Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2010

Av Pink Ozzy - 14 juni 2010 12:38

Jaha, där gick ju gårdagens tips åt pipan. Bara Tyskland lyckades infria mina förväntningar. Men Australien var ingen riktig värdemätare även om tyskarna spelade bra. De andra två matcherna var ju svåra att tippa.

Idag sätter jag mig redan 13.30 och kollar på Holland - Danmark. 2-1 eller 3-1 är ingen omöjlighet. Japan - Kamerun kan sluta hur som helst, men jag tippar 0-1.  Till sist har vi Italien - Paraguay. Italien har varit usla i några träningsmatcher innan VM. Undrar om de har rykt upp sig. Jag tror dock Paraguay kan nå 1-1 med lite tur.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 13 juni 2010 11:30

Jag är lite sen idag. Inte för att jag sov längre utan för att jag först var ute på en långpromenad och fixade mig 2 blåsor och ett par trasiga skor. Men nu är jag här.

Mitt tips igår gick ju inte in helt, och det beror just på att jag nog är en usel tippare.

Men Grekland-Sydkorea var en svår match att tippa. Argentina vann, vilket ju nästan kunnat bli ett X och England fick 1-1 mot USA. Skönt att öborna förlora två poäng. Vilken målvaktstabbe!

Idag ser det inte enklare ut. Algeriet- Slovenien kan gå precis hur som helst.  Så jag tippar X. Serbien-Ghana är också väldig oviss. Ghana är nog ett av Afrikas starkaste fotbollsnationer för närvarande. Men jag tror på de forna Juggarna och tror de fixar segermålet. Dagens på pappret enklaste match är nog Tyskland-Australien. 1-0 eller 2-0 tror jag på denna match. Igår hade jag 1 rätt. Har jag kanske fler idag?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 12 juni 2010 13:16

Man är aldrig för gammal att starta eget.


En gammal gumma kom gående med två svarta sopsäckar på släp, en i var hand. Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp föll ut. Detta observerades av en poliskonstapel, som hejdade gumman och visade henne sedeln och hålet.

- Tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar, men tro inte att jag stulit dem. Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård varje gång det är match. Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger: 'Hundra kronor, annars klipper jag av den'.

- Det var ingen dum idé, skrattade konstapeln. Är det hundralappar i den andra svarta säcken också?

- Nej, det är ju inte alla som betalar...

Av Pink Ozzy - 12 juni 2010 12:51

Ja det var ju inga överraskningar igår. Utgångsrad XX var ju nästan givet, även om det inte såg ut så efter 15-20 minuter i den första matchen. Mexiko såg då starka ut. Men, men, ett värdland förlorar aldrig en premiär.

Idag blir det nog X i första matchen. Men jag kollar inte in den utan det får räcka med resterande 2 matcher idag. Först Argentina-Nigeria som Argentina bör vinna. Men man vet aldrig med Nigeria. utgångstipset är dock en etta, vilket det för övrigt också blir mellan England-USA. Jag gillar inte engelsk fotboll och kommer att heja vilt på USA, även om det nu inte kommer att hjälpa.

Förresten, kan dom inte sluta tuta nu? Det var ett djävla lit på läktarna. Man kan ju bara hoppas att engelska och tyska fans kan överrösta vuvuzelan.

Av Pink Ozzy - 12 juni 2010 12:40

Jag hade en bild på ett gäng som gladde åskådare och löpare på toppen av Västerbron. En av dessa trummissar har hittat till bloggen och skrev idag i min gästbok. Det tycker jag är skitkul, så jag lägger in bilden igen. Jag älskar den här typen av trummande och skulle gärna vilja spela med. Tyvärr lite för långt från Stockholm bara. Så det får som vanligt räcka med knän, bordskanter mm.

PS: Jag har nån mer bild också. Om du i trumgänget  vill ha dessa så skriv ditt mejl på min blogg så skickar jag dom.

Av Pink Ozzy - 10 juni 2010 17:00

Läser om andras trädgårdar till och från och tänkte nu berätta lite om min. Jag bor i ett kjedjehus så trädgärden består i stort sett av en fram och en baksida, även om ett vildvin nu gör sitt bästa för att förena dessa två sidor. På tre sidor har jag allmän mark, vilket jag tycker är bra. Vad har jag då för växter? Jo, jag är växttokig så det skulle ta lång tid att räkna upp alla. Men jag ska ta en del. Libbsticka har jag försökt få upp ett antal gånger och kanske lyckas det denna gång. Jag har nu även ett olivträd som dock ska in under vintern, likaså en del krukodlade växter som jag dragit upp från frön jag samlat på olika ställen. Idag, då jag för övrigt fyller år, har jag fått en kardemumma.  Den ska tydligen klara sig inne under vintern, så den får väl bl a hålla mina fuchsior sällskap i bon . Olika sorters paprika och tomater är självklara på olika platser på tomten. Jag har 5 sorters äpplen, ett körsbärsträd, hallon, svarta och röda vinbär, krusbär, björnbär, jordgubbar,vindruvor, smultron och aronior.

I blomväg så blommar det från tidig vår till mitt i vintern då julrosorna blommar om inte snön stoppar dom.  Just nu blommar bl a en turkisk jättevallmo, en lökväxt som jag alltid glömmer namnet på, men som börjar på A. Sen blommar en lättgull lilja, flox, fuchsia, syréner mm mm just nu.

För att inte tala om alla nyanser på blad det finns. Har bl a en bloma som snart blommar i gult. bladen är dock mörkröda redan.

 Men snart kommer också 3 sorters pioner, astrar, hortensior och en mängd andra blommor.

Tänk så fint det ändå är på sommaren.

Av Pink Ozzy - 10 juni 2010 15:38

Ser på trafikfrekvensen att fotbolls-VM står högt i kurs. Därför lite kommentarer till min tanke på hur VM går som jag bloggade om för någon dag sedan. Mitt tänkande var ett drömscenario. Jag gillar brasiliansk och tysk fotboll. Även spansk och italiensk fotboll tilltalar mig. Dock hatar jag all engelsk fotboll förutom Manchester United och Celtic (i Skottland).

Hur som helst. Vad bygger sig mitt tänk om VM-medaljerna på? Ja, mest statistik, historik och en känsla i magen.

Att gå in och skriva att Brasilien och Tyskland går till final är närmast en helgardering eftersom jag tror att minst ett av lagen går dit. Men ska vi ta det hela från början?


GRUPP A: Sydafrika och Mexiko tror jag klarar den första omgången. Uruguay och Frankrike kan en eller båda ersätta de två jag tror på. Detta är en helt öppen grupp.


GRUPP B: Argentina är normalt helt given, men, jag säger MEN. Om Maradona får flippa ur som han kan från fall till fall så vet man ju aldrig. Hur är det t ex att spela helt utan ytterbackar?. MEN om nu inget händer med Argentina så är andraplatsen ganska öppen Nigeria, Sydkorea och Grekland.


GRUPP C: Jag hatar engelsk fotboll, vilket du säkert vet. Men dessa öbor går ju vidare.


GRUPP D: Tyskland är given etta följd av Serbien. Här KAN jag bara inte gardera mig. Det bara MÅSTE bli dessa två lag.


GRUPP E: Holland ror hem gruppen. Men sen är det frågan om "di röde" är bättre än Kamerun. Det är ju enda frågan man kan ställa sig. .


GRUPP F: Italien har spelat uselt innan VM men brukar klara gruppspelen. Sen hänger det på Paraguay eller Slovakien. Jag tror på Paraguay, men det är som sagt helt ovisst om andraplatsen.GRUPP G: Brasilien leker sig igenom gruppen. Elfenbenskusten spelade tydligen mycket dåligt i ett VM-genrep. Dagarna innan var det dock mycket br. Så den n eviga frågan om de afrikanska nationernas jämnhet kvarstår. Man vet inte var man har de afrikanska länderna. Drogba är borta vilket är samma sak som tar bort Messi från Argentina, eller för oss lite äldre, som att ta bort Pelé från Brasilien. Så kanske Portugal kan kämpa sig kvar trots att Ronaldo vägrar göra mål. Det som ligger Portugal i fatet är dock deras usla spel i VM genom tiderna. Men kanske de klarar detta gruppspel trots allt. 
GRUPP H: Spanien given etta. Schweiz spelar bättre för varje VM. Kanske är det dags nu när de har svaga lag som Chile och Honduras i gruppen. Även om Honduras kan överraska.


Vilka BÖR då gå vidare, d v s vilka  har en rimlig chans?

Grupp A: Alla

Grupp B: Argentina plus ett lag till

Grupp C: England ( tyvärr ) plus ett lag till. USA är dock troligen det sämsta laget.

Grupp D: Tyskland och Serbien. Jag har svårt att se Ghana vara en fara.

Grupp E: Holland vinner troligen. Men har du tänkt på att våran uppfattning om Holland nog härstammar från 1974 och 1978? Hur som helst får holländarna kämpa med Kamerun och Danmark om de två platserna.

Grupp F: Italien är trots allt Italien, även om de nu har spelat uselt INNAN VM. Jag tror de ror hem gruppen. Sen får Paraguay och Slovakien slåss om andra platsen.

Grupp G: Brasilien enkelt. Sen är det frågan om Portugal ska överträffa sina förväntningar och klara grupptvåan eller om Elfenbenskusten UTAN Drogba ändå klarar sig vidare.

Grupp H: Spanien är ju det givna valet. Men sen är det ju frågan om Schweiz, Honduras eller Chile blir tvåa. Jag vidhåller fortfarande att Honduras äverträffar mina förväntningar.

 Hur det går sen beror ju lite på gruppspelet. Men jag jag dig ju mitt tips den 7/6 så jag får väl hålla fast vid det.

Och vem bryr sig en dag som denna då Bajen ska ta sig an Degerfors på bortaplan. Gissa vem som sitter framför TV:n 19:15?


Av Pink Ozzy - 10 juni 2010 14:35

Nu är det 9 dagar kvar innan medievärlden börjar förstå att det finns annat på vår jord än att Victoria och Daniel gifter sig. Men redan idag tycks en viss brist på nyheter sprida sig över världen. Laul på Aftonbladet undrar t ex om Vickan och Danne kommer att hångla i kortegen. Han var också orolig om Vickan och bad henne att inte glömma sin Deo. Som du ser börjar man bottenskrapa redan, nio dagar innan bröllopet.

Vad jag ska göra på bröllopet? Vara barnvakt åt två av mina trevliga barnbarn. Dedtta för att min dotter och hennes kille ska fira sin bröllopsdag i en kanot, långt frm TV-apparater. Smart.

Skönt att en annan har en mycket viktigare sak att bevaka, VM i fotboll.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se