Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2010

Fan vad gammal jag är

Av Pink Ozzy - 12 augusti 2010 09:56

När jag tänker efter så är jag väääldigt gammal. Jag ska ge några exempel som kanske förvånar en hel del av de yngre läsarna.

  • Min favoritbil var en Ford Taunus 17 M   
  • Fickräknare fanns inte, utan man använde sig av en räknesticka. Dock bara på lektioner där läraren tillät det. Det skedde någon gång i 8an eller 9an.   
  • Det fanns bara svartvit TV och EN kanal som dessutom startade med utbildningsprogram på förmiddagarna och gjorde sedan uppehåll till framåt 18-tiden.   Den första TV som kom in i vårt hem var när jag var 7 år.  
  • I första klass skrev vi ytterst sällan på paper utan fick skriva på en griffeltavla.   
  • Vi hade en radio i familjen   . Våran såg ut så här, fast bara med 3 knappar. 
  • Datorer hade man inte ens hört talas om. Det var något senare som det ryktades om jättedatorer. De klarade mindre än dagens fickräknare och krävde ett stort rum för att allt skulle få plats. 
  • Mycket mat kokades i något som kallades tryckkokare.   
  • CD och CD-spelare fanns inte heller. LP-skivor vet jag inte. Det var antingen singel eller EP ( singel med 4 låtar ) som fanns. Min första LP-spelare såg ut så här.   Fast då är vi ju inne på slutet av 60-talet redan. Min morfar hade en stor möbel. Överst stod en radio och under det en singelväxlare. Han kunde m a o lägga in ett antal singlar som sedan spelades en efter en. Hittar dock ingen bild på den. 
  • Supermarkets, outlets och köpcentra fanns inte heller. Att köpa mat tog sin tid. Du var tvungen att besöka slaktaren, bageriet, bryggubben m fl på din dagliga "matresa". 
  • Man skickade brev och vykort    eftersom inga datorer fanns och väldigt få hade en telefon   där dessutom bara luren vägde säkert 1 kilo. Vår första egna telefon fick vi 1967.
  • Vi fick Lapskojs     i skolan.  Och risotto som egentligen var ros med blandade grönsaker. M a o ingen risotto vi idag äter. 
  • Konserver fanns i liten omfattning. Hos oss la man in det mesta. Allt från grönsaker till frukt las in i glasburkar som liknade denna   
  • Det man gjorde på fritiden var att leka. Vi lekte kurragömma, spelade fotboll, lekte kull. Egentligen allt som inte hade med datorer och TV att göra. Vi använde vår fantasi och våra ben. Det gjorde oss kloka och starka. 

Så gammal är jag

 
 
Ana

Ana

12 augusti 2010 10:49

Eh du e inte gammal bara vis och erfaren :)

http://www.minus83kg.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

12 augusti 2010 21:02

Jadu Ozzy, man känner sig som en dinosarie ibland :o)

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
susanna55

susanna55

13 augusti 2010 09:04

Grattis, lika gammal som jag;-D
Älskar minnen från 50 talet, och är glad att få ha upplevt det på riktigt s.a.s Alla gamla människor man kände då, födda på 1800 talet, som alla gamla släktingar man hade som i sin tur hade minnen av sina gamla mor och farföräldrar från slutet av 1700talet.. Älskar historia,,, och njuter av tidiga minnen med människor, som det var så spännande att lyssna på när dom samtalade och berättade. Tiden går alldeles för fort.

http://susanna55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 09:21

Läste just en artikel i Aftonbladet.se som var otroligt intressant. Tycker du inte det tycker du inte som jag. Men jag gillar när vanligt folk har ett mål och når dit. Det kan vara många tårar innan man kommer dit, men de gör det. Jag skiter i hur my...

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 08:48

Nu har rödhaken kommit. Det gör han varje år. Den stannar på vår tomt kring komposten i fem till sju dagar och flyger sedan bort. Sen kommer han tillbaka i höst och gör likadant. Jag har alltid förundrats över att det bara är en, hur han hittar til...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards