Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 juli 2010

Är Klor farligt eller inte?

Av Pink Ozzy - 14 juli 2010 22:52

Dotterns granne har en pool. En sådan som snart finns på varje tomt. En sån stor så att också pappa kan vara med och plaska i baljan. Nu bar det sig inte bättre än att den sprang läck så att ca 2000 liter rann ut och neråt. En viss för närvarande okänd mängd hamnade i dotterns trädgårdsland. Jag skickade snabbt iväg en fråga till miljöenheten för att få ett svar huruvida det kan vara farligt att äta grönsakerna nu och hur kommunen ställer sig till att folk häller ut flera kubik i månaden när de byter vatten i sina pooler. Detta svar fick jag:

Troligtvis är det ingen fara att äta din dotters grönsaker. Klorhalten i poolvattnet torde inte vara så hög att den påverkar och tas upp av grönsakerna. Trots allt badar man och riskerar ju att få i sig vattnet via kallsupar. Klor som ämne är ju bakteriedödande och vi vet inte på rak arm att det skulle ha några andra egenskaper som medför några risker i dessa relativt låga halter. Självklart bör ni tvätta grönsakerna som vanligt innan ni äter dem.


Vad gäller lagligheten i att släppa ut poolvatten är det en relativt ny företeelse och det finns inga uttryckta regler som säger att det skulle vara olagligt. P g a klorhalten vill man heller inte ha vattnet till det kommunala reningsverket då det kan påverka reningsprocessen om det kommer i större mängder. Att släppa vattnet på en bevuxen gräsmatta är, såvitt vi kan se, det idag bästa alternativet. Kanske kommer det att regleras i framtiden.


Jaha, man får tydligen vara miljöbov och släppa ut farliga ämnen i naturen när kommunen inte vill ta hand om det. Kollar man lite på nätet så visar det sig att Klor användes som stridsgas under första världeskriget. Vidare finns det forskare som hävdar att klorerat dricksvatten ger ökad förekomst av cancer i mag-tarm kanalen. En annan skriver att Klor som tillsätts i reningsprocessen, gör artären stel, förstör proteiner i kroppen, irriterar huden och bihålorna, bidrar till astma, allergi och ger luftvägsbesvär.  En möjlig orsak till cancer i urinblåsan och ändtarmen kan vara att man dricker klorerat vatten. Detta indikeras enligt forskning ger en ökad risk att utveckla cancer i blåsan och ändtarmen.

Och DET vill man inte ha in i reningsverken, men tydligen gärna i naturen!


 
ANNONS
 
susanna55

susanna55

15 juli 2010 21:34

Nej verkligen inte! Sedan har vu ju fluor också, som också det är ett gift med liknande konsekvenser, har du googlat på det? Det är ett under att vi inte är helt förgiftade, men det är vi nog, anpassade precis som kackerlackor, så snart är vi redo att t.o.m kunna överleva ett kärnvapenkrig, fy fan!

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Calle

Calle

26 februari 2011 20:56

Man får hoppas det är piano. Min käraste har tvättat spisen med rengöringsmedel innehållande klor/klorin ikväll. I skrivande stund stinker det badhus i hela lägenheten. Hon säger sig ha råkat skvätta en stänk / några droppar i en kastrull med dinner leftovers som jag ska ha till lunch imorgon. Blev nojig att det kommer döda mig, men nu har allt Googlande lugnat mig. En skvätt har sällan dödat homo sapiens. Easy som pannkaka. Fridens~

http://oxwall.se

Pink Ozzy

27 februari 2011 10:03

Har ingen aning om vilka mängder som dödar. Faktum är att klor är mycket farligt även i små doser, men att vi inte tänker på det eftersom det just finns i många badhus.

 
Ingen bild

Eric

24 september 2011 09:38

Men snälla människor. I vilken form kloren är, är ju avgörande för egenskaperna och giftigheten. Hört talas om natriumklorid (NaCl) även kännt som koksalt? Klor i bassänger (t.ex. kalciumhypoklorit) är inte samma sak som klorgas (Cl2).

Att man inte vill få in det i reningsverken har ju förmodligen att göra med att man använder sig av bakterier i reningsprocessen och nedbrytningsprocess sölas ned med klor i vattnet.

Är absolut ingen expert på klor men kände att jag måste nyansera detta inlägg. Så fort klor nämns buntar vissa individer ihop allt som innehåller klor och tillskriver dem samma egenskaper vilket är absurt.

Pink Ozzy

25 september 2011 09:24

Då kan man ju fråga sig varför en av mina döttrar får blödande utslag så fort hon går nära en pool eller liknande som innehåller klor? Hon kanske inte är allergisk mot klor, eller? Hon behöver inte ens bada, det räcker med att hon får gasen på kroppen.
Å andra sidan är detta inlägg ju mycket gammalt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se