Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2010

Av Pink Ozzy - 5 augusti 2010 09:30

Debatten går vild. Inte bara i andra länder, utan nu även här hos oss. Fp har föreslagit burkaförbud i skolan. De som är för ett förbud menar att man behöver se ansiktet i skolan. De som är emot menar att man inte behöver se ansiktet eftersom blinda inte heller ser andras ansikten. Ja, du läste rätt. Man jämförde burka med blinda på radion igår. Blind är man inte av egen fri vilja utan något som man blivit p g a t ex en sjukdom. Burkan har man på sig p g a en tro. En tro som skrivits av män för många 100 år sedan. Jag frågar mig fortfarande VARFÖR? Är det för att männen är rädda att någon annan tar deras fruar? Jag förstår mig inte på denna burka. För oss västerlänningar är det något som är förlegad och kvinnokränkande. Så för en gångs skull håller jag faktiskt med Fp. Händer inte varje dag, men burkan ska bort.

Av Pink Ozzy - 4 augusti 2010 10:00

Äntligen. Dagvattnet rinner igen. Så i morgon hämtar jag det rör jag nu har beställt. Då har jag lite större säkerhet i framtiden. Förhoppningsvis var det inte någon rot av cypressen som ställt till det hela. Men för att vara säker sätter jag som sagt på ett betongrör om några dagar.

Skönt att EN sak i alla fall löser sig. Visserligen ca 2000:- fattigare, men vad gör man?

Av Pink Ozzy - 4 augusti 2010 08:52

Dåligt kvällsväder gjorde att vi tittade på Allsång på Skansen. Det blir mer sällan med åren av någon anledning. En annan anledning var att vi hade sett Lotta på Liseberg i TV dagen innan och ville jämföra.

Sammanfattningsvis tycker jag väl att Lotta för det första hade otur att tappa rösten. Jag har gjort det själv och vet hur frustrerande det är.  Men där klev ju Jill Johnsson in som om hon inte gjort annat och hjälpte till. Snacka om proffs!!!!

Skansen då? Ja, jag börjar tycka att de satsar mer på kvantitet än kvalitet.  Jag hade hopp om programmet förra veckan då Lill Lindfors gjorde ett fantastiskt framträdande. Men denna vecka.....

The Baseballs är en juste covergrupp med eget sting och helt OK. Sen blev det Gösta Linderholm och det bara forsade ut olika gäster. Vad hade hon i den svarta B-H:n att tillföra. Ja det fanns ju två. En tjej dolde sin svarta lite diskret under en genomskinlig blus. Men framträdandet var ändå helkass. Frågan är om man inte ska sluta med att slänga in en massa artister och istället satsa på ett fåtal som ger lite klass åt programmet igen. Igår var det verkligen kvantitet före kvalitet.

Så det kanske är som de säger, d v s att det behövs röjas runt lite i ledarskapet för Allsång på Skansen. För Lotta Engberg räcker det med ett piller för halsen.

Av Pink Ozzy - 3 augusti 2010 10:17

Jag tog bort den omröstning där du kunde kryssa för hur du tänker rösta i nästa val. Anledningen var flera. En var att jag start misstänker att SD-anhängare går in och röstar hela tiden, för det kan ju inte vara så att flest läsare röstar på SD. Sådant material har jag inte på bloggen.

Det andra är att jag just inte vill att SD får några röster. Att läga sin röst på SD, dvs Sverigedemokrater skulle störta Sverige minst 50 år tillbaka i tiden. Skulle det bli så illa att de blir vågmästare vågar jag inte ens tänka på vad som kan hända. Jag har dock tillit till samtliga övriga partier att de i s f ingår en ohelig allians med varann för att förhindra SD´s möjlighet att påverka den svenska politiken.

Den svenska politiken ja. Nu trumfas det över varann bland allianspartierna utan att fråga de andra om de tänker hänga med på tåget. Och så länge de inte har något stöd är ju allt de säger bara något de just säger utan att kunna genomföra.

Ta KD som ett exempel. Plötsligt finns det t ex pengar till pensionärer.  De pensionärer som under flera år fått betala en straffskatt för att de just är pensionärer. Sedan ska många pengar läggas på sjukvården. Var pengar ska komma ifrån säger man inte och varför man inte gjort så tidigare säger man inte heller.

Sen har vi Centern som helt glömt att de är ett bondeparti. Där har man alla utgifter tänkta med inkomster. Men vilka inkomster? Jo, försäljningar av fler statliga verk. Och det blir säkert jätte. Det är ju bara att kolla hur det gick med posten och Telia. Detta engångsinkomster som, när pengarna från försäljningen är slut, inte är värt något längre.

Nej, jag hoppas på en röd-grön majoritet i första hand. I andra en allians mellan de röd-gröna och något borgerligt parti och i tredje hand en borgerlig allians. Några andra alternativ hoppas jag verkligen vi slipper. För oss och Sveriges bästa.

Av Pink Ozzy - 2 augusti 2010 13:41

För någon vecka sedan bad jag om en offert på att byta en del fönster i huset. Jag tänkte använda mig av en kille som är jämngammal med mina barn och som jag har sett växa upp i grannskapet. Jag fick en offert med en massa stavfel. Dessutom ville jag ha lite kompletteringar. Så jag skrev ett mejl till honom och började med:


Hej xx

Hoppas du snickrar bättre än du stavar


Då fick jag ett surt mejl tillbaka där det visade sig att grabben har dyslexi. Jag bad direkt om ursäkt. Då kom det ett nytt mejl där han bad om ursäkt att han brusade upp. Men då skrev jag tillbaka att det var hans fulla rätt. Jag ska inte skriva som jag gjorde. Det har jag ingen rätt till.

Så jag fick mig en läxa som jag ska komma ihåg.

Av Pink Ozzy - 2 augusti 2010 13:34

Nu är det nästan fritt fram för reklam i TV. Det får vara upp till 12 ( tolv ) avbrott per timme på minimum 1 minut. Dessutom kommer man att få produktplacera, d v s ha en viss sorts dryck i programmet, eller köra men en viss sorts bil och tala om detta.

Nu kanske du tycker det är bra, men jag säger att det är SKIT. För vem betalar kalaset? DU och JAG! Det är vi som betalar det hela. Hur tror du annars reklamen betalar sig? Du kanske tycker att du får fler och bättre program. Ja, kanske, men likväl har du ju betalat kalaset flera gånger om. Så det är bara att se fram emot fler fåniga dokusåpor och liknande skit.


Av Pink Ozzy - 2 augusti 2010 13:30

Jag tillhörde tvivlarna och trodde att Emma Gren för alltid skulle tillhöra världen hoppare som alltid skulle hamna på platserna 4-10. Men igår visade hon att hon var bättre än så. Inte behöver hon be om ursäkt heller eftersom hon klarade det med bästa möjliga motstånd. Så sträck på dig Emma och förlåt en tvivlare.

Av Pink Ozzy - 1 augusti 2010 10:13

Klippte ut detta ur "nyhetskanalen.se":


Biträdande sjukhuschefen vid Skånes universitetssjukhus fick en löneförhöjning på 34 500 kronor i månaden. Totalt fick 21 chefer vid sjukhuset sin lön höjd med i snitt 21 procent, rapporterar Sydsvenskan. Samtidigt räknar Region Skåne med ett underskott på minst en halv miljard under året och såväl politikerarvoden som löner till förvaltningschefer kommer att ligga stilla. Regiondirektören Sören Olofsson säger att han har jämfört med lönerna vid andra sjukhus och anser att den nya lönen är rimlig. På tidningens fråga om löneförhöjningen kan verka stötande svarar han: -Det går att vinkla det så, men det är också stötande att inte ha lika lön för lika arbete.


 Visst är de väl söta, "våra" chefer.  Det enda rätta är at sparka en chef som uttalar sig så som han gör på de sista två raderna. SKITSTÖVEL, skulle jag vilja säga.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards