Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2010

Av Pink Ozzy - 16 juni 2010 09:46

Nu sitter Centern med i den så kallade Alliansen. Detta innebär att lilla Maud glömmer bort alla ideal som Karin Söder och Torbjörn Fälldin  en gång i tiden drog upp. Men "Bort med kärnkraften" är tydligen ett ideal som är borta hos Centern likväl de 400.000 nya jobb som Centern då utlovade. Nåja, Fälldin kanske räknade som lilla Maud gjorde härom veckan där hon gick ut och sa att det var 100.000 färre arbetslösa nu än när hon tillträdde. Den ren lögn på minst 75.000 som Aftonbladet kunde visa.

Men är det inte konstigt att man kan glömma alla sina ideal och sina värderingar bara man får sitta i glansen av en regering?

Men jag undrar om Maud får vara med ett år till. Vi får väl hoppas att hon åker ut snart. Fast å andra sidan vore det ju bra om hon var kvar, för då skulle ju hela Centern åka ur riksdagen vid nästa val... Men nej, jag tror nog att Centern kastar ut Maudan inom 12 månader. Tippar du emot? 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 juni 2010 09:40

Nu ska hemtjänsten i kommunen privatiseras. Jag tycker inte om det. Visserligen är jag inte i behov av det än, men känner en del på byn som har det behovet.

Vad är nu meningen med privatiseringen? Man säger ju att den ska effektiviseras. Så med andra ord så säger kommunledningen att nuvarande personal inte gör sitt arbete på rätt sätt. Innebär också att de styrande inte gett rätt incitament för att effektivisera. Hade de gjort det hade det ju inte funnits något att effektivisera och ingen privat riskkapitalist hade velat köpa in sig. För vad gör det privata? Man "effektivisera" genom att personalen får jobba hårdare och man ger dom troligen mindre tid med de hjälpbehövande. De hjälpbehövande, som i många fall har betalat skatt i hela sitt liv får mindre hjälp än tidigare och vips så har man effektiviserat och stoppar pengar som man får av oss skattebetalare i egen ficka.

Det är att privatisera det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 juni 2010 09:30

Det har nu gått några dagar sedan svärmor och hennes hund blev överfallna av en Doberman. Och vad ska inte en 75:åring stå ut med bara för det. Kanske något att tänka på för alla er som inte har koll på era hundar och låter de gå lösa. Hon har fortfarande ont i kroppen och ett antal synliga spår efter tassar och tänder. Hunden har 2 dräneringsrör som stackarn ska gå med ett tag. Dessutom måste hon ha en krage, vilket gör hunden mycket rädd och osäker. Därför går mesta tiden på dagarna åt att sitta med hunden så att hon kan kolla att den inte slickar såren. Då behöver den inte ha kragen. Vi fick åka till henne igår och plocka undan alla mattor eftersom det droppar ur dessa rör. Risk för infektion föreligger. Svärmor är livrädd för att det ska hända hunden något. Det är ju om 2 dagar exakt 2 år sedan svärfar dog, så hon har ju det i huvudet också. Idag ska jag åka med henne till Apoteket så hon får medicin till hunden. Nu sitter hon i telefon för att reda ut vem som ska ligga ute med alla pengar ( veterinär, vårdcentral, apotek mm ) innan försäkringsbolaget betalar ut det hela.

Nu hände det henne. Vad hade hänt om det hade varit ett barn på säg 8-10 år, eller en ännu äldre person. Vad hade hänt om det hade varit 5-10 mil till närmaste veterinär och vårdcentral. Vad hade hänt om hunden bitit hårdare????

Därför:

Koppla era hundar!!!!!!!! 


Av Pink Ozzy - 16 juni 2010 09:16

Det börjar bli ett ganska tråkigt VM. Igår spelade Brasilien mot en röd nordkoreansk köttmur. Ett Brasilien från 70-talet med alla bra spelare hade lätt fixat sig runt muren, men dagens Brasilien var riktigt dålig. Att kasta gris på mittfältet kan vem som helst göra. Inte nog med att de inte gjorde de 3 mål jag satte upp som "skamgräns", de släppte även in ett fast de innan VM sa att de skulle satsa på defensiven. Men Nordkorea kommer nog att bli ett grym överraskning för fler i denna grupp om de spelar som de gjorde igår.

Sen har vi Elfenbenskusten - Portugal. Det är fan en skam att två så skickliga lag inte kan få in bollen en enda gång. Men jag fick in X:et i alla fall.

Till sist var det ju Nya Zeeland - Slovakien. Jag såg inte matchen och missade också min 2:a med nån minut, annars hade första trippeln suttit.

Men vi försöker väl igen idag.

Honduras - Chile: Jag lurar lite på Honduras och tror de kan överraska. Därför sätter jag en 1:a. Andra matchen är Spanien - Schweiz och bör väl minst bli 2-0 eller 3-1. Kvällsmatchen är den första i andra omgången, Sydafrika - Uruguay. Den matchen slutar nog X. Men med tanke på det målfattiga spelet tidigare så blir det nog max 4 mål ikväll också.

Undrar hur spelarna skulle spela om 0-0 gav 0 poäng?

Av Pink Ozzy - 15 juni 2010 10:32

Jaha då var det dags igen. Igår såg jag visserligen en del fotboll, men mest bara med ett öga. Hundhistorien tog mycket kraft och tid. Fick i alla fall in Hollands vinst och att Italien-Paraguay skulle spela 1-1. Så det börja att ta sig. 2 rätt på samma dag. Får se om jag lyckas få in 3 rätt idag då. Men det ser svårt ut.

Nya Zeeland - Slovakien. Ja vad säger man. Jag tror på en tvåa här.

Elfenbenskusten - Portugal är dagens match. Fast det beror lite på om Drogba är med eller inte. Enligt mitt förmenande en bättre spelare än Zlatan. Vad det blir? Ja du, Portugal får alltid fram enstaka bra spelare som Eusebio ( för er som kommer ihåg honom göra 5 mål på 60-talet ) till Figo och nu Ronaldo. Men det räcker ju oftast inte med en spelare. Speciellt som denne helst står framför spegeln. Det blir nog som bäst 1 pinne till Portugal. 1-1 är nog en skaplig gissning.

Brasilien - Nordkorea. Inget mer att säga än att allt under 3-0 är dåligt av Brassarna, även om de i detta VM tycks mer värna om det egna målet än att göra mål själva.

Så 2, X, 1 är tipset idag. Men solen skiner ute, så det blir inget tittande förrän klockan 16.

Av Pink Ozzy - 15 juni 2010 10:12

Tant Grön frågade angående klängväxter. Jag har Klematis ( Jackmanii tror jag den heter ). Nackdelen är att den ska klippas ner varje år och det tar ett tag innan den täcker en vägg. Men jag har å andra sidan ingen riktig tur med dom. Det är nog jorden som är för lerig.

Sen har jag vanlig och Doftkaprifol. Jag har haft 2 på en altansida. De växer, måste dock klippas ner helt med 5-10 års mellanrum om man vill ha den tät nere. Mina brukar till slut har en stor doftande boll upptill. Den vanliga (röda) växer dock mycket långsamt hos mig och får dessutom ofta löss.

Vildvin är annars något som inte tycks ta större skada och växer snabbt och mycket efter 2-3 år. Det blir också fina röda blad på hösten. Jag har en murgröna i vildvinet. På så sätt är det inte helt kalt på vintern. Den här vintern tog dock murgrönan mycket skada, vilket den inte gjort på 20 år. Men det är fler som säger det. Vildvinet är också stryktåligt så det är bara att riva eller klippa av där det inte ska vara.

Sen har jag äkta vin också. Den stocken finns mot en svart vägg i södöstläge, skyddat från nordanvinden. Den växer också mycket under en sommar. Man ska dock bara klippa den under senhösten eller vintern. Jag klippte den på våren ett år och den höll på att förblöda. Jag satte packtejp på klippkanterna. Kanske var det det som räddade den. Hur som helst så är det en rös sort som kommer från Estland, eller något av dessa länder och ska klara -35 grader. Förra året kom det minst 100 klasar. Druvorna var dock bara ärtstora, men ganska goda. Nu läste jag dock att man bara ska ha 3-8 klasar per stock, så i år provar jag att klippa av de övriga för att få större bär.

Björnbär går också bra att ha som klängväxt. Men mina har otroligt många och vassa taggar. Men det ska finnas tagglösa har jag hört. I år tog även den mycket stryk under vintern, så i år blir det väl inga bär. Men förra året fick vi flera liter. Man kan gå ut varje dag från augusti till frosten kommer. Mycket goda på filen på morgonen.

I år har jag också fixat en bra plats för luktärtorna. De är tacksamma ock växer fort. Luktar gott och ser fina ut.

Bondbönor och sockerärtor är ju också lite originellt om man vi ha de på balkongen eller uteplatsen. Gott är det ju också.

Har också haft spagettipumpa vissa år.  De täcker ju inte en hel vägg, men slingrar sig några meter och låter några pumpor växa på sin väg fram. Det är ca 15-20 cm stora pumpor som man lägger i en stor kastrull och låter koka i ca 15 minuter. Sen delar man pumpan på mitten och karvar ur innehållet med en gaffel. Det ser ut som kokt färdigstrimlat vitkål och smakar mycket gott.

Så, det var några få tips jag har på klängväxter av olika slag.Av Pink Ozzy - 15 juni 2010 10:07

Jag brukar sätta några slanggurksplantor i en 20-liters hink som står i vår inglasade altan. De börjar närma sig en meter nu och brukar bli 2-3 meter långa. Just nu är det massor av blommor, men ingen gurka som börjat växa än, men det kommer.

 

Av Pink Ozzy - 14 juni 2010 18:09

Jag har sagt åt flera i vår ort att de ska koppla sina hundar. Det står t o m i den lokala ordningsstadgan. Men många bara skrattar och går vidare. Idag gick då svärmor till oss med sin Terrier. Vad händer? Det kommer en Rottwiler utan koppel bakifrån och börja bita både henne och hunden. Nu gick det relativt bra ändå. Båda lever och skadorna kommer med tiden mer eller mindre att växa bort. Dock inte minnena. Detta hände precis vid en skola som i lördags gick på lov. Vad hade hänt om en liten unge hade varit i närheten, eller en liten unge gått med en liten hund just där. Jag bävar! Det kunde ha blivit mycket värre skador och kanske ett dött barn.

Ni hundägare får säga vad ni vill, men hundar är inte 100% säkra. Ni har inte 100% koll på er hund. Säger ni det så har ni högre tankar om er själva  än ni borde ha.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se