig och godtrogen och tror att han snällt har betalat in sin arbetsgivaravgift. Och varför ska staten kliva in hela tiden. Det är ju företagaren som har snillat pengarna. Vore väl enkelt om alla företagare gav fan i att betala löner mm och krävde staten på det hela tiden.
Fan vad du är ute och cyklar grabben!

 
Ingen bild

Joakim V

4 oktober 2010 00:22

Jag är så jävla arg på den här Ari Hallikainen. Jag hoppas att han blir tagen och får fängelse i många år och att han betalar dem här stackars människorna!! Jag hoppas ochså att han blir våldtagen varje dag i fängelset och att blir ensam för alltid.

Pink Ozzy

4 oktober 2010 09:52

Jo, man får väl hoppas att han åker in och att buset tar fram stolsbenet igen.

 
Ingen bild

grsfsg

4 oktober 2010 08:39

så här se han ut http://vk.se/Article.jsp?article=382308&category=387

Pink Ozzy

4 oktober 2010 09:52

Ja det blev jag ju inte gladare av precis. Men skönt att någon polisanmält honom. Hoppas han inte klarar sig utan får betala dyrt.

 
Ingen bild

Micke

4 oktober 2010 16:50

Om han inte hade betalat in arbetsgivaravgiften så hade han inte ens fått några arbeterare.

Pink Ozzy

4 oktober 2010 17:42

Som sagt, Micke - LÄS PÅ. Du är ute och cyklar.

 
Ingen bild

Roger

16 oktober 2010 09:50

Jag har sagt det förut och säger det igen,Thai lurar Thai.Titta bara på hur stödgruppen som skulle hjälpa utsatta plockare fungerar.Alla förstår att biståndsmedlen används av MADAMMEN för egen vinning.

Pink Ozzy

16 oktober 2010 10:10

Ja, nu hänger jag inte med och frågan är om du gör det. Det här handlar om en kille (svenskeller finsk ) som lurar ett helt gäng med bärplockande thailändare.

 
Ingen bild

Roger

16 oktober 2010 11:08

De sk bemmaningsföretagen borta i Thailand,som tillhandahåller plockare.Har för det mesta svenska ägare med någon ljusskygg thailändare som bulvan utåt.Men än är det inte riktigt slut.Helt plösligt dyker det upp stödgrupper.Som kämpar för utsatta plockare,plockare som varit anställda hos dom själva.Tro inte att detta är gjort utan viss planering långt i förväg.Ari kanske har ettårs visa så sitter tryggt och säkert.

Pink Ozzy

17 oktober 2010 16:24

Låter troligt. Att just bemanningsföretagen tar en stor del har jag antagit länge, dock inte att det kan vara svenskar med thailändska bulvaner. Så det du påstår är att denne Ari har ett finger med i spelet där också?

 
Ingen bild

Roger

16 oktober 2010 16:17

Hänger du inte med?föreslår jag du läser på.Denna cirkus startade redan förra säsongen,vilket innbär att nu dyker det upp stödgrupper insamlingar och gud vet allt.Detta enbart i syfte att själva sko sig.

Pink Ozzy

17 oktober 2010 16:21

Det är i s f en annan historia som har så mycket lokal förankring att jag inte fått reda på det. Men ge mig gärna lite mer kött på benen med tidningsartiklar och liknande så jag får se vad du pratar om.

 
Ingen bild

Arg medmänniska

1 november 2010 10:40

Jag blir så otroligt förbannad på dessa män som försöker sko sig på andra människors förtvivlade situation. Hoppas att den där Ari Hallikainen får vad han förtjänar och får smaka på sin egen medicin.

 
Ingen bild

PEJ

17 mars 2011 21:42

Ari befinner sig i Thailand - med miljonerna på sitt eget privata konto i Bangkok Bank.
Men var säker på att han kommer inte lämna Thailand levande.........

Pink Ozzy

19 mars 2011 07:53

Jaha, det var ju lite kryptiskt. Vad menar du?

 
Ingen bild

Ari

4 april 2011 19:24

PEJ verkar vara en skitsnackare som inte fattar nånting!Googla namnet (AH)och läs senaste nyheterna.Jag har åkt ut och in obehindrat, såledet har jag lämnat Thailand vid Flera tillfällen!Och visst ja, Jag lever fortfarande!
P.S Jag har inget konto i Bangkok Bank:

Pink Ozzy

5 april 2011 09:15

OM det nu skulle vara du som är den Ari det hela handlar om anser jag att du ska vara karl och anmäla dig och ta ditt straff. Annars är du just den amöba jag tror att du är.

 
Ingen bild

Sanna

2 maj 2011 14:13

Det är så lätt att döma andra människor! Folk ser, hör, tror, och har en egen uppfattning om saker och ting. Men VI som inte VET...? Varför ska vi döma ut i förhand?

Pink Ozzy

2 maj 2011 17:36

Nu, lååångt efter att jag lagt upp detta inlägg, bemödar du dig att lägga till en kommentar. Varför? Och vilka menar du är "VI". Om nu inte DU vet så kanske JAG vet mer än DU.

 
Ingen bild

Kari

21 juni 2011 18:52

Ootpa reilu serkku, jos tuut kohalle niin saat turpaan, että tuntuu

Pink Ozzy

23 juni 2011 09:22

Ja du, går man in på Google för att få en översättning så får man:
Ootpa rättvis kusin, om hornet kohalle blir misshandlad, verkar som att.
Är det någon som har en bättre översättning?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 24 april 09:47

Ibland vill man bara gråta så det sprutar ur ögonen. Hade just stigit upp och lyssnade på 8-nyheterna på radio. De meddelade att 2 barn hade mördats och att en man och en kvinna var inblandad. Senare framkom det att mannen också var svårt skadad.  De...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 19:37

En stor andel kommuner vägrar ge tillstånd till vindkraft. Det kan i o f s vara OK. Men det ska kosta. Att säga att vi häruppe behöver inte elen, vi har redan vattenkraft. Det är ett rätt barnsligt och lågt sätt att försöker stoppa vindkraftverk. S...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 09:48

Egentligen är det skrämmande hur folk kan utsätta sig för livsfarlig dopning i s f att hjälpa till att få stopp på eländet. Jag tänker just nu på 2 fall. Det ena är någon form av OS för dopade, även om de då inte får använda sig av orden Olympiska sp...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 april 09:23

I dagens Aftonbladet läser jag om min förening Leksands IF dom jag hållit på sen 1967. När de vann SM-guld eller åkte ner. Det var alltid Leksand i mitt hjärta.  Men efter det jag läste idag får vi väl se om jag inte köper mig en Moradräkt istället...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 17:01

Ett av mina barnbarn skulle på kalas. Hon fick skjuts av dom som höll i kalaset. Min dotter satt hemma och kollade hur dom åkte. Hon och barnbarnet har en app precis som resten av familjen så de alltid ser var dom befinner sig.  De såg också att fö...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards