Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2010

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2010 11:23

Såg du programmet "De kallas rasister" på fyran igår? Vilka töntar! Den ene killen skulle rösta på SD fast han inte hade en aning om vad de stod för. En SDare skickade de till Gotland för att bilda en avdelning. Men här var de lite full i fan. Gotlänningar har inga problem med utlänningar. Kanske det beror på det faktum att de inte har så stor invandring. Men de har en massa andra problem gotlänningar emellan. Som t ex vatten, byggnads och avloppsfrågor.  Så nu ska SD Gotland driva dessa frågor. SD centralt tycker det är bra, för då lär man sig på Gotland att det finns ett sådant parti. Det säger väl en del om SD:s väljare. Men det är i sak en smart reklamkupp av SD.

Sen blandade de ihop begreppen ett antal gånger i programmet så det till sist egentligen blev ett rätt skräpigt program. Man hade nog kunnat gjort det betydligt mer träffsäkert. Men vissa saker som en del folk sa gav mig kalla kårar. Jag ska nog läsa SD:s valmanifest. Om de har något.

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2010 10:34

Jaha, vad har man lovat de senaste 24 timmarna då? Moderaterna lovar 3 miljarder till arbetslösa som ska ges till coachning, utbildning och praktik. Jaha, vad har jag för nytta av det? Ska en 55 åring med massor av kunskap sätta sig ner på skolbänken för att få något jobb i några år? Nej tack. Ska en 55 åring praktisera för låg lön så att företagen tjänar mer pengar på mig än de gör på en ordinarie tjänst? Nej tack.

Dessutom kommer nog inte dess pengar från himlen. Troligen räknar man av det från t ex annan utbildning o l så att nettot inte blir speciellt stort.

Men sen hörde jag lilla Maud i morse. Jag lyssnade inte på hela hennes utfrågning utan bara lite mot slutet. Hon säger att det är självklart att arbetare ska ha mer pengar, d v s betala mindre skatt än pensionärer, för de måste ju åka till arbetet och sen måste de ju ha kläder. ?!?!!? Lilla Maud. Pensionären har i regel arbetat i 40-50 år och hoppas då få ett bra liv som pensionär.  Som pensionär vill man också kunna visa sig på stan och måste därför också ha kläder. De som arbetar och behöver ta sig till jobbet får dessutom dra av denna kostnad med ca 18:-/mil. Om det nu är så att detta är en så betungande kostnad för den arbetande befolkningen så anser jag att du i stället höjer milavdraget. De som arbetar och behöver ha speciella skyddskläder mm får dessa från arbetsgivaren i de flesta fall. Andra kan dra av för arbetskläder i deklarationen om de kan visa att kläderna bara används i arbetet. Fan Maud, är du helt blåst, eller vill du vilseföra oss? Lön eller pension. Pengar som pengar,de ska beskattas lika. Det du Maud gör är ju att håna pensionärerna.

Folkpartiets elitklasser som ska införas från klass 6 ställer jag mig tveksam inför. Barn som är vetgiriga klarar nog det, men det finns massor av barn där det är föräldrarna som vill att deras unge ska gå i en elitklass och på så sätt ställer orimliga krav på sina barn.  Det finns också massor av barn där inlärningen går i vågor.

Sen fattar jag inte varför just frisörer ska få lägre moms. Var ska pengarna tas ifrån och varför. Varför inte sopåkare, skorstensfejare, taxichaufförer, slamsugare m fl. Jo, för att ju rikare du är desto oftare går du till frisören och ju rikare du är desto dyrare permanentningar mm utförs. Så vilka tjänar mest på det hela? De rika. Vilka betalar? Jag, för jag klipper mig själv.

Lite "generöst" låter Moderaterna en allmän A-kassa vila. Något som man  redan lovade inför förra valet. Men det är ju ingen fråga man kan få väljare på. Så där har han "inte något färdigt förslag". Vilken tur han har.....



Av Pink Ozzy - 17 augusti 2010 10:34

Letade jobb på Af's hemsida. Hittade det "perfekta" jobbet.  


Cirkelledare i magdans

 

Det vore väl något för mig. Jag har ju mage så det räcker.   

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2010 10:07

Tittar på dagens nätdel av Aftonbladet och läser att en ny sexvåg är på gång i svensk film. Strax därunder står det:

  Fröler visar pungen 

 

 Ja det var ju djävligt sexigt. Kan knappt bärja mig att se filmen.  

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2010 09:57

Nu har Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) uttalat sina valfunderingar. Hon vill införa särskilda, snävare regler för föräldraledighet för utlandsfödda. Dessutom ska fler enkla, lågt betalda jobb öka chanserna för flyktingar att snabbt komma ut på arbetsmarknaden och därmed integreras i det svenska samhället.

Här tror jag dock att hon både går på slak lina och tunn is. För vad är det hon vill? Hon vill få över väljare från SD och samtidigt behålla invandrarösterna. Jag tror hon missar båda. Hon vill ge sken av att invandrarna ska få jobb...bara de går ner i lön. Varför ska de ha mindre i lön om de gör samma arbete? Räcker det inte med att invandrade läkare och ingenjörer blir busschaufförer bara för att de vill arbeta?

Varför ska utlandsfödda ha snävare regler om de vill ta ut föräldrarledigheten. Hur många är just utlandsfödda som Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) nu inte får sin röst av. Får vi hoppas!


Av Pink Ozzy - 17 augusti 2010 09:40

Nu har jag hållit på med LCHF i några dagar.   Här en liten sammanfattning som kanske får dig att starta också. Jag har i stort sätt mått väldigt bra.   Inget direkt sug efter något som jag inte får äta. Visserligen var det lite trist att inte får ta del av pastan igår.   Men det gick. Inget sug efter kvällsmackorna heller. Då har jag tagit några ost- eller baconskivor.  

Första bakslaget kom dock i morse. Nåja, nu blir det lite skitprat.     Jag brukar kunna göra ...Nr 2 1-3 gånger per dag. Nu var det dock 2 dagar sedan. Dessutom var det som att skita hårda råa potatisar modell större.   Fick tillbringa en kvart på dass.   Men som de som vet det hela skriver, så luktar det inte speciellt. För det säjs att kosten gör att du inte behöver gå på toan mer än kanske varannan dag och att det både är hård och luktfri.  Så i morse rörde jag ner en matsked krossade linfrön. Det mjukar upp lite får vi hoppas.

Känner också lite spänningar i huvudet,   men är osäker om det beror på kosten eftersom vi har haft en luftfuktighet på uppåt 99%, vilket är ytterst ovanligt.  Det enda som stressar mig är alla dessa flygdjur just nu. Frugor, getingar, mygg och harkrankar precis överallt. Jag fick nog 50 stick av myggen igår.   Men gå i långbyxor på sommaren? Aldrig. 

Så nu ska jag strax planera maten för de närmaste 3 dagarna. Jag har märkt att det blir mer omväxlande om man planerar i förväg. Annars blir det väl bara bacon, ägg och köttfärs. 

Av Pink Ozzy - 16 augusti 2010 18:02

Här kommer en kaninlevergryta som jag tror är bra för os LCHF:are. Kaninlevern kan bytas mot ungnötslever om du inte får tag i kaninlever.


1 kg kaninlever ( finns på Vreta gård, kolla på nätet )

2-3 olika färgade paprikor

2 gula lökar

3-4 vitlöksklyftor

4-5 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 msk soja

1 msk Gorgonzola

3 dl svart trumpetsvamp ( champinjoner går också )


Strimla kaninlevern, paprikorna och löken.

Häll 2 dl grädde i en stor traktörpanna och hälften av paprikan

Stek kaninlevern  men inte för länge

Lägg i levern i traktörpannan och även resten av grädden och mjölken.

Stek löken och svampen i riklgt med smör men inte för hård.

Lägg löken, svampen och gorgonzolan i traktörpannan

Krydda med paprika, salt, peppar, rosepeppar, vitlökspulver, soja och annat som du gillar.

Sjud det i 20-25 minuter

Vi som kär LCHF-metoden äter det med fördel med sked. Alla andra kan ta pasta till.  Bara som information kan jag säga att kaninlever smakar mindre lever och har en utmärkt konsistens. De som åt av min middag sa att detta var den godaste levern de har ätit. Och kommer det från svärmor så stämmer det nog.

Smaklig ! 


Av Pink Ozzy - 16 augusti 2010 18:00

Av någon anledning, som jag egentligen inte kan komma på riktigt så har jag aldrig gillar Alshammar. Men det hindrar mig inte från att buga för någon som har 67 mästerskapsmedaljer. Då ÄR man bra.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards