Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2010

Av Pink Ozzy - 15 juli 2010 10:55

Igår eftermiddag var jag på framsidan av huset för att flytta vattenspridaren. Då hörde jag ett underligt ljud. Du som varit på utländska marknader har säkert sett de trägrodor man kan köpa och dra en pinne över ryggen på. Då ger de ifrån sig ett läte. Precis så lät ljudet. Direkt tänkte jag på Parken som har diverse djur och att en fågel därifrån måste ha rymt. Jag kollade överallt varje gång ljudet hördes. Efter en stund lokaliserade jag det till toppen av körsbärsträdet, som är ansenligt högt och tät.

Vad sitter där? En skata. En dj-la skata med talfel. Stor besvikelse och utebliven hittelön.

Jag hörde den för övrigt igen i morse på en av granntomterna.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 15 juli 2010 10:50

Jag fattade tidigare beslutet att det under en tid bara skulle drickas öl på semestern  . Inte "till vardags".   Men när det är så här varmt skulle det sitta skönt med en iskall öl..... Men när det är så här varmt skulle det sitta skönt med en iskall öl..... 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 juli 2010 23:07

Jag hade grävt lite i trädgården idag och så fort jag håller i en spade så börja svetten att rinna. Jag höll inte på så länge. Gick sen in och tvättade mig och cyklade till affären. När jag kom till kassan luktade det svett. Inte lite svett utan SVETT. Jag smög näsan närmare mina armhålor i en diskret rörelse utan att känna något. Men tänk om killen i kassan också känner lukten? Han kanske tror det är jag? Jag vänder mig om och ser en ortsbo i 65-års åldern. Kan det vara han? Eller är det jag och han också tror att det är jag. Paniken spred sig och svettpärlorna började  nästan hamna på transport bandet. Jag slängde ner sakerna jag hade handlat och sprang ( nåja, gick fort ) till cykeln. När jag kom hem gick jag in till köket för att plocka upp varoran.

- Vem satt i kassan idag? frågade frugan.

- Vet inte, nån ny ung kille, svarade jag.

- Då är det säkert han som alltid luktar svett som XX ( vår dotter som arbetar i nämnda affär )alltid säger.

Skönt att få svar på de frågor man aldrig ställt. Synd bara om grabben som stinker hela dagarna. Det finns ju deodorant att köpa i affären.

Av Pink Ozzy - 14 juli 2010 22:52

Dotterns granne har en pool. En sådan som snart finns på varje tomt. En sån stor så att också pappa kan vara med och plaska i baljan. Nu bar det sig inte bättre än att den sprang läck så att ca 2000 liter rann ut och neråt. En viss för närvarande okänd mängd hamnade i dotterns trädgårdsland. Jag skickade snabbt iväg en fråga till miljöenheten för att få ett svar huruvida det kan vara farligt att äta grönsakerna nu och hur kommunen ställer sig till att folk häller ut flera kubik i månaden när de byter vatten i sina pooler. Detta svar fick jag:

Troligtvis är det ingen fara att äta din dotters grönsaker. Klorhalten i poolvattnet torde inte vara så hög att den påverkar och tas upp av grönsakerna. Trots allt badar man och riskerar ju att få i sig vattnet via kallsupar. Klor som ämne är ju bakteriedödande och vi vet inte på rak arm att det skulle ha några andra egenskaper som medför några risker i dessa relativt låga halter. Självklart bör ni tvätta grönsakerna som vanligt innan ni äter dem.


Vad gäller lagligheten i att släppa ut poolvatten är det en relativt ny företeelse och det finns inga uttryckta regler som säger att det skulle vara olagligt. P g a klorhalten vill man heller inte ha vattnet till det kommunala reningsverket då det kan påverka reningsprocessen om det kommer i större mängder. Att släppa vattnet på en bevuxen gräsmatta är, såvitt vi kan se, det idag bästa alternativet. Kanske kommer det att regleras i framtiden.


Jaha, man får tydligen vara miljöbov och släppa ut farliga ämnen i naturen när kommunen inte vill ta hand om det. Kollar man lite på nätet så visar det sig att Klor användes som stridsgas under första världeskriget. Vidare finns det forskare som hävdar att klorerat dricksvatten ger ökad förekomst av cancer i mag-tarm kanalen. En annan skriver att Klor som tillsätts i reningsprocessen, gör artären stel, förstör proteiner i kroppen, irriterar huden och bihålorna, bidrar till astma, allergi och ger luftvägsbesvär.  En möjlig orsak till cancer i urinblåsan och ändtarmen kan vara att man dricker klorerat vatten. Detta indikeras enligt forskning ger en ökad risk att utveckla cancer i blåsan och ändtarmen.

Och DET vill man inte ha in i reningsverken, men tydligen gärna i naturen!


Av Pink Ozzy - 14 juli 2010 09:42

Äntligen har Frankrike antagit en lag som förbjuder burka. Detta fanstyg till klädesplagg som bara en av våra manliga förfäder kan ha hittat på.

Jag ber härmed om ursäkt för deras okunniga beteende.

Ja, jag hatar burka och burkaliknande klädsel. Det måste väl ändå vara höjden av förtryck att tvinga på en kvinna ett klädesplagg som gör att hon måste tvätta sig flera gånger om dagen. För inte kan det väl vara så att svetten minskar under dessa plagg. Dessutom har de näsan under duken vilket gör att de ständigt andas in oren och varm luft, håret måste vara ständigt fet och kladdigt och fan vet vilka sjukdomar det hela kan medföra i övrigt.

Men det är klart, så djävla fula en del män är i dessa trakter så är de väl djävligt rädda att det ska dyka upp en snyggare kavaljer och norpa hans fru.

Nej, bort med burkan. Det är ingen kvinnlig rättighet utan ett kvinnligt förtryck!

Av Pink Ozzy - 14 juli 2010 09:23

Hur är det man säger LIttorin? Ingen rök utan eld eller om det är tvärtom. Du har betett dig lika klumpig som flera andra politiker genom åren och du fortsätter även med detta. Vad jag menar är att ljuga och förneka. Av någon anledning tycks politiker tro att man kan simma i olja och kvicksand.

Nu har herr Littorin. Nej, förlåt, vi glömmer "herr", det får visa sig om han är karl för sin hatt.

Hur som helst så har Littorin förnekat allt till DN, skriftligen via mejl. Han vill inte att folk ska vet var han är. ...? Så han litar inte på att DN följer tryckfrihetsförordningen och skyddar sina uppgiftslämnare? Märkligt.

Hur som helst så skriver han att han inget gjort. Jaha, och vad hade vi förväntat oss?  Att han hjälpt horan att vika tvätten bara. Ja menar bara att Marjasin hjälpte ju sin sekreterare att underlätta sitt arbete genom att klippa sina kvitton. Littorin kanske skulle tvätta hennes trosor, efter....nåja, det har han ju inte gjort....säger han.

Han säger också att han inte längre är en offentlig person och behöver inte svara på frågor mm. Men är det så helt rätt? Ska han inte stå till svars för de synder han har begått under sin kandidatur i riksdagen? Jag tycker att försvar är ytterst tveksam och avhållsamt.

Det är ju skitenkelt att säga att ord står mot ord. Men har Littorin funderat över hur långt ner han kommer att stå med byxorna nere och rumpan bar den dagen det dyker upp fler bevis? Vilken reträttplats har han räknat ut då?

 Visst, man ska inte döma någon innan dom fallit, men jag tror att det inte kommer att falla någon dom utan en tung bila över Littorin den dagen resterande byk uppdagas och ska tvättas. För hur var det nu ordspråket skulle vara? Jo,

ingen rök utan eld! 

Av Pink Ozzy - 12 juli 2010 10:18

De första hallonen är plockade. Likaså har barnbarnen tagit de första röda vinbären. Vi har 2 buskar som bara är till för barnbarnen att äta när de kommer. Det är bättre än godis. Den största spetspaprikan är 5-6 cm. Dock har det för första gången hamnat några larver på paprikan som gör massor av hål i bladen. Därför måste jag kolla bladen flera gånger om dan nu. Jordgubbar finns fortfarande i det nya jordgubbslandet. Jag började också klippa vattenskott i äppelträden igår. Tänkte ta lite då och då. Det jag sådde i lådor för några dagar sedan har börjat komma upp. Men det är bara växter som ska ut för att blomma först nästa år.

Tänk vad sommaren ändå är skön.....om det inte fanns getingar, bromsar, mygg och fästingar samt en termometer som visar mer än 25 grader.

Av Pink Ozzy - 12 juli 2010 10:06

I början ansåg alla att det var Aftonbladet som ville hjälpa de rödgröna genom att publicera en artikel där Littorin sägs ha köp sex. Han förnekar men avgår och anger sina kära barn som orsak. Sen vänder partiet honom ryggen. Nu skriver Expressen att kåtbocken också sexchattat på nätet. Ska han fortsätta att förneka, eller ska han snart kliva fram med någon snyfthistoria? Kvällstidningarna kommer inte att ge sig. De gräver och gräver tills alla lik är upptagna. Så lille Littorinbocken: Har du gjort något kommer du inte undan. Lägg korten på bordet!!!

Sen flögs han ju hem i regeringsplanet och kommer dessutom nu att få en hel årslön. Nej, inte din eller min, utan  1,3 miljoner. 

Antar att han betalar 60% i skatt så har han ändå  ca 500.000 kvar att spendera. Och använder han samma tjej så räcker det ju till 260 ligg till. Transport till Stockholm? Nja, det får han väl med regeringsplanet igen. Och du Littorin, glöm inte västen som horan tyckte gjorde dig så mesig.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se