Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2010

Av Pink Ozzy - 7 augusti 2010 12:14

När jag igår följde DN-galan tänkte jag på några saker. Kanadensiskan Lopez-Schliep ser ju inte direkt ut som en 100 meter häcklöperska. Mer som en kulstötare. Det är otroligt att hon har sådant klipp över häckarna. Kanske bevisar det att man inte behöver se ut på ett speciellt sett utan att det kanske också går bra med talang och bra träning. Stefan Holm är ju ett annat exempel på det omöjliga. Men hans längd ska det vara helt omöjligt att hoppa så högt. Men det var ingen som talade om det för Holm. Anders Gärderud som bisättare är ju en jackpott. Han kan prata friidrott utan att överdriva och utan att skryta om sitt kunnande. Skönt också att SVT insett att man ska visa hela galan och inte bara ett sammandrag. Stockholmspubliken kommer ju fast det visas på TV. Tänk om alla länder hade en sådan kunnig och trogen publik! Bolt förlorade på 100 meter för första gången på 2 år. Gay var för svår denna gång. Men det spelade mig ingen roll vem som skulle vinna. Båda är bra representanter för friidrotten. Christian Ohlsson är ju också en riktig fighter. Men grabben skaffa dig en frisyr! Man använde sig här som på andra platser av harar. För att man ska se vilja som är harar tycker jag att de ska sätta på sig sådana där haröron som finns att köpa och som småungarna har på fest. Det skulle ju se lite roligare ut då. Dessutom bör man ge ett pris till kvällens bästa hare. Jag menar som så att det ju är guld värt om en hare gör det jobb han har fått så att det blir bra tider. På 1500 meter damer fanns det en stackare som hette Burka i efternamn. Som tur hade hon ingen på sig. En annan sak som förvånar mig är att alla mörka kvinnliga idrottare gör sitt hår rakt och alla manliga dito klipper av det helt. Tycker dom inte om sitt krulliga hår?

Av Pink Ozzy - 7 augusti 2010 11:42

Finansminister Borg vill sälja bolag för 100 miljoner under nästa mandatperiod. Detta för att minska på statsskulden. Men det är ju ett kortsiktigt tänkande. Dessa bolag kan sen helt eller delvis flyttas utomlands och då ger de varken arbetstillfällen eller skatteintäkter. Tidigare har ju t ex Telia och SAS. Inga företag som glänser precis. Visserligen klarar Telia sig, men av "folkaktien" blev det ju en stor katastrof.

Nej, behåll bolagen och ge folk arbete i dessa.

Av Pink Ozzy - 7 augusti 2010 11:41

Den så kallade 35-åringen i Falun som dömds till griftesfridsbrott har nu bett om nåd. Jag blir nästan svarslös. Killen är dömd för att ha gjort något med sin flickvän efter hennes död. Det kunde man fälla honom för. Vem som dödade henne vet man inte eftersom det saknas tillräckliga bevis. Det kan vara 35-åringen, med bevis saknas som sagt. Men med de fakta man trots allt har så anser jag att han inte bör få nåd, utan sitta av hela straffet.

Av Pink Ozzy - 7 augusti 2010 11:34

I alla medier skriver och pratar man idag om Coop som har en mängd leverantörer där barnarbete och tvångsarbete mm ät tillåten. Det man missar i sammanhanget är att det är Coop själva som har kommit på dessa leverantörer. Sen har Coop gett dom en kravlista. Åtgärdar dom inte felen så slutar Coop att använda dessa leverantörer.

Jag, trots att jag till övervägande del handlar på ICA, tycker dock att rätt ska vara rätt och att detta tydligt bör framgå.

Av Pink Ozzy - 6 augusti 2010 17:27

Ja idag har det varit körigt  . Att få ett betongrör i omgivningen var tydligen att glömma. Jag trodde i min enfald att byggvaruhus hade 50 cm långa och ca 15 cm breda rör för dagvattnet, men så var det icke  . Nu hade jag dock turen att få rätt säljare på byggvaruhuset. "Du", sa han, "kör dit bla bla bla så kommer jag dit om ca 15-20 minuter. Jag har en halv säck finbetong. Du får den om det hjälper dig." . Självklart skulle det hjälpa mig. Så jag körde de ca 2-3 km och efter ca 20 minuter kom han  . Jag åkte hem och blandade till betongen och la den runt det befintliga röret. Sen gjorde jag också två silar som hindrar skräp från att följa med ner i avloppet. Så nu har jag nog fixat dagvattenproblemet.  

Därefter gav jag mig itu med att rensa garageuppfarten  från ogräs. Det blev en hel hink. Så nu är den fin igen några månader. Därefter tog jag upp all lök. D v s vit, gul, röd  och silverlök.

Sen rensade jag lite allmänt i rabatter mm, klippte ner lite på poppeln och vildvinet. Nu är jag helt körd.   Hade tänkt mig en hemlagad tomatsoppa på egna tomater, men det får vänta till lunch i morgon. Jag måste duscha och sen ta några äggmackor till friidrotten.

Pust och stön.   

Av Pink Ozzy - 6 augusti 2010 12:23

Nu håller jag på att läsa en bok som jag fått tips om. "Ät dig ner i vikt" av Sten Sture Skaldeman. Det går ut på att äta fett och skippa socker, pasta, potatis mm.

Skulle vara kul om någon kunde tala om ifall han/hon har testat metoden och om den funkar.

Också om den inte funkar så tycks annars de flesta råden gå ut på motion och skippa socker. Sen är det lite olika vad man ska äta. Beror lite på vad man tror på tydligen.

Men som sagt så provar jag om någon vecka Skaldeman-metoden. Så får vi se.

Är det någon som ska starta samtidigt så hör gärna av dig också. Enklare om man pushar varann.

Av Pink Ozzy - 6 augusti 2010 12:13

Jag tror att jag hittat årets bloggstolle. Den här killen kan ju inte ha alla hemma. Jag läste en av mina favoritbloggar Susanna55 och hittade därifrån till den här Erik som nog bör söka upp en bra psykolog som hjälper honom innan det är försent. Hur fan kan man tycka att det är OK med prostitution? Och hur fan kan man säga att det är OK eftersom båda är med på det eftersom hon har fått betalt?

Som jag skrev på hans blogg:

Så länge det finns människor som har sådana åsikter som du besitter kommer vi att ha kvinnor som utnyttjas sexuellt på ett eller annat sätt. Så länge det finns sådana människor som du så kommer det att finnas kvinnor som blir slagna av sina män. Så länge det finns människor som du är det synd om människan. 

Jag vill sträcka mig så långt att jag säger att folk med hans åsikter är nästan lika farliga som killen som just nu sitter inför rätta eftersom han mördat en person. I rätten säger han rent ut att han gärna mördar igen. Sådana människor med sådan syn på andra människor ska sitta inne.

Sällan jag blir riktigt förbannad på bloggen men nu blev jag det.

Av Pink Ozzy - 5 augusti 2010 14:27

I morse hörde jag på radio att det tydligen beror på i vilket län du bor i om du åtals eller ej när du gjort dig skyldig till sexbrott mot barn. I Karlskrona och Luleå går du nästan säker. Endast 5% av de anmälda brotten går till åtal. I Eskilstuna tar man det tydligen mer på allvar och ser till att 79% av fallen åtalas. En vice överåklagare säger "Vi kan bli mycket bättre". Tacka fan för det. 5% är ju så uselt så bara det borde vara straffbart.

Brott mot barn borde ha högsta prioritet och alla tal under 80% är löjeväckande och stötande. Jag skulle dock vilja utöka åtalsplikten att även omfatta hedervåld, hederstvångsgifte och våld mot barn.



Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards