Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2010

Av Pink Ozzy - 30 juli 2010 08:33

Igår fick vi ett nytt regnrekord sedan jag började mäta 1980. Det gamla var på 74 mm på 2 timmar. Denna gång blev det 89 millimeter under gårdagen. Ett tag trodde jag att det skulle passera 100, men så slutade det tvärt. En sådan dag tycker man att det är skönt att man inte har källare. Speciellt som något tycks ha hänt en bit ner i marken där stuprännan går ner. Helt plötsligt rann det över i takrännan, men jag såg också att det inte var någon vattenvirvel ner i stuprännan. Det har varit lite konstigt där tidigare. Jord har bara försvunnit. Så det blir till att ta fram spaden och gräva.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 29 juli 2010 09:54

Nu går väl skam på torra land. Sven-Otto Littorin vill ha en fallskärm på över en miljon. Varför ska han ha över en mille av oss skattebetalare? Bortsett från alla sexanklagelser så sa han ju upp sig själv för att han ville ägna mer tid åt familjen. Det finns 1000-tals svenskar som vill spendera mer tid med familjen, men inte kan de bara säga upp sig sådär utan vidare. Kul att gå in till arbetsgivaren och säga:

- Hej jag slutar idag och vill ha en fallskärm för att jag vill vara mer med barnen.

Nej du Littorin. Vill du ha mer pengar så tjäna dom genom arbete.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 28 juli 2010 09:31

Jag ställde mig på altanen nyss för att lyssna och se på trädgården. Ett antal fåglar hördes. Bland andra så flög ett streck kanadagäss snett över tomten och kajor, kråkor och skator hörs. Någon enstaka småfågel också även om de avslutat sångturnén mer eller mindre för denna säsong. Dock hör man svalornas höga toner när de flyger ovanför mitt huvud.

Humlor och bin besöker bolltisteln som under natten börjat slå ut. De tycker också om vallmon som jag satte för ett tag sedan.

Det som förvånar mig lite är de 4 bönor jag ställde i en hink på altanen. Det tycks krävas 100 blommor per gurka eftersom det ligger fullt med blommor på golvet.

Igår tog jag upp årets första vitlök. Stor som en ordentlig tomat var den och luktade fantastiskt.

I år har vi inga björnbär eftersom de frös ner förra året. Så det blir till att vänta till nästa år, eftersom de blommar på fjolårsskotten precis som hallonen.  Men hallonen får vi plocka dagligen. Detsamma gäller röda vinbär och röda krusbär. Jordgubbssäsongen är över för vår del. Dock har jag planterat smultron i ett krus med många "balkonger" i. Så de växer för fullt. Svarta vinbär har vi inte heller i år eftersom jag klippte ner den i våras. Det dröjer dock ännu några dagar innan våra äpplen och körsbär går att äta. Men när äpplen väl kommer igång så kan vi plocka våra fem sorter en efter en ända in i oktober. Vi har också några vindruvsklasar. Jag klippte bort många för att se om det blir större druvor om det är få klasar. Vi får se.

Annars går jag dagligen ut i trädgården för att plocka till mig några grönsaker. Det kan vara gurka, sallad ( flera sorter ), persilja, Libbsticka, vitlök, rödlök, gul lök,  silverlök, gräslök, rödbetor, grönkål, potatis ( 5 sorter ), Persilja, dill.

Till detta ska läggas de otaliga blommor som blommar från mars till januari ( om julrosen inte får så mycket snö på sig ).

Så du må tro att varje dag är en ny upplevelse då nya växter börja blomma eller ge frukt.

Av Pink Ozzy - 28 juli 2010 09:19

Jag lyssnar varje morgon på 8-nyheterna innan jag kliver upp och blir nästan varje morgon förvånad vilka "nyheter" de kommer med. För att jag ska tycka att det är en nyhet ska det ju tillföra mig något. Jag kanske t o m ska ha nytta av den. Men om vi tar denna morgon så hade en buss åkt av vägen i långtbortistan. Visserligen ett fåtal döda, men än sen? Jag vill inte låta elak och har respekt för de efterlevande, men hör detta hemma i de svenska nyheterna? Sen störtade ett plan i Pakistan. OK, här hamnar vi i ett gränsfall för nationellt intresse.

Annars hör man nästan dagligen om någon självmordsbombare i något avlägset land, vilket jag också tycker vi snart ska tysta bort.

Nej, håll er till nyheter av intresse för oss lyssnare. Händelser som vi kan ha någon nytta av och sluta med "nyheter" från Långtbortistan.


Av Pink Ozzy - 27 juli 2010 09:28

Hör på radio att BP´s VD avgått/fått sparken. Han får, enligt radion, bära skulden för det som skett. Men hallå!!! Kan inte jag få bära skulden istället. Han får en årlig pension på 7 miljoner, jag bär skulden för 10% av den summan. Efter vad som sagts och skrivits har man med avsikt gått förbi ett antal säkerhetsrutiner för att tjäna mer pengar. Om sedan VDn visste om detta, eller om det var underliggande chefer som  gjorde det för att imponera på sin VD hör inte hit. VDn bär ändå ansvaret. Han ska gå ut med klara direktiv att han inte tillåter sådana tilltag. Men nu är han ju VD och då kan man ju inte gå till arbetsförmedlingen, utan får 7 miljoner per år. Inte illa pinkat för att vara delaktig i att ha förstört mil efter mil av en fantastisk kustremsa och gjort så att 1000-tals inte kan försörja sig framöver....

Av Pink Ozzy - 25 juli 2010 10:15

Jag håller på att bli tokig. Nu väger jag dubbelt så mycket som när jag träffade frugan en gång för många, många år sedan. Vad jag än gör så sätter det sig på mig, mest på magen. Men nu har det gått så långt att jag ibland får svårt att andas, speciellt när jag ligger och läser eller kollar på TV. Ibland känns det som jag skulle dö. Jag får panik och tvingas att andas ett antal gånger mycket häftigt. F-an jag är djävligt oroad, kommer bara inte för mig att ta en timmes promenad eller cykling. Jag har INGET att skylla på, men har 1000 ursäkter för att INTE ta de timmen. Idag regnar det t ex. Jag vet snart inte vad jag ska göra. Men jag MÅSTE göra något, för annars är allt snart över...

Av Pink Ozzy - 25 juli 2010 09:59

Det har i stort sätt inte regnat på en månad. Men då fick någon för sig att vi skulle kompenseras ordentligt. Så sedan igår kväll har vi fått 49 mm! Det är bara 2 gånger på 30 år som vi fått mer. Men vad gör det? Äntligen blir det blött i markerna så brandfaran minskar lite.

Av Pink Ozzy - 25 juli 2010 09:46

Återigen har det skett en gruppvåldtäkt mot i detta fall en femtonåring. Tre (3) killar gav sig på en (1) 15 årig tjej. Om ni läser det här ska ni veta att ni har min respekt. Djävla så tuffa ni är som klarade att våldföra sig när ni bara var 3 killar. För några år sedan var det ett mycket större gäng som krävdes för samma sak. Att ni bara vågade ge er på en 15-åring. Det skulle ingen normal kille våga. Men OK, nu var ni ju tre. Får jag fråga hur det kändes att krypa på som trea? Måste var skönt att röra om de andra två killars säd. Ja, det vill säga om ni var så gamla så ni fick utlösning, eller om ni kunde hålla er så länge innan ni fick det i era egna kallingar. Sen måste det vara extraskönt när en tjej skriker att hon inte vill. Fan, det måste ju vara skitcoolt. Vad sa era kompisar när ni berättade vad ni gjorde? De måste väl tycka ni var dagens hjältar. Dessutom är kompisarna lika tuffa som ni eftersom de inte talar om för någon VILKA DJÄVLA VÅLDTÄCKTMÄNSVIN NI ÄR. !!!!

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se