Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2010

Av Pink Ozzy - 18 maj 2010 09:29

Vi har en radarstyrd bulldozer till barnbarn. Ett av våra barnbarn, som nu år 10 månader, är en evigt leende radarstyrd bulldozer. Vad menar jag nu med det? Jo, han ler och skrattar nästan jämt. Han är inte tjock, men kraftig, muskulös som en spansk tjur. Dessutom är han utrustad med någon slags radar. Igår släppte vi ner honom på golvet i köket. Utan tvekan satte han krypande av mot just det skåpet som för dagen, p g a målning, saknade luckor. Han är som en fluga som luktar sig till målet. Han bara måste ha en inbygd radar.

 

Av Pink Ozzy - 17 maj 2010 16:22

Kommunen har idag börjat med att gräva en grop så grannen får ett eget avlopp som inte går under min tomt. Det har varit många turer med kommun , oss och miljödomstolar. Nu sitter kommunen där med svarte Petter och, i s f att göra en liten justering i en brunn, får dom nu gräva, lägga nya rör, asfaltera mm. Kostnaden blir mellan 50-100.000:- mer, men det tycks finnas pengar hos vår kära kommun ibland. Idag var de här i en dryg timme. En som grävde och tre som mer eller mindre tittade på. Sen åkte dom. En liten grop blev det, men inget mer.


Av Pink Ozzy - 17 maj 2010 16:18

De ringde från ett bemanningsföretag förra veckan och undrade om ett arbete jag sökt. Flera gånger under samtalet betonade hon hur bra jag passade in i profilen och jag skulle ju vara såååå bra på den tjänsten. "Jag hör av mig nästa vecka" slutade hon med. Det gjorde hon idag.....via mejl. "Tjänsten är tillsatt". Bara liiiiiite konstigt när jug för bara några dagar sedan var såååå passande för tjänsten.

Av Pink Ozzy - 17 maj 2010 09:12

Igår avslöjades det att personal fick stämpla ut men vara tillgänglig när inga kunder fanns. För någon dag sedan avslöjades det att man varmhöll burgarna längre tid än 10 minuter. Innan dess fick vi reda på att köttet märktes om när det var gammalt.

Nu säger personaldirektör för McDonalds, Lotta Björk att "Vi fuskar inte". Men hon säger samtidigt att hon jobbat länge på McDonalds och att "Det här överensstämmer inte alls med min bild".

Frågar du mig så svarar hon på två olika frågor. 1. Fuskar ni? och 2. Är det som sägs i TV-programmet i överensstämmelse med din bild av företaget?

Och nu kommer det kniviga som folk ofta går på. Vad är det egentligen hon säger?  Hon säger att hon inte har samma bild av företaget som TV visar upp. Det hon menar är ju egentligen att det kan förekomma, men att hon inte vet om det. Hur kan hon då tvärsäkert säga att man inte fuskar på McDonalds? Varför ska man alltid förneka felaktigheter som uppstått i företag eller politiken. Förneka in i det sista. Till slut står de ju oftast där med svarte Petter i alla fall. Varför inte kolla upp läget och med kraft åtgärda det hela. Det är ju först man visar att man inte godtar det hela och att det skett utan företagsledningens vetskap eller krav. Som det är nu så frågar jag mig fortfarande: Vad vet företagsledningen egentligen?

 

Av Pink Ozzy - 17 maj 2010 09:04

Jag har alltid trott att jag var sisådär en generation efter min tid. Nu visar det sig dock att jag tycks vara FÖRE min tid. Det började för sådär 10 år sedan då jag såg gåstavar användas i Österrike. Tyckte det såg ut och vara ett bra sätt att ta sig fram på. Väl hemma fick jag leta länge innan jag hittade ett par, som dessutom var svindyra. Närmare 700:- om jag inte minns fel. Jag köpte dom och fick ganska ofta i början höra att jag glömt skidorna. Dock var stavarna utmärkta på t ex Madeiras levador.

Idag läser jag att vi "gubbar" tycker om damcyklar mer än pungkrossande herrcyklar. Själv har jag sedan ganska lång tid haft en utmärkt damcykel  med korg fram och en låsbar box bak. Ganska tjocka däck dessutom. Men utmärkt att glida genom landskapet med. Dessutom finns tre växlar och en ringklocka. Räcker gott för mig.

Men trots allt före min tid.

Av Pink Ozzy - 16 maj 2010 11:04

Fick för några dagar sedan reda på att äldsta dottern sökt jobb ca 5 mil härifrån. Nu bor hon 100 meter härifrån och jobbar 200 meter härifrån. Skulle hon få det andra jobbet så är dom ju tvungna att flytta, eftersom hon inte har något körkort. Det är verkligen något som jag inte vill. Visst är hon 30 och gift, men det räcker med att en av döttrarna bor över en timme från oss. Så jag håller tummarna - att hon inte får jobbet.

Av Pink Ozzy - 16 maj 2010 11:01

Har inte bloggat om det tidigare, men kan inte låta bli längre. Ser du "Jakten på Julia"? Själv kollar jag på både det och Idol. Men nu tycker jag att Julia-tjejerna slår idolerna med hästlängder. Alla som är kvar nu skulle slå idolvinnarna vilken dag som helst. De här tjejerna kan både sjunga, dansa och ge uttryck för det de gör. Verkligen underhållande.

Av Pink Ozzy - 16 maj 2010 10:16

Jag hatar koriander. Jag har provat det ett antal gånger och tycker bara att den förstör rätterna. Ändå så tycks det ha blivit en slags innekrydda. Ser recept som koriandersalsa, lax med koriander, grytor med koriander, soppor med koriander.

Nej jag kan inte med kryddan utan hatar den.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards