Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 7 april 2010

Antal dödade personer

Av Pink Ozzy - 7 april 2010 17:38

Kollade runt lite på nätet för att få saker i relation till varann. Det har ju t ex den senaste tiden hänt en del tragiska mord i Sverige. Mycket skriverier, stora löpsedlar mm. Men om man ställer dessa 3-4 personer i relation till att det i Sverige 2009 dog 471 personer i trafiken och i USA  42642 (!). Innebär att drygt 5 personer av 100.000 dör i trafiken i Sverige. I Polen 14,4 och i USA är denna siffra 14,2. För att nämna Grekland där 14,9 av 100.000 dör i trafiken.  Enligt Världshälsoorganisationen tar 873.000 livet av sig runt om i världen.

Vi ligger också i solen och maligna tumörer stod 2007 för drygt 500 dödsfall i Sverige. Ca 110 personer mördades samma år.

Så hur är vi funtade? Jo, ju närmare döden man kommer ju mer uppmärksamhet får man. Om det händer någonting i din direkta närhet kanske det inte kommer på löpet, men du engagerar dig mer för denna enda person än för t ex 873,000 som tar livet av sig världen över. Visst är det så? Och det är mer spännande att läsa om en sjuk tjej som  dödar 2 män än alla hedersmord som sker i världen.

Visst är det lite sorgligt, men samtidigt sant. Å andra sidan kanske vi skulle grubbla och sörja ihjäl oss om  vi tänkte på alla offer.

Men bakom varje offer finns det otaliga vänner och släktingar som lider och som man inte alls pratar om.

(Jag hittar inte slutet på detta inlägg riktigt)

 Vad jag vill ha fram, men inte hittar dom riktiga orden är att vi medvetet eller omedvetet är väldigt nyfikna på skvaller. Då spelar det ingen roll om det är bröllop eller mord. Man behöver inte tänka hur mördaren är, d v s vilken sjukdomsbild den har. Man behöver inte heller bry sig om de vänner och anhöriga mördaren har. Bara det säljer tidningar med smaskiga löp.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se