Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Heder åt Marcus Birro

Av Pink Ozzy - 14 september 2010 09:16

Jag har väl tyckt att Marcus Birro ibland är en dryg fan. Men förlåt mig Marcus. Igår visade du ditt riktiga jag när du tog ställning i valduellen. Jag tror att det är allt för många under 30 som inte fattat vilka det är som byggt upp Sverige av idag. Många under 30 tror att det alltid varit så bra som vi har det nu. Men så är det inte. Hårt arbetande industriarbetare, städare, byggnadsarbetare från främst Grekland, Finland,  Ungern, Jugoslavien och Italien bidrog till stor del med att fylla de hål som fanns inom all typ av tillverkning mm i Sverige. Många av dessa var hårt arbetande duktiga yrkesmän. Detsamma gäller nu också. Det finns enormt mycket duktiga yrkesmän som kommer från andra länder.

Anledningen att de inte jobbar är främst språket. Lär dom språket och ge dom eventuellt nödvändig tilläggsutbildning så ska du se att vi får ytterligare tillskott på arbetsmarknaden.

En annan anledning till att de inte jobbar är att de inte heter Svensson eller Pettersson. Av någon anledning drar arbetsgivarna öronen åt sig så fort de inte kan uttala namnet. Det får mig att tänka på en man jag jobbade åt en gång. Han var ungrare. Han pratade i telefon och skulle  tala om vad han hette.

"Horanji", sa han, "ja, som hora och ni efter" .Tänk så tokigt det kan bli  ibland.

Jag har genom åren jobbat med många personer från ovanstående länder. Många av dom var och är ytterst skickliga yrkesmän. Lås inte ute dessa yrkesmän. Det är allt från industriarbetare, kökspersonal,  städare, lagerarbetare, pizzabagare och många andra som hjälper till att bära upp vårt samhälle. Stöt inte bort dom!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 16 nov 09:57

Det är sol idag. Nåja, några moln också. Men mestadels sol. Äntligen lite lust att göra något. Jag tillhör dom som har en lista i köket. På den skriver jag och frugan saker som JAG ska göra. Får jag lust så gör jag det. Så idag blir det några musfäll...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 14:38

Nu kanske det händer något. Annie Lööf ska sondera som det så fint heter. Nu kanske vi får en slagkraftig regering utan blåbrunt innehåll. Sen får väl lilla Ebba sitta där, tycka synd om sig själv och gnälla på C och L och anklaga dom för att försöka...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 10:33

Nu är vi där. Månaden ingen vill ha. November. Ja men hur kul är den? Speciellt i år. Vilket väder. Mulet eller mulet och regn. Nej, nu inväntar jag 21 december. Då vänder det! ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 09:20

Vad är det för fel på Filip Hammar? Hur fan kan han stå upp och kalla diabetes en lyxsjukdom? Att det är något fel på Katrin Zytomierska visste väl de flesta. Speciellt nu när hon kallar de som tar sin diabetesspruta för äckliga. Jag är inte diab...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 08:45

Den s k övergångsregeringen , d v s S+Mp har lagt fram ett förslag om skattesänkning för pensionärer. Men för vilka? För det första är det de som är över 65 år. Innebär att de som tagit ut sin pension tidigare p g a t ex sjukdom omfattas inte. Men de...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se