Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 9 juli 2010

Ser jag inte lite panik i alliansen?

Av Pink Ozzy - 9 juli 2010 22:15

Nu gäller det att profilera sig. Visserligen tillhör M, C, Fp och Kd Alliansen, men vad hjälper det om de inte får 4% i september? Så därför gäller det nu för alla att framstå som Sveriges räddande änglar. Reinfeldt tyckte för några dagar sedan att det är Moderaterna som är samhällsbärarna. Undrar hur det rimmar med vad Littorin tycks ha gjort? Lyckas moderaterna hålla det hemligt till efter valet? Reinfeldt säger också att Sveriges finanser är i balans. Hur kan de vara det? Vi har ju miljardskulder.

Sen kommer lilla Maud som numera har glömt både bönder och kärnkraftsmotståndet och tror att lägre moms på restaurangerna och frisörer och mera Rutavdrag ska rädda Sverige. Och idag var det Kd's tur att profilera sig. Tänk vad de måste ha suttit länge för att hitta på något. Men det gick inte upp några ljus för någon. Plötsligt kom det väl en röst från ovan och sa med myndig stämma:

- Använd ordet "ofrihetschock". Det är det ingen som begriper men låter både skrämmande och smart.

Så nu får vi alla ett nytt ord att lära oss. Vad det betyder? Ja inte fan vet jag.

En annan sak som får mig att fundera är var alla pengar plötsligt kommer ifrån. Alla tycks ju bjuda över varann just nu, men ingen kan tala om var pengarna ska tas ifrån. Om du inte listat ut det så finns det två alternativ: Vi eller låna.

För någon dag sedan tyckte Sahlin att alla ska ha rätt till 30 timmars förskola. Vad kallas det för? Fattigmans-RUT? För vad händer? Jo barnen ska till förskola när dom är sådär 5-6 år och mamma kan gå ut och shoppa eller titta på Glamour. Det är ju redan nu så att man i många kommuner använder sig av enhetstaxa  vilket medför att många föräldrar tycker att barnen lika gärna kan vara på dagis maxtiden som de betalar för. Säg nu inte att jag har fel. Jag vet, för jag känner folk som arbetar med barn på dagarna. Även frugan hade många dagbarn tidigare och vi fick ofta reda på att man handlade och gjorde annat, antingen för att utnyttja maxtaxan eller för att " det inte går att handla med barn".

Till sist vill jag bara få dig att tänka på en sak när du nu lämnar din valsedel. Vad säger de olika partierna och vilka har dom i s f med sig på tåget? För lilla Maud eller t ex Hägglund kan ju stånga sig blodiga med löfte om t ex momssänkning och ofrihetschocker om inte de har med sig tillräckligt många partier.

Men Maud fick ju med alla på att skaffa nya kärnreaktorer. Vad säger alla gamla Centerpartister om det?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:27

Den lilla Esmeralda också kallat Lilla Hjärtat mördades av sin mamma. För det fick mamman 1 år och 9 månader. Det är vad ett litet hjärta tycks vara värd. De som utdömde detta straff borde skämmas. Är ett barn mindre värd än en vuxen? Är ett barn än...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:18

En grupp volontärer undersökte möjligheten och skrev sedan kontrakt med 4 matbutiner i Skövde. De fick från regionen pengar Gill en bil och åker nu 2 gånger per vecka runt till dessa butiker och får allt de inte vill sälja mer. Detta körs sedan till ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 6 aug 11:41

Har bott halva mitt liv i samma hus och hållit på med trädgårdsarbete på min lilla tomt sedan dess. Enorm många växter har tillkommit och bara 5-6 Är kvar sedan början. Nej, de andra har sällan dött utan föregående ägare hade inte så många växter. ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 13:09

Efter 8 år av Alliansstyre med kraftiga neddragningar inom polisen har nu de rödgröna vänt på det hela. Men det räcker inte mot gängen. Ska gängen bort så krävs det lagändringar. Det ska inte behövas en husransakningsorder innan man går in i ett hu...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 12:55

Tittar man till omvärlden så klarar Sverige sig ganska bra. Om vi tar dödsfallen i Corona så beror nog en stor del på att vi i steril lever längre än de gör i många andra länder. 90% av de avlidna var ju över 80. Dessutom sägs det att många äldre in...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se