Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2010

Av Pink Ozzy - 7 juni 2010 22:24

Jag tippar aldrig, spelar inte på lotto och köper nog högst 1 trisslott om året. Men jag kan ju så här, några dagar före VM sticka ut hakan och tala om hur jag tror det går. Men kom ihåg att jag nog är en usel tippare.

Gruppspelet först:

GRUPP A: Sydafrika och Mexiko tror jag klarar den första omgången. Uruguay och Frankrike klarar nog inte detta.  
 
GRUPP B: Argentina är given, men sen blir det nog Nigeria som tar hem andraplatsen.  
 
GRUPP C: Jag hatar engelsk fotboll. Men har dom ju fått en drömlottning och går vidare, men med vem? Varför inte Algeriet.  

GRUPP D: Tyskland är given etta följd av Serbien 

GRUPP E: Holland ror hem gruppen. Men sen är det frågan om "di röde" är bättre än Kamerun. Vi får hoppas det.

GRUPP F: Italien har spelat uselt innan VM men brukar klara gruppspelen. Sen hänger det på Paraguay eller Slovakien. Jag tror på Paraguay. 

GRUPP G: Brasilien leker sig igenom gruppen. Elfenbenskusten verkar starka även om nu Drogba skadade sig och inte kan vara med. Portugal är oftast dåliga i VM fast de haft bra spelare genom åren. Nej, The Ivory Cost får det bli. 

GRUPP H: Spanien given etta. Schweiz spelar bättre för varje VM. Kanske är det dags nu när de har svaga lag som Chile och Honduras i gruppen. Även om Honduras kan överraska.


Slår mitt tips in så ser fortsättningen ut så här(Kursivt lag vinner matchen):


Match 49:Sydafrika-Nigeria 
Match 50: England-Serbien 
Match 51: Tyskland- Algeriet
Match 52: Argentina-Mexiko
Match 53: Holland-Paraguay
Match 54: Brasilien-Schweiz 
Match 55: Italien-Danmark 
Match 56: 20.30 Spanien-Elfenbenskusten 
 
KVARTSFINALER

Match 57: Holland-Brasilien 
Match 58: Sydafrika-England
Match 59: Tyskland-Argentina. Vilken match redan i kvarten!
Match 60: Italien-Spanien. Även detta blir en rysare
 
SEMIFINALER

Match 61: Brasilien-England ( äntligen får engelsmännen på nöten) 
Match 62: Tyskland-Spanien 
 
BRONSMATCH

Match 63: 20.30 Spanien-England 

VM-FINAL 

Match 64: Brasilien - Tyskland 1-2


Tror du jag får in något rätt?


ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 juni 2010 14:01

Efter flera veckors väntan har Canal Digital äntligen släppt en ny mjukvara till min inspelningsbara box. Det hände sig ju för några veckor sedan att jag kunde se att det var plats upptaget på boxen. Jag kom dock inte åt filmerna. Nu har jag fått en uppdatering och kan äntligen se de 24-avsnitt som jag längtat efter. Så nu blir det nog TV så fort vädret tillåter.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 juni 2010 11:24

I dag var jag riktig duktig. Tog en cykeltur på en timme direkt efter frukost. Man har ju fördelen att bo så till att det bara tar 2 minuter så är man i skogen, och/eller mellan sädesfälten. Sen åkte vi förbi svärmorsan på hemvägen och fikade. Dagen blir annars lugn, men med lite spännande mat. Till lunch blir det sallad med Fetaost, oliver mm. Och till middag kaninvingar. Ja det heter så fast det bara är frambenen man menar. Jättegott.

Av Pink Ozzy - 6 juni 2010 10:39

Ser att ett par vunnit 266 miljoner Dollar, eller omräknat ca 2 miljarder kronor. Det första jag tänker på är "så djävla onödigt, varför inte flera mindre vinster". Varför jag tycker det? Jo, en person kan inte göra av med så mycket, även om man slösar bort pengarna.

Vad jag skulle göra?

Bo med barn och barnbarn på en plats vi alla skulle trivas på. Kanske en stor ö i skärgården. Jag skulle nog ha ett hus i Höglekardalen, som är ett fantastiskt ställe i fjällvärlden. Sedan skulle jag köpa ett hus i Spanien eller på någon Kanarieö.

Därefter kanske en större bil och lite sånt.

Därefter skulle jag räkna ut hur mycket jag skulle behöva tills jag blir sådär 80-85 år. Det skulle jag lägga undan på något sätt. Därefter skulle jag ge barn och barnbarn så de klarade sig sina liv igenom.

Resten skulle jag ge till någon organisation där jag vet att de ger allt till behövande. Skulle tro att det blir minst 1 miljard kronor.

Men nu är det inte så och kommer aldrig att bli så. Men drömma kan man väl få en gång, eller?

Av Pink Ozzy - 6 juni 2010 10:24

Som jag skrev tidigare så dog våra blåmesungar eftersom föräldrarna slutade mata dom för ett antal dagar sedan. Så här såg den ledsamma synen ut när jag tagit ut boet ur holken.

 

Av Pink Ozzy - 6 juni 2010 09:57

Vi tog tåget in till stora staden igår för att se på maraton. Vi har bott i stan ett tag på 70-talet och har sedan dess bara sporadiskt besökt den. Vi gick från Centralen motsols runt Riddarfjärden. Tusentals människor gjorde samma sak. Antingen mot eller medsols. Det var folk överallt och en mycket trevlig stämning.


 Som här på Västerbrons högsta punkt där man taktfast slog an takten för löparna så hela bron gungade i takt. Under vår väg runt fjärden fanns det flera som spelade med eller utan högtalare. 

Ja någon måste ju vara sist. Den här tjejen fick äran att eskorteras av både cykelvakt och polis på sin väg under första varvet längs Söder Mälarstrand. Undrar om hon någonsin kom i mål?


 Denna farbror stod mycket länge vid Centralen vid 5-tiden.  Undrar vad han tänkte om alla människor som sprang förbi. Han såg inte så trött ut hela tiden, utan jag måste tagit precis när han blinkade.Kul var också de lite udda inslagen. Som här en kille, utklädd till stins som jag först såg på Västerbron och här på andra varvet framför Centralen. Så han kom säkert i mål på en skaplig tid. Det lite roliga var ju att han sprang precis förbi SJ's kille som stod vid Centralen och kommenterade om lite av varje. Han beklagade sig över att han inte såg några från SJ som sprang. Han missade den här killen på 2 meters avstånd.Ja, ja. Det finns ju många sätt att springa Maraton på. Den här killen gjorde det jonglerande. Jag såg honom under första varvet på Västerbron och under andra vid Centralen, 5.2 km från mål. Otroligt. Hur känner han sig i armar och axlar idag?

 

Efter att vi hade gått ca 9 km hamnade vi i Kungsan. Det var inte samma Kungsan som förr i tiden. Mycket mera internationellt och kul. Massor av folk, mycket stånd med olika sorters mat. Det fanns grillspett ( sönderbrända ), Tapas, surkål, pasta, korv, öl, vin och gud vet vad. Ett rent nöje att Kungsan blivit en sådan samlingsplats. Här fanns säkert flera tusen personer och bara njöt.


Sådär, nu är det söndag och en otränad kropp känner av den dryga milen. Men egentligen är det enda bestående förutom minnet två ömmande trampdynor. Undrar om jag inte ska åka tillbaka nästa år om vädret är bra. det här var riktigt skoj.

Av Pink Ozzy - 5 juni 2010 09:40

Jag såg en liten stund av den kvinnliga maran under Göteborgs-VM 1995. Det som förvånade mig då var att nästan samtliga deltagare var mycket små och mycket snabba. På den tiden sprang jag själv en hel del för motionens skull och märkte direkt att dessa tjejer skulle slå mig med minst 2-3 timmar.

Idag är det så Stockholm Maraton och jag ska snart ta tåget dit. Har aldrig varit på Stockholmsmaran även om det inte är allt för långt bort med tåg. Att ta bil är helt värdelöst. Det mesta är ju avstängt. Men det ska bli kul att gå varvet runt Riddarfjärden. Tänkte gå MOT löparna så ser man dom hela tiden.

Men just nu är vädret så perfekt på tomten så jag egentligen skulle kunna vara hemma. Men jag lovade visst att åka med i ett svagt ögonblick, så det är väl bara att åka.

Av Pink Ozzy - 5 juni 2010 09:30

När en annan var grabb så fanns det något som hette Nynäståget som gick mellan Stockholm och Nynäshamn. Sträckningen finns kvar, men inte de frustande ångloken eller de gamla eltågen där det fanns vatten i karaffer om man ville släcka törsten en varm sommardag. På de tiden gick man ofta på spåren. Ibland balansgång, ibland för att korta av en sträcka mellan 2 punkter, ibland för att lägga på en gammal 5-öring för att se hur platt den kunde bli. Vissa gånger t o m bara för att korsa spåret, vilket ju egentligen var det enda tillåtna på anvisade platser.

Läser just en tunn tidning från Trafikverket som säger att det dör eller skadas 80-90 personer årligen för att de befinner sig inom spårområdet. Det tragiska är att hälften är självmord. Vi hade ett dagbarn en gång som tyvärr dog når vi inte hade henne längre och hon hade kommit upp i tonåren. Hon dog framför ett tåg. Självmord eller en farlig lek vet jag inte, bara att föräldrarna bara fick se en arm för identifikation. Resten kan du ju räkna ut själv.

Den utmärkte sångaren Ted Gärdestad gick en liknande död tillmötes om jag inte minns fel. När jag var liten var det en i släkten som gjorde likadant. Jag minns inte vem det var, bara att det var stor förstämning under en tid.

Varför skriver jag det här? Jo egentligen för att detta hände i Stockholm igår och att man glömmer en mycket viktig sak i sammanhanget - lokföraren. Tänk att komma i kanske dryga 100 km och plötsligt se en person stå framför dig och du har ingen chans att stanna. Det är, hur deprimerad du än är, inte rätt mot föraren. Tänk på det innan ni funderar på något så tokigt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se