Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2010

Av Pink Ozzy - 27 april 2010 09:28

En tysk muslimsk politiker med ursprung från Turkiet kräver att man tar bort alla kors och andra kristna symboler från skolorna. Nu kanske du tycker att det skulle kunna vara en baggis och inte mycket att bråka om. Jo i Tyskland är denna fråga så känslig så du anar inte. Vore nästan som att någon ville förbjuda midsommarfirandet, sill och nubben till midsommar. Tyskland är till stora delar ett katolskt land. Här springer du inte runt och kräver borttagandet av kors hur som helst.

Men jag tycker det är helt OK. Då förbjuder vi alla religiösa ting även i t ex Turkiet. Och varför inte ett förbud av burkan. Denna kvinnoförnedrande tingest som borde brännas på bål och försvinna för all framtid.

Av Pink Ozzy - 27 april 2010 09:15

Enligt dagens tidning vill läkarna i Eskilstuna se över bakjouren. Jag hade ingen aaaning om att de hade jourlista över vilka som bakade fikabrödet. Så det kanske låter så här på Mälarsjukhuset:

- Jo Ohlsson. Kan du kolla killen på trean. Han spyr som en gris och pulsen sjunker.

- Sorry Bengtsson, men jag hinner inte. Ska baka kanelbullar till fiket.

Av Pink Ozzy - 26 april 2010 15:39

Sådär. Nu sitter jag i pensionärskuvösen och njuter. Visserligen har det lagt sig en disslöja mellan mig och solen, men det gör inget. Det skulle vara för varmt härinne annars. Så nu kan det hända att det blir sena datakvällar igen. Vi får väl se.

Av Pink Ozzy - 26 april 2010 15:36

Brevbäraren räddar liv Lille Pelle kommer till skolan på morgonen och frågar fröken: - Kan man komma till himlen med bena före? - Nej Pelle lille, det tror jag inte man kan. - Det var konstigt fröken. För när jag kom hem från skolan igår så låg mamma med benen rakt upp i vädret och skrek: Ohh gud, jag kommer! Ohh gud , jag kommer! Och jag tror faktiskt att hon hade gett sig iväg om inte brevbäraren hade legat ovanpå och hindrat henne.

Av Pink Ozzy - 26 april 2010 14:51

På den här http://www.boston.com/bigpicture/2010/04/more_from_eyjafjallajokull.html sidan finns det många fina bilder från den aktiva vulkanen på Island. Håll tillgodo.

Av Pink Ozzy - 26 april 2010 09:04

Försökte under 3 bussresor lyssna på Milleniumböckerna. Somnade i regel efter någon timme. Nu tittade jag däremot på de 6 avsnitten i TV utan att somna. Dock kanske jag ska säga från början att historien är förvånande tunn med tanke på all reklam böckerna fått. Det filmerna gör är ju återigen att spela på sexinslag. Vad hade förresten sexinslaget mellan de två tjejerna med filmen att föra? Man hade ju bara behövt antyda eller säga att de hade ett förhållande. Men det var nog som vanligt ett sätt att hålla tittarna kvar framför burken.

Nej, det som höll mig kvar var Noomi Rapace. Inte för att jag personligen gillar varken henne eller den person hon skulle föreställa. Nej, jag  gillar Noomis sätt att framställa henne. Det bästa med avsnitten var Noomis sätt att gestalta Lisbeth Salander. Jag tycker att det var en av de bästa skådespelarprestationer jag sett. Utan hennes fantastiska skådespel hade jag nog inte sett färdig alla avsnitt. Hon VAR Lisbeth.

Av Pink Ozzy - 25 april 2010 17:30

Idag har det varit vår hos oss. Krattade hela gräsmattan och även trädgårdslandet, sådde dill, olika sorters sallad, 2 sorters persilja, piplök, spenat, solrosor, ringblommor mm. Så nu är det bara att vattna och avvakta. Har för säkerhetsskull täckt det hela med vit fiberduk.

Sommarmöblerna står nu på plats på altan. I kuvösen är det fortfarande varmt fast solen gömmer sig bakom molnen.

Härligt att få klart så mycket på en dag.

Av Pink Ozzy - 25 april 2010 08:48

Har ni tänkt på en sak. Vissa s k kändisar har ett större behov av att synas än andra. Vissa söks upp av paparazzin, d v s dessa avskum som ligger gömda bakom buskarna bara för att se om de kan fota en liten buske, om du förstår vad jag menar.

Andra "kändisar" är dock så okända, men har ett sådant behov av att synas så de nästan gör vad som helst för att just synas. Ett praktexempel är den så kallade Robinson-Robban. En kille som tydligen var med i Robinson. Ett program som jag såg det första avsnittet av och sedan dess inte velat se mer. Men den killen tycks ju varken ha ett fast jobb eller ha alla hästar hemma. När han har varit utanför den kända sfären ett tag så målar han sig helt blå och ställer upp hos Aschberg. Robban Aschbergs program är nog en av de lättaste programmen att komma in till. Ju tokigare ju bättre. Sen tynar kändisskapet så sakta bort och det hjälper inte längre med enstaka framträdanden i diverse tidningar. Ja då ställer man upp i talang och försöker äta så mycket korv med bröd som möjligt på kortast tid och på ett i mitt tycke så äckligt sätt som möjligt. Då är man plötsligt "känd" igen ett tag.

Men tro inte att det bara är killar som denne Robinsson-Robban som gör så. Det går att sälja lösnummer på nästan alla som varit med i antingen Farmen, Baren, Robinson, Bonde söker kuk fru., o s v. Just nu är det för övrigt en hästtjej som varit med i "Bonde söker fru" som är på tapeten. Efter att misslyckats med ett lite längre förhållande med en av de killar hon skulle dejta så hittade hon den tillika kändiskåte Fadde. En kille som under en rad av år stått på löpet nästan lika ofta som stadsministern. Men det förhållandet sprack också. Tjejen tycks dock lida av att inte få vara i rampljuset mer. Så plötsligt dyker det upp någon som förföljer henne. Vad händer? Jo, hon hamnar på skvallerpressens löp igen.

Men det är inte bara dessa C-kändisar som arbetar på detta sätt. Carola inte bara sjunger på Skansen. Nej, hon slänger blommor på folk. Ett sporadiskt infall? Knappast. Inövad såklart för att maximalt massmedialt utbyte.

Tommy Körberg då? Ja han kör en liten annan variant. Han ringer kvällstidningar och talar om hur dåliga andra artister och program är. Nu senast "Körslaget". Jag har bara sett något enstaka avsnitt för några år sedan och kan inte uttala mig om programmets utveckling, vilket dock Tommy Körberg tycks kunna. Men det är ju inte första gången Tommy slår ner på andra artister. Nej, det händer med en ganska jämn frekvens. Frågar du mig så är även det ett sätt att hålla sitt namn så färskt som det bara går. Har man inga roller under en period, eller går teatern eller vad det nu är dåligt så ringer man lämplig nyhetsmedium och PANG så är man kändis igen.




Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards