Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2010

Av Pink Ozzy - 28 maj 2010 09:41

Såg "semifinalen" av Melodifestivalen igår. När Anna Bergendahl hade sjungit klart så tänkte jag att " undrar om det här går". Visst var det sprallig ibland och nästan andäktigt ibland, men det kanske var just det att låten inte hade en klar profil, utan for från ballad till lite upptempo och sen tillbaks igen. Sen sprack ju rösten flera gånger. Eller så var det tänkt att det skulle låta så, men för mig så försvann rösten några gånger och blev nästan till en viskning.

Har du förresten tänkt på att det igår bara gick ett land vidare från Västeuropa? Resten var östländer. Från den första semifinalen gick 4 västländer vidare. Till det ska läggas de 5 som alltid får vara med. Så det blir bara 10 av totalt ca 24-25 länder.

Om jag ska titta? Nja, jag slumrar nog till en stund som jag gjorde mot slutet igår.

Om jag har någon favorit? Nej, eller kanske jo, har hört den tyska och sett hur deras uttagning gått till. Så jag håller nog på henne - om jag kollar.

Av Pink Ozzy - 27 maj 2010 15:41

Jag satte mig ner framför datorn i morse och gjorde ett Excelark med inkomster och utgifter framöver. Det visar sig att med en mindre tillskott i form av ett arv eller lite kortare arbeten några månader här eller där så ska vi klara oss fram till pensionen. Men vi får väl se. Det skulle ju innebära en liten begränsning i det resande vi gjort de senaste 10 åren. Men man vet aldrig.

Av Pink Ozzy - 27 maj 2010 15:34

Enligt V-programmet Plus så är NET 1  ett av de teleoperatörer som har sämst täckning. Hur kan de då fortsätta få göra reklam på det sätt de gör? Skryter om att de har täckning där andra inte har det är ju rena lögnen. Detta går att läsa på www.sr.se/puls :

Förloraren
Net 1, tidigare Ice.net är den stora förloraren i testet.
I massiva reklamkampanjer i både tv, radio och tidningar lovar man bättre täckning än sina konkurrenter. Men i verkligheten visar det sig att resultatet är betydligt sämre än för de andra operatörerna.

Av Pink Ozzy - 27 maj 2010 15:24

Johan af Donner, tidigare chef på Röda Korset och Cancerfonden drabbades ju, som han säger av "guldsot" och nu ber han advokat Leif Silbersky om vår förståelse för det han gjorde och samtidigt ber han rätten ta i beaktande att han la alla korten på bordet och dessutom är beredd på att betala tillbaka det han stulit.

Men hur ska det gå till? I rena pengar är det tydligen ca 8 miljoner. OK, dessa kan han alltid betala tillbaka. MEN, dessa pengar var ju avsedda för andra som behövde dessa för sin överlevnad. På det här sättet har ju de facto Donner bidragit till att ett stort antal människor i Afrika eller någon annan stans dött!!!Med dessa pengar skulle t ex Röda Korset kunnat köpa mängder av mat och/eller mediciner.  Cancerfonden hade kanske kunnat rädda några liv till genom att de hade haft mer pengar rill forskningen.

Nej du Silbersky. Din klient ska dömas till mord och inte guldsot.  


Av Pink Ozzy - 26 maj 2010 21:09

Har ni märkt att det är val snart? Inte? Nja, det finns visserligen inga valaffischer ute än, tack och lov för det. Men man märker det på annat sätt. Partierna har sina kongresser där vallöftena planeras. Det gäller ju att knyta till sig de olika väljargrupperna. Det roliga är att en del partier tar fram en del saker i sina manifest som de redan innan valet vet att de aldrig kommer att få igenom så länge de inte får över 50%. Men lik förbannat ska de tas med för att "profilera sig" som det så vackert heter. Pyttsan, lura väljarna kallar jag det.

Ju närmare valdagen man kommer desto fler "affärer" kommer vi att få se. För ett tag sedan framkom det att moderaterna hade fifflat i något val. Idag läser jag att sossarna eventuellt också har haft något fiffel för sig. Men lugn, det kommer att dyka upp fler så kallade scoop innan valet.

Vad jag också har märk är att Mona Sahlin talar långsammare, tydligare och vänligare än så kallade "ickevalår"  och Reinfeldt har börjat le igen varje gång han är på TV. Det gjorde han inför förra valet också. Efter valet så låste han dock in leendet och tog fram det igen nu lagom till valet. Praktiskt.


Av Pink Ozzy - 26 maj 2010 21:03

Sitter här ute i min inglasade altan och ser just nu solen gå ner bakom hyreshusen. Knappt ett löv rör sig. Det är nästan knäpp tyst. Man hör lite svagt att det åker bilar långt bort. Några fiskmåsar måste absolut tala om att de finns i närheten. Fem meter från där jag nu sitter flyger ett par blåmesar in med mat och ut med ungarnas avföring. Ett flygplan flyger högt över mig mot sydliga breddgrader. Äppelträdens blommor väntar på morgondagens sol och de insekter som följer med för att sprida äppelpollen från blomma till blomma.

Ja, så har jag det en onsdagskväll. Lugnt och skönt.

Av Pink Ozzy - 26 maj 2010 10:25

Såg en kvinnlig bank-VD uttala sig på TV igår. Har sett henne många gånger, men jag och namn....Hur som helst så behandlades svenskarnas bankskulder och den överbelåning många har. Kan först ta ett exempel. Min dotter var och tittade på ett hus för några dagar sedan. Utgångspriset var ca 1.6 mille. Huset hade dock lån på 1,9. Hur går det ihop. Hur som helst så frågade man VDn något i stil med vad bankerna tänker göra så att inte privatpersonerna lånar för mycket. Men VDn ansåg att man inte som bank bör utöver förmyndarskap. Men hallå! Om nu någon har lån upp över öronen så borde väl bankerna om någon säga STOPP! Har man så mycket lån så klarar de sig inte förr eller senare och då får vi som sköter oss betala kalaset på ett eller annat sätt. För du tror väl inte bankerna gör det? Nej, förlusterna tas igen genom minskade räntor på ditt sparande och ökande räntor på ditt lånande.

Jag undrar om inte staten skulle tjäna enorma pengar på att samtliga invånare tvingades till en veckas vuxenundervisning någonstans när de är mellan 18-20 år och att de inte får lån innan de kan visa upp att de gått denna vecka. Där borde man lära ut praktisk ekonomi och ge personerna styrmedel för detta. Dessutom bör man lägga in några timmar naturvård och barnkunskap. Men ska detta vara så konstigt? Man får ju lägga ner mängder av timmar för att få ett körkort för allt från moped till lastbil. Bör man inte då också kunna ställa krav på det primära i livet?

Jag anser dessutom INTE att det är att vara förmyndare när man har ett system som hjälper till att folk inte hamnar i den s k "Lyxfällan".

Av Pink Ozzy - 26 maj 2010 09:23

Vad  är det som pågår egentligen? Detta lilla lilla klot. Stort som ett dammkorn i Universum. Och vad gör vi människor? Här bara några exempel:

  • Grekerna har belånat sig så till den milda grad att kraftiga åtgärder behövs. Vad gör folket? Jo går ut på gatorna och förstör ännu mer så att landet hamnar i en ännu djupare svacka och turisterna tvekar.
  • Turkarna har under en längre tid haft inhemska problem som de inte riktigt vill ta itu med. Men in i EU vill de.
  • Syd/Nordkorea ligger i en konflikt som vi inte sett slutet på ännu. Allt för en maktgalen elit i Nordkorea. Bara för denna maktgalna elit får folket svälta.
  • Vad har hänt med Bob Marleys Kingstone town? Det har blivit både ett knarknäste och krigsskådeplats mellan korrupta ligor.  
  • Och vad händer med Thailand? Fortsätter det så här mister de en av sina största inkomstkällor, turisterna.
  • I Kongo-Kinsasa för man "krig" genom att våldföra sig på kvinnor. Den lägsta formen av "män" springer omkring med vapen och snorren i hand och tror sig uppnå något.

Förutom ovan nämnda har vi länder som Kina, Azerbajdzjan, Iran, Irak, Turkmenistan, Afrikas horn och många fler där vi människor är de som ödelägger människans grundläggande behov av fred, mat och tak över huvud. Det är så djävla sorgligt så man knappt fattar det. Finns en låt från 60-talet som heter "Varför skola mänskor strida?" Den går så här:


Varför skola mänskor strida,
varför skall det flyta blod.
Varför skall så många lida
blott för någras yvesmod.
:/: Friden är och skall väl bli
livets högsta poesi.:/:

Alla äro vi ju lika
födda utav samma ätt.
Både fattiga och rika
ha vi samma mänskorätt.
:/: Varför skall den starke då
så den svage nederslå.:/:

Varför skilja man från maka
varför taga moders stöd.
Varför skall de små försaka,
blott för kriget daglig bröd.
:/: Lägg nu alla vapen ned,
låt oss njuta evig fred.:/:

Ungdomsåren äro korta
man bör räkna var minut.
När de en gång äro borta,
är det ock med glädje slut.
:/: Vilka minnen lär ni få,
när ni en gång bliva grå.:/:


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards