Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2010

Av Pink Ozzy - 18 juni 2010 10:50

Det går ju inte att vända sig i en vanlig affär utan att se det blivande kungliga brudparet på en ask choklad eller några mazariner. Igår fanns det t o m bröllopsdammsugare. Ja du vet de kakor som normalt är gröna i mitten och chocklad utåt kanterna.

För att inte tala om TV, Radio och tidningar. Klickar på Aftonbladet idag och vad står överst? " JUST NU : Viktoria på väg till Sturehof". Jaha, vem fan bryr sig.

Men Expressen kontrar samtidigt med " JUST NU: Här lämnar Viktoria  Drottningholm". Och vem bryr sig? Inte jag.

I vår annars så eminenta lokaltidning kan man även få reda på bordsplaceringen på bröllopet. Och vem bryr sig? Inte jag.

Men en av dagens höjdare är dock  Aftonbladet som skriver " Så lite får Daniel vid en skilsmässa" . Men hallå, kan dom få gifta sig först?  Hur mycket han ska få? Framgår inte.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 18 juni 2010 10:42

Det är skit. Jag tar 4-5 olika mediciner. Olika beroende på dag och behov. Det står visserligen på att man inte ska ta alkohol i samband med tabletterna. Det värsta är att det behövs så lite. Först blir jag arbetstokig och far tydligen omkring i trädgården som en tok och sen somnar jag. Ja jag skrev "tydligen" eftersom jag dagen efter inte kommer ihåg så värst mycket. Stop nu! Vi pratar inte om intag on masse utan om en grogg eller 1-2 glad vin. Ibland händer inget och ibland blir det som jag beskriver ovan. Och det är just det jag blir tokig på. Att inte veta. Det verkar bero på NÄR jag tar dessa piller och VILKA jag kombinerar. Men jag har trots många "prov" inte lyckats få en klar bild. Det är skittråkigt, för det är ju sååå gott med ett glas rött till den grillade sommarmaten. Vad fan gör man?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 18 juni 2010 10:03

Är inte detta den ultimata valaffischen: Vi slopar alla skatter och moms!

Ja frågar man folk är det ju ändå ingen som vill betala den. Vad skulle då bli resultatet? Mycket mera  pengar i plånboken? Knappast för den största delen av vår befolkning. De flesta kommer att ångra sitt val efter en vecka. För vad händer?

Inga vägar repareras,  barnfamiljer måste betala fullt pris för alla barn på dagis och i skolan vilket blir många tusenlappar per år. Sjukvården fungerar, men du får betala fullt pris för varje besök och all medicin. Bara jag är uppe på högkostnadsskyddet efter en dryg månad vad det gäller medicin. Men det slopas ju då eftersom jag får betala vad medicinen kostar - alltid. Tandläkarbesöken får du till 100% betala själv. Snöröjningen skippas så du får ploga dig fram på vägen. Vi skippar regering och riksdag eftersom vi inte har några pengar att betala deras löner med. De ungar som har råd att gå i skolan får betala marknadsmässiga löner för maten. Självfallet får alla betala sina skolböcker. Att gå på gymnasium eller ännu längre kan bara de som har mycket rika föräldrar. Vi skippar också åldringsvården för de flesta. Det får bara de som har råd med kanske över 30000:-/månad. Resterande gamla får släkten ta hand om. Men det blir säkert kul med senile gammelmorfar som ska matas och bytas blöja på dagarna i ända.

Men spriten kommer bara att kosta  några kronor, bensinen blir betydligt billigare, maten blir billigare, fastighetsavgiften tas ju naturligtvis också bort. Inte heller den för många förhatliga trängselavgiften blir kvar utan vi får återigen trivas tillsammans i våra bilköer längs Strandvägen. Sen kan vi föra in vad vi vill till landet eftersom vi ju måste skippa tullen p g a pengabrist. För att inte tala om polisen och försvaret. Vad ska vi med dom till? Alla får ju så mycket mer i plånboken vid lönedagen så buset kommer ju inte att bryta upp bilar eller bostäder i framtiden.

Visst är det väl bra utan skatt ändå?

Av Pink Ozzy - 18 juni 2010 09:55

Återigen en dag då jag tippade totalt åt he-vete. Men OK, visst kunde Frankrike förlora mot Mexiko. Möjligheten fanns, men inte med 2-0! Att Nigeria förlorar när man spelar med stolpskott som tror man får göra som man vill på plan och en tränare som ser måttligt road ut av hela spelet så kan det ju bara bli förlust. Skönt dock att Argentina blommar upp. Man kan ju bara hoppas att fler lag gör det. Själv såg jag inte en match igår. Jag var ute på tomten när de 2 första spelades och somnade i fåtöljen innan tredje matchen började.

Jag får skärpa mig idag. Ska se första matchen där Tyskland spelar mot Serbien och jag tror på en 2-1 seger.  Serbien kan nog bättre än de visade i förra matchen. Sen missar jag Slovenien-USA då jag firar svärmor. Kanske USA kan vinna den matchen.

Till sist England-Algeriet. Jag tror på England men hoppas på Algeriet. Ja du vet ju var jag gillar England och dess fotboll.

Av Pink Ozzy - 17 juni 2010 10:42

Jaha, då var omgång 1 klar och omgång 2 började igår med en match. Och vad ska man säga om mitt tippande?  Katastrof är ordet. Chile vann vilket i och för sig inte är direkt överraskande. Det ska dessutom ha varit en bra match. Jag föredrog dock solen. Sen blev det dock 2 skrällar. Först Schweiz som slog Spanien och sen Uruguay som sopade banan med Sydafrika. Det var kanske ingen skräll att Uruguay skulle vinna, men 3-0....

Idag försöker jag igen med en trippel.

Argentina - Sydkorea bör bli en etta även om Sydkorea var bra i första matchen.

När Grekland spelar mot Nigeria står jag nog med ett glas rött och grillar. Matchen hoppas jag Nigeria vinner. Eventuellt tittar jag på Frankrike - Mexiko. Jag får se. Även mot fotbollsintresse har sina gränser. Alla säger att Frankrike vinner med sina stjärnor, så jag tippar X.


Av Pink Ozzy - 17 juni 2010 10:38

I morse fick jag detta mejl från en vän:


Kommer ni ihåg?


80-talet, visst är det ofattbart att:


Vi på fullt allvar trodde att
George Michael var hetero


Vi köade utanför telefonautomater
varje gång vi ville ringa hem


Hockeyfrillan fanns på var mans huvud
- gärna i kombination med en
synthtofs


Seglarskon betraktades
som 'klassisk' och 'tidlös'


En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr
- både på tjejer och killar


Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze
betraktades som supersexig


Ett Lycra-plagg vid namn 'Body'
(som knäpptes i skrevet med en konstruktion
som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i
kombination med alkohol) hade en
naturlig plats i tjejernas garderober


Axelvaddar, ju större desto bättre,
gav oss en naturlig siluett


Mascaran inte skulle vara svart
utan ha samma färg som ögonen
- blå, grön eller brun


En bit kassler med ananasskiva betraktades
som exotisk och att alla maträtter som
innehöll ananas hette någonting med Hawaii


Den lyxigaste förrätten var räkcocktail
och den flottaste efterrätten glace au four


Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik
- då blev det hack i skivan


Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på,
den kallades stereobänken.


Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och
samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.


Det gick rykten om att Michael och
Janet Jackson var samma person.


Det vita mirakelmedlet Tippex var
det enda sättet att åtgärda stavfel


Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta
anblicken av Jacob Dahlin och
Sighsten Herrgård


Tights och storskjorta var en naturlig kombination


Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten


'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang


Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'År 2010, du vet att du lever år 2010 när :


1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen


2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år


3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer


4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig


5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte
har deras e - postadresser


6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag


7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb


8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar


10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i
garaget


11. All reklam på TV har en internetadress under


12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de
första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den


13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå ' online '
innan du hämtar kaffet i espressomaskinen


14. Du lägger huvudet på sidan för att le : )


15. Du läser detta och nickar och ler


16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till


17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna
lista


18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där


19. Och nu sitter du och ler åt dig själv

Av Pink Ozzy - 16 juni 2010 10:01

Lite konstigt, men jag satte potatissen så att den tidiga stod närmast gräset och den senare längst in. Nu är den som är längst in betydligt högre än den som står vid gräset. Men potatisar är kanske smarta och sträcker på sig lite extra när de får för lite sol. Jag ser också ansatser till blomknoppar i mina olika paprikor och Jalapenor som står i krukor inne på altanen.

I år har jag använt mig av en  ny metod. I bon så har jag en vattenkanna som heter Towa. Jag fick den för något år sedan av mina omtänksamma döttrar. För att slippa gå in och kissa hela tiden så kissar man i den och spär det med en hink vatten. Det åker sen in i buskage och rabatter ( inte i grönsakslandet ). Det har gjort att jag nu har en Astilbe som är ca 180 cm. Den har inte börjat blomma än, så den blir väl 2 meter innan den når sitt max.

Men vattenkannan i sig finns att köpa på nätet och det växer så det knakar i rabatterna. Bra med gratis gödsel.

Det som dock är skönt just nu är att på morgonen gå ut gör att plocka in grönsallad att lägga på mackan. Samtidigt står man en stund och tittar sig runt i trädgården och bara tittar och luktar på allt som växer.

Det är en härlig tid vi har nu.

Av Pink Ozzy - 16 juni 2010 09:57

Jag får kanske lägga om strategi. Verkar som att fotbolls-VM inte ligger för mina läsare eftersom besöken minskar ganska mycket. Alternativet är ju att alla ser på fotboll och inte har tid med bloggläsning. Jag märker i och för sig att jag också läser färre bloggar just nu eftersom fotbollen tar sitt, svärmor och hennes hund en del och trädgården och solen resten. Jag var förresten borta på den andra altanen tidigare idag och stöttade om mina tomater. De växer ju så de knakar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se