Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2010

Av Pink Ozzy - 21 augusti 2010 18:00

Idag är det en sorgens dag. Vi har idag

 

förbrukat så mycket av naturens resurser


som jorden kan återskapa på ett helt år. 

 

Om hela världens befolkning levde som vi

 

svenskar skulle det behövd 3 jordklot för att

 

klara av att ta fram det naturen kan ge. 

 

Leder inte det ändå till lite eftertanke?

Av Pink Ozzy - 21 augusti 2010 10:09

Tidigare skrev man mycket om Littorins affärer, även om det talas ganska tyst om det numera  .

Nu är det istället några sossar som "roat"   sig. Jag kan inte acceptera det från NÅGON  . Sedan spelar partitillhörigheten inte någon som helst roll. Dessutom stod det på löpet igår att han vägrar att avgå. Då återstår det bara för det partiet att utesluta honom  . Gör man inte det så legitimerar man ett sådant beteende. Skitenkelt.

Av Pink Ozzy - 21 augusti 2010 10:05

I morse hörde jag en kul historia som jag i och för sig hört förut, men glömt bort. Det var två killar som träffades och den ene sa att han hade varit gift i 50 år.

- Oj då ! Har du några knep att lära ut? frågade den andre.

- Ja, vi går t ex ut 3 gånger per vecka och äter gott, dricker lite vin och dansar.

- Jaha, och det funkar?

- Javisst, jag går måndagar, onsdagar, fredagar och frugan går tisdagar, torsdagar och lördagar.

  


Av Pink Ozzy - 21 augusti 2010 09:55

Idag kan man läsa att regeringen haft kräftskiva   och att Reinfeldt höll sig till öl   för att han inte gillar snaps  . Spännande !

Sen fick man se en bild när en liten rund köttbulle   i blå baddräkt badade  . Inte speciellt spännande.

Och man får även reda på att Björklund hade på sig en kräfthatt. Men är det så säkert? Kan det inte varit en dumstrut  ? Inte alls spännande.

Av Pink Ozzy - 21 augusti 2010 09:39

Jag är ingen direkt vän av såpor. Har t ex bara sett det allra första Robinsonavsnittet. Efter det sa ja "aldrig mer Robinson". Jag hatar när man förlöjligar folk offentligt.

Men nu har jag sett alla 4 avsnitten av en såpa där 3 prinsar från olika delar av världen skulle till Brighton i England för att finna en kvinna. De reste inkognito så att inte de tilltänkta skulle ta dom för pengarna. De hade t o m helt vanliga arbeten. I början fann jag det hela mest fånigt, men efterhand man kom under skinnet på killarna så visade det sig vara 3 personer som var fjättrade till de regler som fanns i respektive land.

Här har vi Afrika som var en väldig sympatisk sydafrikan  som letade efter någon som gärna fick se ut som Lady Di gjorde. Han hade lite den uppfattningen att det var HAN som valde och INTE kvinnan.

Sen var den Remi som var landsförvisad prins från Sri Lanka och som nu bodde i Holland. Han ville gärna ha en kvinna med "stamtavla".

Till sist Mani som  som var från någon Indisk delstat. Det visade sig dock snart att det inte var en kille som letade efter en tjej utan en kille.

Dessa tre fick nu leta i ca 3 veckor och sen bjuda hem någon till sig i det land man bodde.

Och det är det här som var intressant.

Afrika märkte att kvinnan han bjöd hem kunde säga emot och ifrågasatte det han sa. Så det skar sig ganska snabbt. Även om halva släkten mer eller mindre gift in henne redan.

Remi åkte tillbaka till Holland och strax efter kom hon som han hade valt. Men då kom hans rådgivare och talade om för honom att han, "enligt protokollet" skulle gifta sig med någon av "börd". Så, fast dom gillade varann, fick hon åka hem.

Till sist har vi Mani. Han var lång och mycket smal och gick som en sengångare. Han fick tag i en kille som han bjöd hem. Men den killen fick inte bo i palatset utan på hotell. Han fick inte ens hålla prins Mani i hand offentligt, för då kunde han tappa prinstiteln.

