Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2010

Av Pink Ozzy - 5 april 2010 10:09

Såg AIK-Leksand på TV igår. Du kanske inte tycker att det är så märkvärdigt, vilket det kanske inte är för dig som inte är så lastgammal som jag. Men när jag började titta på ishockey så var min första match just AIK-Leksand med Nisse Nilsson på Hovet. Leksand vann med 5-1 tror jag. Efter den matchen var Leksand mitt hockeylag, även om jag är en riktig Bajenfan i övrigt. Året var för övrigt 1967.

Men det som är lite nostalgi i sammanhanget är att det på den tiden inte fanns någon Elitserie. Man hade en Norra och en Södra allsvenska. I den Norra var alltid Leksand och AIK i topp. Sedan fanns ett mellanskikt bestående av Mora, Umeå ( sedermera Björklöven ) och Timrå. Och i slutändan det året fanns Teg och Strömsbro.

I den Södra gruppen Var Brynäs Det bästa laget under en serie av år. Därefter kom Södertälje, Djurgården och Västra Frölunda ( numera Frölunda ). I mitten fanns även Rögle och Västerås för att just detta år avsluta serien med Färjestad och Tingsryd.

Sen körde man ett slutspel där Brynäs vann år anno 1967.

Under de följande åren fanns lag som Skellefteå, Hammarby, KB63, Nybro, Sandåkerns IF, Clemensnäs, Surahammar, Heffners/ortviken, Tunabro och Nacka med i den översta ligan. I regel med respass direkt ner igen. Det var inte så lätt att ta sig upp och stanna där.

Jag vet inte hur många gånger jag stod på ståplatsläktaren. Men priset var i a f 3 kronor och en varmkorv kostade 1.10 om jag inte minns helt fel.

Under en följd av år kunde jag varenda spelare i Leksand. Numera kan jag i stort sätt ingen.

Det är nostalgi det.

Av Pink Ozzy - 4 april 2010 10:11

I slutet av veckan bär det av till Prag. Jag var där för ca 12 år sedan. Då bara på genomfart och vi stannade bara över natten och åkte på en rundtur i stan. Denna gång blir vi kvar 3-4 dagar tror jag. Det ska bli kul och gott. De har mängder av ölsorter i Prag och dessutom mycket god mat. Saker som klart tilltalar mig. Så nästa vecka får du nog inte läsa så mycket, OM inte hotellet har en dator man får låna.

Av Pink Ozzy - 4 april 2010 10:07

Var för första gången och tittade på mina PPM-fonder. Har inte brytt mig så mycket i det eftersom jag tycker det hela är så fel, så fel. De enda som skor sig på det här sättet att fördela pensionen är banker och speciellt deras chefer. Men hur som helst så bytte jag en fond. Mest för bytandes skull. De flesta går ju betydligt sämre än min egen portfölj. Själv slutade jag med fonder för över 10 år sedan och kör bara med aktier. Det är mycket roligare. Sen får jag inte betala några avgifter per år om aktien går dåligt. Det spelar ju ingen roll om fonder går bra eller dåligt, de tar ju ändå ut en årsavgift. Sjukt.

Av Pink Ozzy - 3 april 2010 09:55

Så första avsnittet av talang igår. En del personer som uppträdde var ju riktigt skräp. Men det fanns riktiga pärlor.

En amerikan som trollade på ett mycket bra sätt. Även om man allt för ofta såg att han hade något dolt i handen.

  • Det var en ljusklädd kvinna i 40-årsåldern som sjöng otroligt bra och borde spela in en skiva omgående.
  • Det var en kille på 13 år som spelade piano så man bara baxnar. Men det var inte själva pianospelet som jag reagerade mest på utan att han var en sån härlig personlighet. Han var verkligen som vilken kille som helst. Ett riktigt charmtroll.
  • Den jag tyckte var bäst igår var dock chilenaren Freddy Amigo . Vilken röst! När han kom in hade jag inga större förväntningar, utan trodde nästan att det var ytterligare en parodi på något. Men vad jag bedrog mig. Den killen kan sjunga och borde få ett kontrakt med en gång.  Du ser klippet här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article6889836.ab 

Så det var en avkopplande och rolig långfredagskväll.

Av Pink Ozzy - 3 april 2010 09:50

Facebook tycks mer och mer bli ett forum för mobbare. För några dagar sedan uppmärksammades de grupper som var för och emot den våldtäkt som skedde i Bjästa. Såg idag att det fanns en s k grupp som är mot Petra Mede. OK, jag gillar inte heller Petra Mede. För mig var Melodifestivalen förra året en pina, eftersom hon förstörde programmet. D v s i mina ögon. Men inte går jag med i någon facebookgrupp för det. Jag är inte med i Facebook längre. Skönt. Men det är säkert mängder av människor som på ett seriöst sätt får ut något att Facebook och för dom fyller även Facebook en funktion. Men frågan är om man inte bör ha någon typ av censur som får bort avarterna av mobbare från Facebook.

Av Pink Ozzy - 3 april 2010 09:37

För någon dag sedan dog boxaren Lillen Eklund. Jag tänkte inte blogga om det egentligen. Men eftersom jag nu läser det jag gör i Aftonbladet skriver jag några rader. Anledningen till att jag inte skrev något tidigare var att jag inte tyckte att han var någon riktig boxare. En stor kille med glaskäke som sprang runt i ringen. Nu läser jag att Ingo hade liknande åsikter. Å andra sidan ska väl sägas att jag inte sett någon så feg boxare än vad Ingo var i en av hans matcher. Jag tror det var en OS-match. Men tillbaka till Lillen. Han var, vad man kan läsa, en otroligt snäll kille. Det var han nog säkert också. Men det kanske var det som gjorde att han inte blev något annat än Europamästare. En titel som egentligen inte säger så mycket. De bästa boxarna i tungvikt åker till USA och boxas inte om en Europatitel. Så någon stor boxare var inte Lillen. Men troligen en snäll, god och varm medmänniska.

Av Pink Ozzy - 2 april 2010 10:05

GLAD PÅSK


 

ÖNSKAR JAG


 

ALLA MINA


 

TROGNA LÄSARE


   

Av Pink Ozzy - 2 april 2010 09:47

Tänkte att jag ska testa att äta sill UTAN nubbe. Jag vet att det låter lite knasigt, men jag ska göra det i alla fall. Vi ska äta lite påskmat idag. I morgon är det påskmat hos en av döttrarna och dagen efter hos svärmor. Men jag ska inte ta en nubbe. Trots att jag bl a har en hel oöppnad flaska Ålborgs, som är så gott till sill.

Visst är jag lite tokig?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards