Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Heder åt Marcus Birro

Av Pink Ozzy - 14 september 2010 09:16

Jag har väl tyckt att Marcus Birro ibland är en dryg fan. Men förlåt mig Marcus. Igår visade du ditt riktiga jag när du tog ställning i valduellen. Jag tror att det är allt för många under 30 som inte fattat vilka det är som byggt upp Sverige av idag. Många under 30 tror att det alltid varit så bra som vi har det nu. Men så är det inte. Hårt arbetande industriarbetare, städare, byggnadsarbetare från främst Grekland, Finland,  Ungern, Jugoslavien och Italien bidrog till stor del med att fylla de hål som fanns inom all typ av tillverkning mm i Sverige. Många av dessa var hårt arbetande duktiga yrkesmän. Detsamma gäller nu också. Det finns enormt mycket duktiga yrkesmän som kommer från andra länder.

Anledningen att de inte jobbar är främst språket. Lär dom språket och ge dom eventuellt nödvändig tilläggsutbildning så ska du se att vi får ytterligare tillskott på arbetsmarknaden.

En annan anledning till att de inte jobbar är att de inte heter Svensson eller Pettersson. Av någon anledning drar arbetsgivarna öronen åt sig så fort de inte kan uttala namnet. Det får mig att tänka på en man jag jobbade åt en gång. Han var ungrare. Han pratade i telefon och skulle  tala om vad han hette.

"Horanji", sa han, "ja, som hora och ni efter" .Tänk så tokigt det kan bli  ibland.

Jag har genom åren jobbat med många personer från ovanstående länder. Många av dom var och är ytterst skickliga yrkesmän. Lås inte ute dessa yrkesmän. Det är allt från industriarbetare, kökspersonal,  städare, lagerarbetare, pizzabagare och många andra som hjälper till att bära upp vårt samhälle. Stöt inte bort dom!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 24 jan 09:59

I slutet av 40-talet fick judarna ett land som sedermera kallas för Israel. Tidigare hette landet Palestinien och tillhörde palestinierna. Nu undrar jag vem som förde fram den diaboliska tanken att ge delar av Palestinien till judarna? Det "enda" som...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se