Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2010

Av Pink Ozzy - 3 juni 2010 10:53

Jag har en fågelholk på tomten. I denna holk kommer varje år blåmesar. För några år sedan flög det inte ut några ungar. När jag sedan på hösten öppnade holken så låg det ett stort antal mycket, mycket sköra ägg i boet. Så troligen övergavs boet eller så dödades fåglarna av katter som stryker omkring här hela tiden.

Nu är det så dags igen. Vi har under en tid hört små pip i holken, men det är nu helt tyst sen 2-3 dagar. Vi har ju dagligen suttit här och borde ha sett ungarna flyga ut. Det jag nu är rädd för är att det ligger en massa döda fågelungar i holken.

Men har jag en enorm tur har de flugit ut utan att jag sett det. Men det är ett djävla otrevligt jobb att öppna holken och kolla.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 3 juni 2010 10:31

Jag tar det "enkla" först. Att kasta soldater i vattnet från min egen båt skulle jag nog också göra. Att freda vad som är mitt på internationellt vatten skulle jag också göra. Sen kan jag vara fredsaktivist eller krigsfanatiker. Det som är mitt är mitt och det inkluderar min rätt att fritt få färdas fritt på internationellt vatten.

Det som förvånar mig mest var att EU inte tydligare tog ställning gemensamt.

Samtidigt håller jag till viss del med Gubbfan om att man inte blint kan sympatisera med palestinierna. MEN nu är det ju så att det inte är palestinierna som gör att man sympatisera mer med dom, utan det är mer så att det är israelerna som själva gör att man  inte sympatisera med dom. Som man lär ska man leva heter ett ordspråk. Innebär att allt snack som judarna för sedan WW2 också ska omsättas av dom i praktiken. Som det nu är upprepas snarare eländet från då, med den enda skillnaden att det är judarna som leker herremän.

Det som i sammanhanget dock stör mig är att palestinierna väntar in båtar med hjälpmedel samma dag som några idioter skjuter raketer mot det ockuperade landet Israel.  Vore smartare av palestinierna att hela tiden kräva att få sitta vid förhandlingsbordet.

Samtidigt förstår jag inte omvärlden. Här kommer boer, engelsmän och holländare och tar över hela Sydafrika under många år. Världen skriker mer och mer om frihet åt de svarta. Som tur är så blev det ju så. Men i stort sätt samma sak händer ju i Israel. Var är kravet att de ska bilda ett gemensamt land och leva i fred? Varför? Jo, för judarna är smarta apostlar att framföra sina egna tankar och samtidigt berätta hur eländigt de hade det för 60 år sedan. Dessutom är de mycket rika och smarta affärsmän. Inte många regeringar vill stöta sig med det starka Israel.

Men hur är det med palestinierna då. De har inte haft ett helvete i ca 10 år, nej, de har nu haft ett helvete sen 1949 då vi i väst beslutade att judarna skulle få leva där de levde för 2000 år sedan. Var är logiken?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 1 juni 2010 11:07

Jag förstår mig inte på Israel längre. De tror att de får göra som de vill. Igår trodde jag att de båtar som bordades var innanför israelisk zon, men nu visar sig att fartygen kapades på internationellt vatten. Det är på fria vatten man bordar fartyg och skjuter ihjäl obeväpnade personer. Detta gör att en domstol bör ta upp fallet och döma dom för att utfört pirathandlingar på internationellt vatten, vilket är mycket, mycket allvarligt. Så allvarligt att alla länder bör ta avstånd från Israel och strypa eventuella bidrag till noll.

Men oj så synd det var för dom under WW2. Nu bär de sig precis likadant åt. Fy fan!


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se