Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2010

Av Pink Ozzy - 16 maj 2010 09:55

Satt och tittade i ICA-kuriren och gladde mig åt att vara kille. Jag har ett antal gånger varit på Yasuragi som är ett SPA i Stockholm. När man är där får man ett par svarta badbyxor och en slags morgonrock. Detta får man behålla och ta med sig hem. Så jag har ett antal svarta badbyxor som duger fint åt mig.

Men är man kvinna så är det tydligen en helt annan sak att köpa baddräkt eller bikini. ICA-kuriren visade ett antal badkläder och skrev lite text på några av dom. Texten de skrev var följande:

  • Vadderad bygel-BH trollar fram fyllig bysten ( Jag har redan för mycket av den varan )
  • Randig BH förstora bysten ( Som sagt, så har jag som kille redan för stora bröst )
  • Halterneck-BH ger större byst ( Och vad f-n är halterneck)
  • Mörkt enfärgat förminskar ( tur man har svarta badbyxor )
  • Tvärrandigt ger mer former ( Det kanske är därför jag ser ut som en oformbar köttbulle i mina svarta badshorts )
  • Bandå-BH passar dig med liten byst ( ( M a o Inget för mig )
  • Högt skuren trosa ger längre ben ( Inte konstigt jag ser ut kom en köttbulle med korta ben i mina svarta badbyxor )
  • Volanger ger feminina former ( Så några volanger blir det inte för min skull. Ska inte volanger sitta i fönstret förresten?)
  • Mönstrat linne sätter fokus på överkroppen ( Det är nog bäst ingen sätter fokus på min överkropp )
  • Drappering trollar bort magen ( Fan, jag tror jag byter mina svarta badbyxor )
  • Halterneck-BH skapar längd ( Ja det vore något för mig. Bara jag kunde lista ut vad Halterneck är )

Nu inställer sig dock bara en enda fråga? Om jag är i avsaknad eller har för mycket av flera saker. Ska jag då sätta dessa plagg ovanpå varann? Men nu kan man ju gå ut på badstranden och kolla in läget. Aha, hon bär en Bandå-BH, så hon har små bröst. Oj, hon har volanger så hon ser lite manlig ut utan dom. Titta där, en halterneck-BH. Hon är kortare än vad hon ser ut och har dessutom mindre bröst.

Men nu är det ju en gång så att jag varken vet vad halterneck, bandå-bh eller drappering är, så då spricker ju hela upplägget för mig.

Av Pink Ozzy - 16 maj 2010 09:45

Hör att MCDonalds varmhåller maten i mer än 10 minuter. Då retar jag mig en del på några saker:

1. Vem har bestämt att maten inte får lagras mer än 10 minuter? Själv har jag tidigare råkat ut för sallad på en hamburgare som sett sina bästa dar. Har då trott att den var gammal. Men det kanske var så att den legat där och väntat på hungriga mig i någon timme. Men det kanske inte gjorde hamburgaren oätlig för det. Det enda detta innebär att jag tycker att McDonalds serverar skitmat. Jag har därför sedan åratal tillbaka reducerat mitt ätande på McDonalds och liknande bolag till ett minimum. Det är bara MAX, Daisys och vanliga korvkiosker ( Speciellt Ugglans Grill i Strängnäs )som jag numera använder mig av. De lagar medan jag väntar.

2. Men det är inte det enda jag retar mig på angående 10-minutersregeln. Tänk så många, säkert 1000-tals burgare av olika slag som bara kastas bort.  Det kanske är åtskilliga kor som levt sitt liv helt i onödan. Blivit slaktade för att stekas upp till små runda puckar för att därefter hamna på soptippen mellan två brödskivor och lite dressing.

Av Pink Ozzy - 15 maj 2010 12:31

Idag har vi över 20 grader och kortbyxorna sitter på. Fast jag fick prova en del innan jag hittade några som fortfarande passade. Jag kan inte förstå vad vintern gör med alla kläder.

Har satt ner melon och olika squashsorter samt de sista tomaterna. Satte lite mangold, rädisor,  rödbetor och morötter.

Nu sitter jag och gäser under altantaket och bara njuter av dagen. Ska visserligen klippa bort lite dött i buskarna, men det springer ju inte iväg.

Ibland är livet gött å leva. Trots allt.

Av Pink Ozzy - 14 maj 2010 18:16

Nu är tomatplantorna nedgrävda i krukor och hinkar. Blir det nu ingen överraskande frost men fint väder på dagarna så blir det många fina tomater även i år. Jag satte också några slanggurkor i en 20-liters hink inne på altanen. Det brukar bli en del gurkor på sommaren. I morgon planterar jag nog lite annat också. Men idag sa ryggen ifrån.

Sen gäller det ju att göra sig i ordning  inför kvällens evenemang. Jag har dock inte bestämt vad jag ska se. Bayern München i tyska cupfinalen, Ishockey Sverige-Lettland eller friidrottstävlingar. Vi får väl se vad kvällen kommer att bjuda på.

Av Pink Ozzy - 14 maj 2010 10:02

Vecka efter vecka, år efter år ser man dessa kapningar på spelare utan att något speciellt händer. Visst händer det till och från att det visas något gult eller rött kort, men på tok för sällan. Kolla den amerikanska fotbollen. Det är pang på rödbetan, men inte mer än reglerna föreskriver. Varför? Jo, straffen drabbar lagen så hårt. Detsamma tror jag vi måste göra för att inte våra bästa spelare under långa tider ska vara sjukskrivna i s f att spela fotboll.

Hur bör man då göra?  Jo, jag tror att utvisningar som i bandy skulle kunna vara bra att ta till. säg 5-20 minuter beroende på förseelse. Sen ska man i s f en massa frisparkar i större utsträckning visa ut folk. Är det någon som filmar ska han självfallet också ut.

Det är bara ett problem, som jag ser det. Domarna. Hur ska de kunna bedöma det hela. Man ser ju redan nu hur man filmar och står i. Men då tycker jag att man i efterhand kan kolla på videoupptagningar och stänga av filmarna i 1-2 matcher samt att laget får någon form av straff. Då skulle man få en helt annan fotboll. En fotboll där de bästa fotbollsspelarna skulle kunna dribbla utan att vara rädd för att få benen avsparkade.

Men det stannar väl tyvärr vid en utopi.

Av Pink Ozzy - 14 maj 2010 09:56

Vad beror det på att intresset för hockey-VM är så lågt från många NHL-proffs? Säg inte att de är slitna o s v, för det tror jag bara delvis på. Nej, jag tror det beror på att det är något fel med tränarteamet. Jag tror att många proffs har något emot dom och av den anledningen avstår. Den andra anledningen till att de inte ställer upp är att ett hockey-VM har lågt status. Det är ju VM varje år. Kolla bara på resultaten så förstår man att de stora lagen inte satsar fullt ut. USA har ju t o m åkt ur gruppspelet. Länder som Norge och Danmark har gått vidare. Nej, vi får nog återgå till att ha ett fåtal lag i VM och kanske har VM vartannat år för att få upp intresset från både spelare och TV-tittare.

Av Pink Ozzy - 14 maj 2010 09:48

Fick för mig att köpa Wii Active. Läste att programmet skulle vara det bästa om man ville gå ner i vikt. Så jag band fast en grej runt benet och höll i handkontrollerna. Sedan följde jag bara instruktionerna. Efter 7 minuter slutade jag efter att ha kommit på att jag skulle satt på mig mer passande kläder. Svetten bara rann. Så nu flyttar jag nog det hela till TV:n på övervåningen för där har jag mer plats. Sen så.....

Av Pink Ozzy - 13 maj 2010 15:31

Lyssnade nyss på det ruggigaste radioprogrammet på åratal. Det handlade om den mat vi stoppar i oss och var den kommer ifrån. Här några korta klipp som jag kommer ihåg. :

  • Brasilien sägs ju vara föregångslandet vad det gäller nötkreatursuppfödning. Man pratar om vida vidder o s v . Men sanningen är att korna står i små boxar de sista 6 månaderna av sina liv. 
  • Under bara några år har man skövlat bort lika mycket regnskog för att odla soja motsvarande Portugals storlek.
  • Lantmännen i Sverige är den störste importören av fodersoja ( foder till djur ).
  • Vid sojaodlingarna används bekämpningsmedel som varit totalförbjudet i Sverige i drygt 30 år och i hela EU sedan ett antal år tillbaka. Medlet gör att man bl a förstör lungorna, vilket de brasilianska arbetarna nu råkar ut för
  • Paprika odlas i Holland. De energi som går åt för att odla 1 kg paprika räcker för att odla 85 kg potatis på friland. 
  • Växthusen kan vara lika stora som 10-12 fotbollsplaner och slukar enorma mängder fossila ( Icke förnybara) bränslen. 
  • En svensk bonde ville ha frigående svin. Det innebar dock att han först fick odla fram en härdig grisras. De som fanns dög inte. Ca 12% fick hjärtinfarkt och över 30% bröt benen eftersom de inte var vana att gå fritt på lite ojämn mark. 

Värst är väl vår skenhelighet. D v s att vi säger oss odla giftfritt och så går vi och köper produkter som är framställda på värsta tänkbara sätt.

Går programmet i repris så lyssna på det! Jag blev skakad i grunden.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards