Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 juni 2010

Vad gör folk på spårområdet?

Av Pink Ozzy - 5 juni 2010 09:30

När en annan var grabb så fanns det något som hette Nynäståget som gick mellan Stockholm och Nynäshamn. Sträckningen finns kvar, men inte de frustande ångloken eller de gamla eltågen där det fanns vatten i karaffer om man ville släcka törsten en varm sommardag. På de tiden gick man ofta på spåren. Ibland balansgång, ibland för att korta av en sträcka mellan 2 punkter, ibland för att lägga på en gammal 5-öring för att se hur platt den kunde bli. Vissa gånger t o m bara för att korsa spåret, vilket ju egentligen var det enda tillåtna på anvisade platser.

Läser just en tunn tidning från Trafikverket som säger att det dör eller skadas 80-90 personer årligen för att de befinner sig inom spårområdet. Det tragiska är att hälften är självmord. Vi hade ett dagbarn en gång som tyvärr dog når vi inte hade henne längre och hon hade kommit upp i tonåren. Hon dog framför ett tåg. Självmord eller en farlig lek vet jag inte, bara att föräldrarna bara fick se en arm för identifikation. Resten kan du ju räkna ut själv.

Den utmärkte sångaren Ted Gärdestad gick en liknande död tillmötes om jag inte minns fel. När jag var liten var det en i släkten som gjorde likadant. Jag minns inte vem det var, bara att det var stor förstämning under en tid.

Varför skriver jag det här? Jo egentligen för att detta hände i Stockholm igår och att man glömmer en mycket viktig sak i sammanhanget - lokföraren. Tänk att komma i kanske dryga 100 km och plötsligt se en person stå framför dig och du har ingen chans att stanna. Det är, hur deprimerad du än är, inte rätt mot föraren. Tänk på det innan ni funderar på något så tokigt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se