Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2010

Av Pink Ozzy - 6 juli 2010 09:37

Alla skäller vi mer eller mindre över den mängd reklam som dimper ner i våra brevlådor varje vecka. Reklam som till 95% direkt åker ner i återvinningen. Bortkastade pengar. Men det finns 2 företag som hos oss utmärker sig för att vara riktiga miljöbovar. Det ena är Elgiganten och det andra är ICA. Elgiganten skickar ut reklam en gång i veckan med den vanliga reklamutdelningen. Dessutom lägger vår lokaltidning in samma annonsblad i sin tidning. Dubbelt slöseri.

Sen har vi ICA. Vi får ett stort ICA-blad från vårt västliga ICA-Maxi och tillika ett från vårt östliga ICA-Maxi. Vi for i stort sätt mitt emellan. Varför kan inte dessa komma överens om samma extrapriser? De har det för vissa varor, men inte för alla. Varför?

Och om detta inte skulle räcka så får vi även ett blad från vårt lokala ICA Supermarket. Undrar vad dessa 3 blad kostar mig som konsument när jag går in på ICA och ska handla varor?

Inte nog med att det är ett slöseri med pengar, nej, det är även ett enormt resursslöseri med våra skogar. Undrar hur många träd varje medborgare måste släpa till pappersåtervinningen varje år utan at ha läst det?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 6 juli 2010 09:28

Jag har säkert bloggat om detta tidigare, men kan inte låta bli att göra det igen i s f. Släng ut alla från Hammarbys ledning och även från sektionernas ledning och börja om från början. Det finns knappt någon klubb i Sverige som har så trogna och många supportrar på matcherna. Sen spelar det ingen roll om det är fotboll, handboll, bandy eller speedway. Eller någon annan sport för övrigt. Den trogna skaran hänger med och betalar dyra resepengar och matchbiljetter. Själv betalar jag extra på mitt TV-abonnemang för att kunna se Bajen i fotboll så ofta som möjligt. Vad får man se? En ny förlust med 3-0. Utskåpning, förnedring. Med tanke på publikstorleken borde det inte vara svårt att få bra sponsorer och en av dom är Pepsi. Jag kan inte föreställa mig att de ger småpengar. Tidigare var det t ex en baddräktsfabrikör som pumpade in miljoner i fotbollen. Vad händer? Hockeyn gick åt skogen och tvångsflyttades ner i gärdsgårdsserien, Speedwayen fick också respass. Bandyn och Handbollen har legat på fallrepen flera gånger. T o m fotbollen har stora ekonomiska bekymmer.

Med tanke på ovanstående kräver jag att Bajen samtliga styrelser ställer sina platser till förfogande för personer som KAN styra de olika sektionerna.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 5 juli 2010 11:10

Har du sett det " senaste". En "dans", "Surra de bunda",  från Sydamerika som Aftonbladet t o m kallade "lite roligt". Var i he-vete ligger det roliga att sitta ner och få en svettig häck i facet?

Roligt NEJ. Sjukt JA

Du får gå in på Youtube eller Aftonbladet för att kolla om du tror att du får ut något av det. Jag fattar dock ingenting.

Av Pink Ozzy - 5 juli 2010 10:23

Farbror Reinfeldt var i Almedalen igår. Han lovade att inte sänka några skatter. Han sa även att stadsfinanserna var i balans. Den 16 juni skriver DN att Riksgälden spår att statens betalningar kommer att visa ett underskott på 14 miljarder kronor 2010. Kallas det för att finanserna är i balans? Inte i mina ögon.

Man ska inte heller sänka fler skatter under nästa år. Nej, vi får väl hoppas på ett regeringsbyte så de inte vare sig sänker skatter, pengar till skolan, öka pensionärernas skatter i förhållande till de arbetande, låter de sjuka slippa arbeta mm mm.

Jag tillhörde också i mina unga år till de som tyckte att alla kunde få jobb, bara de ville och att A-kassan skulle sänkas och liknande. Men nu inser jag att så inte alls är fallet. Jag har till idag sökt ca 85 arbeten och fått komma på 2 intervjuer. Så alla får inte jobb även om de gärna vill. Men trots mina ansträngningar så straffas jag av farbror Reinfeldt genom högre skatt och sänkt A-kassa.  En A-kassa som jag betalat till sedan jag var 16 år.

OK, ingen vill betala mer skatt än nödvändigt. Men är det viktigare att man ska få göra Rut-avdrag i s f att de svaga i samhället ska få det drägligt? Är det rätt att dyra hus ska slippa betala skatt och låta pensionärerna betala lite mer i stället.

Det som är lite kul (?) är också att moderaterna kallar sig för det nya arbetarpartiet och dessutom gör om gamla sosseaffischer  till sina egna? Samtidigt tar man bort värnplikten och pengar från försvaret, som i decennier varit en hjärtefråga för moderaterna.

Ja ja jag säger då det. Det blir nog mycket skitsnack från alla partier innan valet är över. Jag vet i alla fall vad jag kommer att prioritera:

 • Arbete för folk över 55 år alternativt förtidspension vid 60
 • Miljö ( och då menar jag inget löst prat utan handfasta förslag )
 • Samförstånd mellan kulturer i Sverige. D v s förbud mot rasism
 • Vettiga sjukbidrag för de sjuka som de kan leva på
 • Ren mat. Med det menar jag bl a icke modifierat mat
 • Små klasser i skola och på dagis . Max 23 elever
 • Förbud mot arbete efter 65 år så att fler unga får arbete. 
 • Avskaffande av i första hand Rut-avdraget
 • Ingen skattesänkning för t ex frisörer, restauranger m fl. 
 • Mycket högre fastighetsskatt för hus köpta efter 1995 och en skatt som bygger på marknadsvärdet. Däremot låg skatt för de som bott i samma hus i kanske 30-40 år. 
 • Krav på att all mat som införs till Sverige ska ha svensk text med information om innehåll och användningsområde. Detta skulle göra att fler svenskar kan prova på andra maträtter. 
 • Kastrering av våldtäktsmän och såna typer som ger sig på barn också.
 • Ingen specialbehandling av våldtäktsmän och pedofiler i fängelserna. De ska vara ihop med andra fångar och få sitt straff från dom. 
 • Spöstraff för "män" som slår sina kvinnor
 • Utvisning på livstid för utländska medborgare som utför "heders"mord.

Ja det finns säkert fler saker som jag inte kommer på just nu.


Av Pink Ozzy - 5 juli 2010 10:15

Vi har haft besök i natt. Ett av våra barnbarn sov över. Så vi hade räknat med en tidig morgon. Men hon sov så bra så vi vaknade först vid kvart i 8-tiden. Jag tittade ut och såg en mörk himmel. Det kom även några regnstänk. Men när jag nu tittar åt väster så ser jag en blå himmel sakta närma sig. Så eftermiddagen blir väl lika varm som igår.

Men 18.30 får vädret vara som det vill, utom åska, för då ska jag kolla på Bajen på TV. En vinst idag och vi är med och fajtas om topplatserna igen.

Av Pink Ozzy - 4 juli 2010 10:21

Igår kväll vattnade jag alla land och det syntes inte en enda linblomma. Under natten tycktes en del dock gjort gemensam sak och beslutat sig för att visa sin vackra ljusblåa blomma.

 

Av Pink Ozzy - 3 juli 2010 15:33

Idag åkte vi till sjön i s f att sitta hemma i värmen. Det var 19,5 grader i vattnet och ca 24 i luften. Så ett bad var riktigt skönt. 3 av barnbarnen var också där. Kul för dom att vänja sig vid det våta elementet tidigt så att de lär sig att inte vara rädd, men ha respekt för vattnet. Det var konstigt nog 29 grader hemma, d v s bara ca 1 mil fågelvägen från badstället.

Igår sådde jag för övrigt drygt 20 perenner som jag tänkte sätta ut senare i höst så att de blommar till nästa sommar. Spännande.

Nu ska jag kolla på Tyskland-Argentina. Jag hoppas på 2-1 alternativt 3-2 efter förlängning. Men jag kanske ska sluta tippa. Jag trodde ju på Brasilien igår. Men vem gjorde inte det?


Här nedan ser du vårt badparadis. En jordbävningsspricka som uppstod för mycket länge sedan.


 Av Pink Ozzy - 2 juli 2010 10:20

Sedan tidigare råder förstämning coh landssorg i bl a Frankrike, Italen, Grekland, Nigeria och flera andra länder. I en del länder mer, i andra mindre. Dessa länder kommer under de närmaste 36 timmarna att berikas med ytterligare 4 länder.

Jag tror att dessa länder blir Holland, Argentina, Ghana och Paraguay.

Och som de trogna läsarna vet så tippar jag i regel fruktansvärt illa.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se