Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 2 april 2010

STOPPA RAPELAY

Av Pink Ozzy - 2 april 2010 09:44

Ser att japanerna skapat ett dataspel som går ut på att våldta och/eller på annat sätt förnedra kvinnan. Hur är man funtat i huvudet om man:

A. Skapar ett sådant spel

B. Spelar ett sådant spel.

Både personer under grupp A och B borde spärras in och vårdas.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

2 april 2010 09:52

Grand Theft Auto är ett i mina ögon minst lika knäppt spel..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

2 april 2010 10:01

Nja, visserligen har jag inte spelat något av spelen, men tycker väl att det på något sätt är lite mindre knasigt att spela att man snor bilar än att man våldtar kvinnor. Även om egentligen båda spelen borde totalförbjudas.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

2 april 2010 10:48

Jadu Ozzy, man kan verkligen fundera...

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

2 april 2010 11:04

Nja fast det är ju inte hela sanningen det heller..

"Det som är mindre trevligt är att GTA IV uteslutande bygger på våld och sex. I den nya versionen kan spelarna besöka strippklubbar, ragga upp prostituerade och sedan döda dem, dra ut på organiserade morduppdrag. Här kan spelaren identifiera sig med kriminella och drogmissbrukare och agera därefter. Våldet är omotiverat, extremt överdrivet och uppenbarligen beroendeframkallande."

Från en artikel i Expressen

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

PJ

2 april 2010 16:27

GTA IV är ett sandbox-spel, d.v.s du gör vad du vill i princip. Det är upp till spelaren hur långt man vill gå. Jag antar att ni heller inte har spelat de båda spelen.

 
Ingen bild

Gustav K

2 april 2010 16:43

Ska vi förbjuda actionfilmer också?
De skjuter ju på varandra, folk dör, drogmissbruk skildras, i många fall sympatiseras kriminalitet.
Ska vi dra det längre?
Ska vi förbjuda "The Sims" för att de inehåller tjuvar, mordbränder, drunkningsolyckor och att du kan misshandla dina simmar?

Kan hålla med om att rapelay är grovt i överkant men ni verkar ju gå någon slags korståg mot våldsspel i allmänhet, en genre ni inte testat och inte förstår er på. Det ni går på är era förutfattade meningar om hur man skulle bli på något sätt skadad av att själv spela sig genom våldscenerna, när det i själva verket är en upplevelse som inte är långt från at likna vid att se en film eller läsa en bok.
Det och expressen, som är så oerhört trovärdig och objektiv...

Jag kan tänka mig att flera av de böcker jag ser i din bokhylla där skildrar våld och liknande, blir du skadad av det?

Inser att jag uttrycker mig vasst, ursäkta det, men herregud, tänk två gånger innan ni slänger ur er saker som ni inte egentligen vet något om.

 
pinkozzy

pinkozzy

3 april 2010 09:35

Härligt med folk som tycker något, även om det är helstolligt ibland. Det finns i mina ögon INGET som gör att ett spel där man ska våldföra sig på en tjej ska få säljas. Det är helt sjukt att göra spelet, helt sjukt att tycka det ska få säljas och helt sjukt att spela det. Det är bara folk som saknar respekt för kvinnan som spelar ett sådant spel. Detta lägger också grunden i hur man senare i livet tror sig få behandla en kvinna. Hade ni någon gång i verkliga livet sett en våldtagen och skändat kvinna hade ni aldrig skrivit som ni gör ovan. Och en sak till: Nästa gång ni skriver kan ni väl skriva ut er bloggadress. Vore kul att få reda på hur PJ och Gustav K tänker. Om de tänker.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

3 april 2010 09:37

Jo PJ och Gustav K, jag har spelat datorspel sedan 1980, då ni troligen inte var födda än. Spelar även dagligen nu. T ex Medal of Honor, Painkiller, Swat 4 med flera. Men där våldtar man inga kvinnor.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se