Så ingen fick en livskamrat. Och varför det? Jo, olika kulturer som inte kände varann. Man var inte förberedd hur livet skulle bli. Anpassningen var för svår på så kort tid. Lagar och regler var starkare än kärleken.

Nej som sagt, det var faktiskt rätt intressant, även om jag kanske inte kunnat återge det på det sättet. Kommer det i repris så titta på det. Det har även en hel del komiska poänger.


Av Pink Ozzy - 21 augusti 2010 09:24

Ja jag tycker faktiskt att en del inte borde ha rösträtt. Läser just i en morgontidning att just tidningen i en kommun kollat vad man tänker rösta på. Då visar det sig att Sd skulle gå upp från tidigare 1,7% till kanske 5-6%. Men det är inte det som förvånar mig mest. Utan att 1,7% gav ett mandat i kommunfullmäktige. Stolen har stått tomt sedan dess eftersom den valde sverigedemokraten inte hade lust att gå dit. Om jag nu hade röstat på ett sådant parti så skulle det ju absolut inte få min röst igen. Det var ju till att kasta rösten i sjön.

Men vad händer? Jo man får som sagt ca 5-6%. Och det som är än mer förvånande är att man i en by får över 14% och i grannbyn 0%.  "Varför?" undrar du säkert. Jo man anser sig vara förfördelade och vill röra om lite i den politiska grytan.

Dessutom intervjuvas en numera äldre man som i enkäten röstat på SD.  Till tidningen säger han att han "inte skulle rösta på partiet i verkligheter" ?!?!?!?

Så han har bara roat sig lite i fantasin eller? Dessutom är han en de som haft den förmånen att kunna adoptera ett barn från ett annat land när den egna veken inte klarade av det. Han anser att de styrande i kommunen inte klarar av sitt jobb. Han klarade inte av sitt. Kanske hans fru skulle bytt gubbe. Nåja, kanske inte i verkligheten, men i fantasin.

Nu var det så att tyskarna ansåg sig förfördelade på 20 och 30 talet. Överheten hade roffat åt sig pengar och de svagare fick det allt sämre. Vad gjorde man? Jo man röstade på NS ( Nationalsocialisterna ) i verkligheten. Här kom det ju en liten mustaschprydd kille som kunde elda massorna och tala om att de skulle få det bättre bara de blev av med den förhatlige juden. Vad som sedan hände vet vi.

SD har anammat en del av NS's idéer. Enda skillnaden är att man just nu inte bryr sig om juden utan har islamisten i blickfånget.

Är det det vi vill ha efter valet?

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2010 16:15

Reinfeldt säger att pensionärerna äger 50% av svenskarnas tillgångar. Vad hade han i matte. Pensionärerna äger bara 35%.

Maud Sahlin säger att inkomstklyftorna aldrig varit större än nu, vilket också är statistiskt säkerställt.

Gudrun Skymann eldade upp 100.000:- för at bevisa att de svenska kvinnorna tjänar 100.000:-/ minut mindre än männen i Sverige. Men då kan inte Gudrun sin läxa. Det är t o m 900.000:- Men Gudrun kanske var för snål för att elda upp 900.000:-


Maud Olofsson, Jan Björklund  och Göran Hägglund säger....  ....Äsch, de säger aldrig något vettigt.

Av Pink Ozzy - 20 augusti 2010 10:05

Egentligen behöver "vanligt folk" inte bry sig om allt valfläsk som presenteras nu, utan bara titta lite i backspegeln under de senaste 4 åren så har Alliansen lyckats med att...


... sjuka ska arbeta

... pensionärer ska straffbeskattas

... få oss att tro att ungdomsarbetslösheten bar är en synvilla

... höja bensinskatten fast de lovade en sänkning

... ta bort fastighetsskatten och ersatt den med en avgift som för

     många lite mindre och billigare villor är högre än den skatt de hade tidigare.

... få oss att tro att vi klipper oss oftare bara momsen på klippningen sänks.


Ja det är bara några saker borgarbrackorna lyckats med under bara 4 år.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards