Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 20 juli 2010

Mat för miljarder kastas

Av Pink Ozzy - 20 juli 2010 10:11

I Sverige kastas det mat för 2 miljarder varje år i butiker. Det blir 100.000.000 kg mat. Delar man detta med antal invånare ( ca 9 milj.) så blir det 222:-/person och dryga 11 kg. Tänk dig en 3-barnsfamilj. Det blir 1100:-/familj och 55 kg mat per år. Till det kommer den mat som hushållen slänger. Helt otroliga mängder. Kräv därför att era butiker gör något med denna mat. T ex rea ut det i tid eller skänka det till organisationer som lagar mat åt t ex hemlösa.

Du ska tänka på att det t o m är mat där sista förbrukningsdag inte har gått ut. Eller ta vår affär där frysarna inte startade efter en avfrostning. Mat för 10.000-tals kronor fick slängas. Detta hade kunnat undvikas med ett larm i frysen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

ana

20 juli 2010 15:16

Du har så rätt,det är vidrigt att det ska vara så!
Men nu vill jag höra hur allting går för dig med vikt och träning. Ett tag sen jag kollade läget
Kramiz

 
Ingen bild

noboytoy

20 juli 2010 23:58

Och så finns det människor på jorden som svälter ihjäl...?? Sinnessjukt!

 
Gubbfan

Gubbfan

21 juli 2010 10:00

Tja, det blir så när man låter oss ekonomer bestämma.
När man översätter allt till kronor och ören (eller sk nejron för den delen också)så blir det snett.
När räknandet slipper in flyr förståndet.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
jeppe

jeppe

21 juli 2010 15:40

Här är "gubbfan" mitt i prick!

http://baraenjeppe.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:27

Den lilla Esmeralda också kallat Lilla Hjärtat mördades av sin mamma. För det fick mamman 1 år och 9 månader. Det är vad ett litet hjärta tycks vara värd. De som utdömde detta straff borde skämmas. Är ett barn mindre värd än en vuxen? Är ett barn än...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:18

En grupp volontärer undersökte möjligheten och skrev sedan kontrakt med 4 matbutiner i Skövde. De fick från regionen pengar Gill en bil och åker nu 2 gånger per vecka runt till dessa butiker och får allt de inte vill sälja mer. Detta körs sedan till ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 6 aug 11:41

Har bott halva mitt liv i samma hus och hållit på med trädgårdsarbete på min lilla tomt sedan dess. Enorm många växter har tillkommit och bara 5-6 Är kvar sedan början. Nej, de andra har sällan dött utan föregående ägare hade inte så många växter. ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 13:09

Efter 8 år av Alliansstyre med kraftiga neddragningar inom polisen har nu de rödgröna vänt på det hela. Men det räcker inte mot gängen. Ska gängen bort så krävs det lagändringar. Det ska inte behövas en husransakningsorder innan man går in i ett hu...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 12:55

Tittar man till omvärlden så klarar Sverige sig ganska bra. Om vi tar dödsfallen i Corona så beror nog en stor del på att vi i steril lever längre än de gör i många andra länder. 90% av de avlidna var ju över 80. Dessutom sägs det att många äldre in...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se