Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2010

Av Pink Ozzy - 20 maj 2010 14:36

Fick idag 2 nej på mina jobbsökningar igen. Man börjar bli van. Inte för att jag behöver pengarna. Nej, det är att inte veta. Att leva i ovisshet. Att helt enkelt vara för gammal. En tjej som tackade nej idag sa att "vår kund föredrog att gå vidare med en, vad ska jag säga, mer nyutexaminerad person som kan växa in i företaget på sikt". Ha ha. Just dessa nyutexaminerade personerna stannar sällan på första jobbet länge. Men det är ju en annan fråga.

Av Pink Ozzy - 20 maj 2010 09:11

Såg igår "Anna Anka söker assistent". Jag såg ett program i början. Då var dom 10 personer som svansade för henne för att bli hennes assistent. Jag sa direkt vem jag trodde det skulle bli och igår blev det han. Nåja, en riktig HAN vet jag inte om det var. Men en "hennom", men en "hennom" som såg ut att kunna gå över lik för att få det den vill. Jag fattar inte hur man vill vara assistent åt en person som Ankan. Och han lär ju få det hett om öronen. I dagens Aftonblad går det att läsa att hon ska ut ur sitt hus inom 48 timmar. Herr Anka har tydligen tröttnat på skramlet när hennes benknotor slår mot varann. Ärligt så fattar jag inte vad han ser hos henne. Spinkig, falsk, stöddig och okvinnligt klädd. Nej, då skulle jag hellre ta en fattig, ärlig tjej med 10 kg mer på kroppen. OK, det finns folk som inte kan bli tjockare, vad de än gör. Det är en helt annan sak. Ankan gör ju alt för att se spinkig ut, vilket är något helt annat. Och nu ska hon tydligen ut som sagt. Jag säger bara ha ha.

Av Pink Ozzy - 19 maj 2010 17:34

Jag trodde aldrig att EU för en gångs skull håller med oss konsumenter. Men nu har det skett. Det kommer framöver att vara förbjudet att använda köttklister. Inte för att det är farligt, utan för att produkten bara har ett syfte. Att lura oss att tro att vi köper en finare vara än vi för. Tanken var att man t ex kunde samla ihop lite köttrester från t ex oxfilén och klistra ihop den till en ny filé så att du skulle tro att du köpt en hel och fin bit oxfilé.

När jag nu en gång är igång: Varför heter det oxfilé och oxsvans? Inte ens nötfilé finns. Det finns nötfärs men ingen oxfärs. Inte ens kofärs kan du hitta. Och ingen kosvans så långt ögat når. Bara oxsvansar. Och om de nu har så mycket oxfilé och oxsvansar så undrar man ju vad de gör av resten av djuret. Detsamma gäller nöten, ja eller kon som jag hellre vill kalla den. Du kan köpa nötstek, nötfärs, mm men vem får filén?

Ja, det är sånt jag grubblar på ibland när jag är och handlar. Ja, förutom att glömma hälften av det jag skulle handla men har med mig ett och annat jag inte skulle handlat. Dubbelnougat t ex. Men idag var den tyvärr slut.

Av Pink Ozzy - 19 maj 2010 17:20

Var på ortens ICA nyss. Efter ett tag gick jag förbi 2 gubbar i 60-årsåldern, varav den ena verkade lite dragen fast det inte luktade så. Hur som helst så säger han till den andre, samtidigt som han pekade på mig:

- Kolla han har krockkudde på magen.

 Då kunde jag inte låta bli att stanna till och säga:

- Ja men det är ju bättre att ha en krockkudde än att vara stor i käften.

Då blev han tyst och bleknade.

Av Pink Ozzy - 19 maj 2010 16:23

Har de senaste dagarna hittat en ny grupp bloggare. Dom perfekta bloggare. De bloggare som tror att de skriver bättre än alla andra. De skriver bloggar med mer intressant innehåll. Bloggar där det inte står vad dom som skriver tycker utan hur det helt enkelt SKA vara. Alla som inte tycker som dom är idioter. Påpekar man detta i en eller annan form så lägger man inte ut kommentaren heller. För de kan ju inte ha fel, så därför får ingen heller skriva det.

De tycker också hjärtligt illa om folk som vill synas på bloggplatsen. Då hånar dom de  stackarna som kanske lagt ner sin själ i bloggen. Det kanske är barn i 10-14-årsåldern som tycker att deras blogg är fantastisk. Men nej då, då ska fröken/fru/herr Besserwisser göra sig lustig över dom genom att skriva " Ha Ha, vem tror dom ska läsa deras blogg, familjen eller". Eller något i den stilen. Men är det så att bara familjen läser så so what? Det är väl i så fall deras bekymmer och inget som fröken/fru/herr Besserwisser behöver bry sig i. Nej, skärpning. Har ni en blogg som många läser så var glad för det, men låt ungarna vara ifred!

Av Pink Ozzy - 19 maj 2010 16:20

Hade klippt ner Björnbären och höll på med Magnolian. Grannen kom och pratade en stund. Plötsligt började det snurra i kroppen. Svetten bara forsa från huvud och bål. Jag tog mig till baksidan och fick lite vatten. Efter en macka kändes det lite bättre. Men man undrar ju vad det var. Skitläskigt!

Av Pink Ozzy - 19 maj 2010 08:44

Nu är gubbarna från kommunen här för tredje dagen för att lägga om några rör. I regel tittar 3 på 1 som jobbar. Ibland kan någon av de andra 3, som inte jobbar, ta tag i en liten plastböj och räcka ner till honom som står nere i gropen och jobbar. Men i regel står det alltid 3 och kollar in läget och berättar historier. Ibland jobbar han som har lastbilen, ibland han som gräver, ibland någon av dom andra 2. För någon timme sedan var det ytterligare en kille här och mätte. Men han har åkt igen. Men den takten kanske det inte är så konstigt att kommunalskatten är hög.

Har förresten fått reda på vad våra kommundelsråd gör av med. Det är en grupp, eller rättare sagt 3 råd på olika orter i kommunen som sitter ner och tycker lite. Troligen över en kopp kaffe. Sedan skriver de väl ner det och lämnar över det till kommunalrådet, som har att ta ställning till huruvida man ska anta eller förkasta förslaget. Dessa råd finns på tre orter och går på 5 miljoner/råd. D v s det sitter ett antal herrar och damer som i vår kommun gör av med 15 miljoner utan att det egentligen blir 15 miljoner kronor bättre i vår kommun. Ja tänk så mycket man kan använda våra skattemedel till. Men oj så de "jobbar"

Av Pink Ozzy - 18 maj 2010 14:48

Jag fick idag hem ett 30-tal olika frön. Det var tomater, akleja, lupiner, vallmo, digitalis mm mm. Det som går att så nu sår jag. Resten tar jag i vår. Visserligen har jag egentligen ingen plats för blommorna någonstans, men det får väl ordna sig när jag ser att fröna kommit upp. Jag sår dom i såblock så jag ser vad jag får upp och inte gräver upp dom ur rabatten i tron att det är ogräs.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards