Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 juli 2010

Reinfeldt och moderatligan

Av Pink Ozzy - 5 juli 2010 10:23

Farbror Reinfeldt var i Almedalen igår. Han lovade att inte sänka några skatter. Han sa även att stadsfinanserna var i balans. Den 16 juni skriver DN att Riksgälden spår att statens betalningar kommer att visa ett underskott på 14 miljarder kronor 2010. Kallas det för att finanserna är i balans? Inte i mina ögon.

Man ska inte heller sänka fler skatter under nästa år. Nej, vi får väl hoppas på ett regeringsbyte så de inte vare sig sänker skatter, pengar till skolan, öka pensionärernas skatter i förhållande till de arbetande, låter de sjuka slippa arbeta mm mm.

Jag tillhörde också i mina unga år till de som tyckte att alla kunde få jobb, bara de ville och att A-kassan skulle sänkas och liknande. Men nu inser jag att så inte alls är fallet. Jag har till idag sökt ca 85 arbeten och fått komma på 2 intervjuer. Så alla får inte jobb även om de gärna vill. Men trots mina ansträngningar så straffas jag av farbror Reinfeldt genom högre skatt och sänkt A-kassa.  En A-kassa som jag betalat till sedan jag var 16 år.

OK, ingen vill betala mer skatt än nödvändigt. Men är det viktigare att man ska få göra Rut-avdrag i s f att de svaga i samhället ska få det drägligt? Är det rätt att dyra hus ska slippa betala skatt och låta pensionärerna betala lite mer i stället.

Det som är lite kul (?) är också att moderaterna kallar sig för det nya arbetarpartiet och dessutom gör om gamla sosseaffischer  till sina egna? Samtidigt tar man bort värnplikten och pengar från försvaret, som i decennier varit en hjärtefråga för moderaterna.

Ja ja jag säger då det. Det blir nog mycket skitsnack från alla partier innan valet är över. Jag vet i alla fall vad jag kommer att prioritera:

 • Arbete för folk över 55 år alternativt förtidspension vid 60
 • Miljö ( och då menar jag inget löst prat utan handfasta förslag )
 • Samförstånd mellan kulturer i Sverige. D v s förbud mot rasism
 • Vettiga sjukbidrag för de sjuka som de kan leva på
 • Ren mat. Med det menar jag bl a icke modifierat mat
 • Små klasser i skola och på dagis . Max 23 elever
 • Förbud mot arbete efter 65 år så att fler unga får arbete. 
 • Avskaffande av i första hand Rut-avdraget
 • Ingen skattesänkning för t ex frisörer, restauranger m fl. 
 • Mycket högre fastighetsskatt för hus köpta efter 1995 och en skatt som bygger på marknadsvärdet. Däremot låg skatt för de som bott i samma hus i kanske 30-40 år. 
 • Krav på att all mat som införs till Sverige ska ha svensk text med information om innehåll och användningsområde. Detta skulle göra att fler svenskar kan prova på andra maträtter. 
 • Kastrering av våldtäktsmän och såna typer som ger sig på barn också.
 • Ingen specialbehandling av våldtäktsmän och pedofiler i fängelserna. De ska vara ihop med andra fångar och få sitt straff från dom. 
 • Spöstraff för "män" som slår sina kvinnor
 • Utvisning på livstid för utländska medborgare som utför "heders"mord.

Ja det finns säkert fler saker som jag inte kommer på just nu.


 
ANNONS
 
susanna55

susanna55

5 juli 2010 13:14

Nu börjar jag hysa hopp om dig!:-))

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

5 juli 2010 13:52

Ja du Susanna55.
Tänk att även du börjar inse att jag inte är allt igenom ond. :-)

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

 
susanna55

susanna55

5 juli 2010 17:27

Ond????? Bara enfaldig! Dummer :-D

http://susanna55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se