Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2010

Av Pink Ozzy - 22 maj 2010 09:25

Läser nu på morgonen att Talibanerna dömt två så kallade spioner till döden. Man band sprängämnen kring dom och sprängde dom offentligt på ett torg. Säg mig vad det är för varelser som kan utföra sådana dåd. Inte är det människor. Ordet taliban ska visst betyda student. Hur vore det om de studerade mänskliga rättigheter, humanitet, kvinnors rätt i samhället o s v. istället för stt spränga så kallade spioner. Vilka dårar!

Av Pink Ozzy - 22 maj 2010 09:19

Det är vindstilla. Jag sitter på altanen. Ur radion hörs Ted Gärdestads Sol, vind och vatten. Det finns fortfarande molnslöjor på himlen. Solen håller dock på att äta upp de sista strimmorna. Spirean, äppelträden, körsbärsträdet och den vita löjtnantshjärtat blommar för fullt. Blåmesen som har en holk 4-5 meter från mitt huvud flyger ut och in med mat.

Vad mer kan man begära en sån här lördag?

Ja, kanske att vara frisk eller att ha ett jobb. Att slippa höra talas om krig och elände, stadsskulder och annat elände.

Ja man får aldrig vara riktig glad.

Av Pink Ozzy - 21 maj 2010 17:06

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Jag tänker inte skriva någon fräckis idag. Jag vill bara se om rubriken får dig att välja den här sidan. Vilket den tydligen gjort. He he. Fy på dig.

Av Pink Ozzy - 21 maj 2010 17:01

Jag gjorde en valbarometer på nätet. Man svarar på 26 frågor och sen får man svaret. Vilket svar? Ja enligt barometern ska det väl vara ett svar på vilket parti man bör rösta på i valet. Men jag säger som någon sagt tidigare, "ja det var när men inte helt rätt". Men nära i vissa avseenden och långt bort i andra. Men här är "resultatet".

 


Av Pink Ozzy - 21 maj 2010 09:35

Nu har potatissen äntligen kommit upp. Det är en månad kvar till midsommar. Så några egna plugg till midsommaren lär det inte bli i år.

Jag fick också upp Libbsticka i krukor. Satte ut dom för ett tag sedan. Nu har dock sniglar och annat gjort att det  bara är tunna pinnar kvar. Skit också! Vad ska man göra för att klara Libbsticka från ohyra?

Av Pink Ozzy - 21 maj 2010 09:26

Vad är det för nissar som sitter i Hammarbys olika styrelser? Fotbollen hotas av konkurs. Ishockeyn gick i konkurs för något år sedan. Likaså Speedwayen. Handboll och Bandy hänger på en tunn tråd.

Allt detta trots att Bajen har mycket publik på matcherna och bör vara attraktiv på sponsormarknaden. Vart tar pengarna vägen? Vad gör de styrande? Behöver de kanske en kulram att räkna med?

Av Pink Ozzy - 21 maj 2010 09:15

Ibland blir jag kluven och vet inte vad som egentligen bör vara rätt. Vad som är rätt och fel är ju det jag tycker. Eller det våra lagar anser. Det sammanfaller ju inte alltid med vad som gäller i andra länder. Ta t ex detta tjatande om muhammedteckningar. Jag tycker t ex att det är att visa dålig respekt att hela tiden rita nya teckningar och hänvisa till yttrandefriheten. Vad har jag för glädje av yttrandefriheten om jag eller någon annan svensk får dö för dess teckningar? Ibland får man skita i att man har rätt och istället får vis lite respekt.

OK, so far so good.

Men sen kommer jag till det som kullkastar mina tankar om respekt en del.  Det är dessa burkor. Här kan jag inte hänvisa till varken lagar eller respekt till andras kulturer. Burkor ska bort! Och det med RESPEKT för kvinnorna. Det kan jag som man ställa mig upp och säga. Jag kan också säga att varje så kallade "man" som vill ha burkorna kvar ska tänka om. Snacka om att förtrycka kvinnan. OK, pratar man med kvinnorna i TV så säger de att de vill ha dom kvar. Men varför? Jo, för att de ha blivit uppfostrade på det sättet av "männen". Och hur fräscht kan det vara att gå omkring och hela tiden andas in din egen kroppsodör hela dagarna. Håret måste ju klibba fast på kroppen. Nej, bort med burkorna!

Av Pink Ozzy - 21 maj 2010 09:09

Visst kan man bli negativ, arg, besviken, undrande och uppgiven. Igår fick jag mejl av ytterligare ett arbete som inte blev av. så nu är jag uppe i 5 denna vecka. Totalt ca 70. Vad gör man? Vaknar dessutom med ont i huvudet och ont i nacke ock axlar så är den här dan nästan förstörd.

Men jag får väl söka kraft i solljuset och det vackra vädret. Kanske mitt ena barnbarn kommer och överraskar i nattlinne igen. Det gjorde hon igår, tokungen. Min yngsta dotter skulle höja sadeln på hennes cykel. Treåringar växer fort. Efter höjningen skulle hon promt testa cykeln. Så det dök plötsligt upp en liten tjej i nattlinne på en cykel.

 - Hej mormor och morfar. Titta på mig, va.

Hörde man henne ropa samtidigt som hon satte på sina sirener på cykeln. Hon är som hon är hon.  Ja det är tur man har många barnbarn som gör livet glatt.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards