Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2010

Av Pink Ozzy - 12 juli 2010 09:44

Spanien blev världsmästare i fotboll och Holland tvåa. Men var det fotboll, eller en final i konsten att utföra ett spelförstörande spel? Visst, Spanien vann, men i mina ögon spelade Tyskland den roligaste fotbollen under VM och gjorde 3 mål eller fler i 4 matcher, bl a mot England och Argentina. Vad har Spanien att komma med? Jo, man har gjort 2 mål i två gruppspelsmatcher. Därutöver har man tagit sig genom slutspelet med idel 1-0 vinster. I TV framhölls det vilken bra match vi fick vara med om. Själv tyckte jag att det mest handlade om att klippa tånaglarna på motståndarna. När jag efter matchen gick in i badrummet och slog på radion så visade sig att Ralf Edsröm i stort höll med mig. Men TV-folket är väl "Spanienblinda". Tyskland har ju aldrig legat bra till i Sverige. Inte för att de spelat dålig fotboll, tvärtom. Och inte heller för att Hitler fanns i Tyskland. Nej, jag tror att det är så att allt för många svenskar hade sina fingrar i syltburken före och under kriget och på detta sätt vill låtsas som om inget hänt. För hur ska man annars förklara att man i decenier visat fram tråkig engelsk fotboll i s f tysk. England har ett simpelt guld från VM 1966. Tyskland har skrapat ihop 11-12 medaljer i fotboll.

Sen måste det till hårdare tag för att stävja detta skitspel. Jag tror att man ska ta efter bandyn och visa ut spelare i t ex 15 minuter i s f dessa evigt fladdrande ostskivor som ingen tycks bry sig om.

Förr sa man att handboll var en frökensport. Tills man insåg att det var de tuffa grabbarna som spelade handboll. Nu får man snart kalla fotbollen för frökensport. Visst, de får en och annan smäll, men nämn en enda spelare som inte förstärker tilltaget. De ligger ju och ojar sig som om de skulle dö. Glömmer de bort att reprisbilder sänds ut över hela världen, eller skiter de i det?

Men det är EM om 2 år och VM om 4. Om Löw tränar tyskarna i fyra år till har de två guld att ta från Spanien.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 12 juli 2010 09:32

Igår hade grannen sina syskonbarn där. Eftersom hon har pool så dras ju barnen dit likt flugor till sockret. Det blev under dagens lopp mer och mer tjat från de vuxnas sida om vad barnen inte får göra. Hel, hela tiden. Till slut var jag tvungen att gå in. Orkade inte höra tjatet längre. Det gick inte att läsa en bok ens.

Senare vid 18-tiden kom 3 av mina barnbarn förbi. Snälla trevliga små rara barnbarn. Men vad händer? De blir lika skogstokiga som grannens syskonbarn var tidigare på dan. Då var jag redan så uppstressad så min hjärna närmast kokade. Till slut var jag tvungen att gå in igen. Hade de i stället kommit på förmiddagen så hade jag nog pallat med dom. Men då hade väl grannens syskonbarn råkat illa ut.

Så jag undrar om det på något sätt kokar över hos små barn när de utsätts för så mycket värme och aktiviteter under en dag?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 juli 2010 11:05

Jag har skapat en ny omröstning som jag vill att du röstar på här till höger. Gör det ! Skulle vara kul att se vartåt det lutar.


Av Pink Ozzy - 11 juli 2010 11:02

Eftersom på Susanna och Jeppe troget tar upp detta ämne får jag väl sälla mig till dom. Det lär ju dessutom sälja lösnummer.

Hur är det med handen på hjärtat. Blir det något pökande i värmen eller är du glad om du hinner somna innan sängen blir lika varm som en bastulav?

Nje, själv tar jag mig en kall dusch och slafar in. Det andra får anstå till svalare dagar. Eller....?

Av Pink Ozzy - 11 juli 2010 10:22

Mina idrottsliga höjdpunkter i livet har varit fotbolls-VM och Olympiska sommarspelen. Det är endast där alla som kan är med. Förr var det också ishockey-VM, men det var 30 år sedan. INNAN NHL stoppade de bästa från att spela. OK, visst är en deltävling i Speedway lite kul om banorna är rättvisa och Rickardsson är med, vilket ju inte är fallet längre. Och Antonio får ju bara hoppa in ibland. Sim-VM? Nej, den sporten har också tappat allt vad spänning heter. Visst slår de rekord hela tiden, men med speciella dräkter. Och när man väl har slagit alla rekord sp förbjuds dräkterna. Smart.

Ja fast handbolls-VM är rändå ganska kul också och när Bajen spelar. Jag kom att tänak på att det ju inte är "bara" en match kvar. I morgon visas Bajen mot Falkenberg i Superettan.

Nej, som sagt, sport är visserligen stort för mig, men inget bräcker fotbolls-VM eller sommar-OS.

Av Pink Ozzy - 11 juli 2010 10:06

Tänk att en söndagsmorgon kan vara så skön. Har redan lagat middagen, eftersom det blir för varm i eftermiddag. Lunchen består av rester från igår. VAD? Slänger du dina rester? Inte vi. Varför? Det är ju också mat. Gör man ett paket torsk ( nej, inte Littorin ) så kan man ju inte äta upp hela den på 2 personer. Så då blir det en lunch också.

Hur som helst så sitter man här nu och ska bara få dan att gå så man får se på fotbollsfinalen. Läste för övrigt en insändare för några dagar sedan där en person beklagade sig över att det var fotbolls-VM i alla kanaler hon hade tillgång till. Enligt personen var det tur att det ändå gick att titta på serier typ Glamour. Men hallå människa skaffa dig ett liv! Man kan t ex ta fram en bok och läsa den. Själv avslutade jag Brott av Karin Fossum igår och övergick direkt till Hypnotisören.

Men det var ju söndagsmorgonen jag skulle skriva om.  Jo, jag sitter nu här och ser ut över trädgården. Häcken är hög så jag ser bara enstaka hustak. Grannen har någon sorts körsbär som Kajorna årligen vräker i sig innan grannen hinner. Klappar man i händerna kan det ibland te sig som om hela trädet lyfter. Men det är också enda möjligheten att få tyst från skräninga kajor i några minuter.  Annars är det grönskan som råder. Tack vare sommarvatten som vi tar från sjön har vi gröna gräsmattor och en frödig trädgård i övrigt. Jag lyssnade nyss på Björn Ranelid på radio. Ett skitbra brogram.

Det är nästan en lite kuslig stämning eftersom man egentligen gör så lite som möjligt och bara väntar på att värmen ska greppa en och inte släppa sitt grepp förrän sent ikväll.

Ska jag vara ärlig så vore 20-30 millimeter regn och 10 grader svalare det bästa som skulle kunna hända just nu.

Av Pink Ozzy - 10 juli 2010 10:47

Jag har ju tidigare berättat om att det är svårt att hitta riktigt bra bloggar. Jag har nu funnit en via en annan hemsida. Kolla in den här killen. Han har humor, självdistans och något att skriva om.

http://baraenjeppe.bloggplatsen.se


Av Pink Ozzy - 10 juli 2010 10:37

Littorin köpte sex. Var det inte det jag antydde redan för någon dag sedan? Nu kanske borgarna kan skippar Tobleronesnacket och tvättar sitt eget byk. Dessutom blir jag lite förbannat på hela affären. Här går fanskapet ut och låtsas var världens bästa pappa. Han flygs dessutom hem i regeringsplanet på skattebetalarna bekostnad!!! Sen när skjutsar vi hem torskarna????

Att politiker aldrig lär sig. Sahlins Toblerone och Marjasin som skulle " hjälpa" sin sekreterare med kvitton står ju nu helt i skuggan av kåte Sven-Otto. Undrar om han drog av det hela i ett rutavdrag, eller om det bara blev ett vanligt kalsongavdrag? Sökte han upp horan via en av staten betald Taxi, eller betalade han resan själv.

Monas Toblerone mm är ju småpengar i jämförelse till vad Littorin har kostat oss skattebetalare i form av flygresor hem mm. Han får väl dessutom en fet pension.

Vad är det frågan om? Detta är olagligt!!!!! Finns det ingen åklagare som tänker åtala honom?????

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se