Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2010

Av Pink Ozzy - 7 juli 2010 14:44

Jag tycker att Maud ska leda Centern i 100 år till. Det skulle ju innebära att centern bara skulle få ett fåtal % framöver, vilket inte bara gynnar de rödgröna utan kanske t o m alliansen . För att inte tala om hur det skulle gynna Sverige.....Solveig Ternström har nu tackat för sig och flyttar över till de röd-gröna. Tacka fan för det. Vem vill vara med i ett parti som genom tiderna har haft som absolut största fråga att kärnkraften ska avvecklas 2010. Vad händer? Lilla Maud går med på att bygga fler istället. Det är snudd på samma sak som att Reinfeldt skulle lägga 50.000 i fastighetsskatt på varje fastighet eller Sahlin skulle sluta smika så förbannat mycket.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 juli 2010 14:39

Håller du inte med om att det är den moraliska finalen på fotbolls-VM i kväll? Det är de två lag som mötes i finalen i fotbolls-EM 2008 där Spanien tyvärr vann med 1-0. Eftersom jag är en sån usel tippare så tippar jag inte, utan bara hoppas att Tyskland går vidare. Ett Tyskland som har så många unga spelare så de kan hålla över nästa VM också. Jag hatar engelsk fotboll, vilket ju alla vid det här laget vet. Jag har också alltid älskat den fotboll som Holland och Tyskland spelar och som Danmark spelade under Esbjergs tid. Så må det bästa laget vinna.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 juli 2010 14:32

Som du kanske läst tidigare så blev det en hel del bråk mellan mig och i första hand svågerns fru och ena dotter. Efter i stort sätt ett år beslutade vi dock oss för att träffa varann vid tillfälle. Detta var idag. Alla var där utom min ena dotter som for på semestern och egentligen inte har med saken att göra och hör och häpna: Svågerns dotter!!! Hon som är orsaken till att det hela urartade som det gjorde. Men varken jag eller svågern, svägerskan och de andra två vuxna barnen låtsades om något utan hade en ganska trevlig förmiddag. Visst sätter en massa bloggande och mailande sina sår som måste få tid att läka. Jag fick dock uppfattningen att det var just det alla andra också ansåg. Så förhoppningsvis kan vi stryka ett sträck över hela skiten som varit det senaste året och ha det bra. Deras dotter har dock en del att förklara än....Tänk att vara 20 och tro att man är vuxen, men inte kan avsluta det man medverkat till att påbörja. Synd. Men vi andra hoppas jag nu kan leva i gott samförstånd. Tack för besöket.

Av Pink Ozzy - 7 juli 2010 14:24

Man kan ha respekt för många och för mycket. Man kan t ex ha respekt för höjder eller vatten, hundar eller katter. Man kan ha påtvingad respekt som många tyskar hade för Hitler eller respekt som de flesta av oss känner för Astrid Lindgren. Man kan också ha respekt för mat genom att man ogärna slänger mat. Sen kan man ha respekt för pengar, eftersom man med pengar kan köpa saker. Pengar är det medel vi i den civiliserade världen numera använder som betalmedel. Däremot så använder vi i den civiliserade världen inte pengar att elda med. Sen må man ha vilka urskulder eller mål som helst. Man eldar inte upp pengar!!!!

Men, nu ligger Gudrun Schyman och F! riktigt pissigt till i opinionssiffrorna ch tänkte höja dessa lite genom att elda upp 100.000:- . Bara så där, utan vidare med en vanlig klotgrill. Hon babblar något om att det är detta kvinnorna förlorar varje timme gentemot männen. Jag tror något helt annat. Gudrun Schyman har helt tappat fotfastet och är långt ifrån de vänsterideal hon en gång förespråkade. Sorgligt Schyman, men dessa pengar kunde t ex ha skänkts till de föreningar som stöttar misshandlade kvinnor.

Och, lilla Gudrun, om det nu skulle vara så att du inte unnar dessa stackars kvinnor dessa pengar så kan du väl sätta in 100.000:- skattade pengar på mitt konto. Jag är arbetslös och får inte så mycket pengar på ett helt år. Tänk på det och svälj.

Av Pink Ozzy - 6 juli 2010 15:51

Det är, om man ser till vädret, en härlig dag idag. Mulet och till och från lite duggregn. Riktigt skönt att få en mellandag från all sol också. Man ska vara glad för det man får, och väder får man ju alltid. Vare sig man vill eller inte.

Av Pink Ozzy - 6 juli 2010 15:42

Ellen och hennes man Bob gick i terapi efter 25 års äktenskap.

- Vad var problemet? frågade terapeuten.

Ellen började passionerat, snörvlande, smärtsamt  att dra fram alla problem, som de haft under deras 25-åriga äktenskap. Om och om igen - hela visan:  förnekande, brist på ömhet, tomhet, ensamhet, oälskad och oönskad - en oändlig lista på emotsedda behov, som hon saknat under äktenskapet!
Slutligen - efter oändliga upprepningar - avbröt terapeuten, gick runt skrivbordet  och bad Ellen att stå upp. Kramade henne, knäppte upp blusen och bh:n - masserade brösten samtidigt som han kysste henne ......framför hennes man,
som bara höjde på ögonbrynen? 
Ellen tystnade, knäppte blusen och satte sig tyst ned - märkbart generad. 
Terapeuten vände sig till Bob och sa:

- Detta är vad din fru behöver - 3 gånger i veckan! Klarar du det? 
Bob tänkte efter - och svarade: 
- Jag kan släppa av henne här måndagar och onsdagar, men fredagar då
spelar jag golf ..........

Av Pink Ozzy - 6 juli 2010 11:19

Susanna Kallur skadat igen. Christian Ohlsson har ont och står över. Jenny Kallur har väl varit skadat hur länge som helst. Carolina Klüft har skador. Wissman står över.

Ja vi har väl alla läst om liknande rubriker. Därför undrar jag var friidrottsläkarna och tränarna gör för fel? Här går det bästa vi har ständigt på kryckor. Det måste väl vara något fel i träning och läkning. En idrottares aktiva liv är kort. Vad lever den av? Jo, sponsorerna. Och vad bestämmer storleken på deras bidrag? Resultat? Ja, till en viss del. Men jag tror även att de får pengar på hur slänga de är i käften och syns i media. En idrottare som mestadels har skador kan ju hålla uppe sitt kändisskap genom att ideligen figurera i pressen och säga att skadan läker och att han  snart tävlar igen. Det gör ju att de fortfarande ligger på topp utan att egentligen presterat något.

Nej, skippa pressen och skaffa in bra läkare och ledare som kan sitt jobb så att de verkligen blir friska någon gång och kan prestera.

Av Pink Ozzy - 6 juli 2010 09:47

Var fotbollen bättre förr? Ja inte utan saknar man ju en målvakt som Sepp Maier eller Lev Yashin. Två av världens genom tiderna bästa målvakter. Sen hade vi backar som Beckenbauer som startade sin kariär 1966 som forward och om jag minns rätt, spelade skjortan av Uruguay med 4-0. Första gången jag som knatte hörde talas om Uruguay. Beckenbauer backade genom åren ner mer och mer genom fältet för att till slut vara den som mer eller mindre uppfann den moderna liberon.

På forwardssidan fanns portugisen Eusebio, Garrincha och Brassen Pelé. Nåja, ska vi prata brassar så kan du räkna upp hela laget från 1970.

Man får också lite nostalgi i själen när man tänker på killar som Zico, Carlos Alberto, Jair, Rummenigge, Falcão, Sokrates, Eder med sina enormt skruvade och hårda frisparkar som inte ens idag någon riktigt mäktar med. Sen har vi Holland som hade Cruyff, Neeskens och Tyskland som bl a också hade Gert Müller som alltid fick in bollen i mål men som haft det tufft efter sin karriär. Och var det inte holländaren Arie Haan som sköt som en häst sparkar?

Visst har vi stjärnor nu också. Men ibland undrar jag om en del blir mer stjärnor bara de får mer i lön. Ta vår vän Zlatan t ex. Han kan ju ha veckolånga formsvackor. Titta på Italien och Frankrikes VM-lag i år. Ett gäng divor som inte kan spela ihop. Ja England kanske vi inte ens ska nämna. De har ju bara lyckats en enda gång och det är 44 år sedan. Preskriberat skulle jag vilja säga.  Och vem minns inte tidigare upplagor av Italien? Fram till 1980 sa man att Italien alltid hade 10 man i försvaret. Men sen ändrades det och de spelade bra fotboll under en följd av år.

Ja, var det bättre förr? Ja förr var det nog bättre förr. Detsamma kanske de säger om 20-30 år. Vad vet jag. Men det är skönt att blicka tillbaka en stund och minnas.Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se