Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Heder åt Marcus Birro

Av Pink Ozzy - 14 september 2010 09:16

Jag har väl tyckt att Marcus Birro ibland är en dryg fan. Men förlåt mig Marcus. Igår visade du ditt riktiga jag när du tog ställning i valduellen. Jag tror att det är allt för många under 30 som inte fattat vilka det är som byggt upp Sverige av idag. Många under 30 tror att det alltid varit så bra som vi har det nu. Men så är det inte. Hårt arbetande industriarbetare, städare, byggnadsarbetare från främst Grekland, Finland,  Ungern, Jugoslavien och Italien bidrog till stor del med att fylla de hål som fanns inom all typ av tillverkning mm i Sverige. Många av dessa var hårt arbetande duktiga yrkesmän. Detsamma gäller nu också. Det finns enormt mycket duktiga yrkesmän som kommer från andra länder.

Anledningen att de inte jobbar är främst språket. Lär dom språket och ge dom eventuellt nödvändig tilläggsutbildning så ska du se att vi får ytterligare tillskott på arbetsmarknaden.

En annan anledning till att de inte jobbar är att de inte heter Svensson eller Pettersson. Av någon anledning drar arbetsgivarna öronen åt sig så fort de inte kan uttala namnet. Det får mig att tänka på en man jag jobbade åt en gång. Han var ungrare. Han pratade i telefon och skulle  tala om vad han hette.

"Horanji", sa han, "ja, som hora och ni efter" .Tänk så tokigt det kan bli  ibland.

Jag har genom åren jobbat med många personer från ovanstående länder. Många av dom var och är ytterst skickliga yrkesmän. Lås inte ute dessa yrkesmän. Det är allt från industriarbetare, kökspersonal,  städare, lagerarbetare, pizzabagare och många andra som hjälper till att bära upp vårt samhälle. Stöt inte bort dom!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 10:38

Nu har det gått en vecka och partierna tycks stå i tre olika hörn. De rödgröna i ett hörn, Alliansen i ett annat och SD står med dumstruten i det tredje.  Vi har ett bra Sverige. Det som säger annat har... ... maktbegär och vill nå till toppen. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 sept 15:14

I morgon söndag är det du som bestämmer. Själv tänker jag rösta lite olika i de tre valen beroende på vad de åstadkommit under de senaste 4 åren, men även vad alliansen beskyller de rödgröna för att inte ha gjort, även om det helt klart borde varit f...

Av Pink Ozzy - Tisdag 4 sept 23:45

Idag fick en sd-politiker träda tillbaka. Han hade åkt på tok för mycket taxiresor. En annan M-politiker anklagades idag för att ha flugit i st för att ha tagit tåget. Och på det viset kan jag hålla på rätt länge. Men till vilken nytta? Media gräver...

Av Pink Ozzy - Tisdag 4 sept 10:03

När jag flyttade från Tyskland till Sverige som 12-åring på 60-talet kallades jag för Lillhitler, nasse och mycket annat. När jag bodde i Tyskland fick jag aldrig reda på vem denne Hitler var. Jag såg ett målat hakkors på en vägg när jag var sådär 5...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se