Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2010

Av Pink Ozzy - 11 mars 2010 10:11

Jag älskar att få kommentarer på min blogg. Men ibland undrar jag hur mycket man har tänkt till innan kommentaren skrevs. Titta på min blogg om Vilks och läs kommentarerna så kanske du förstår vad jag menar.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 mars 2010 14:13Halva Sverige kommer att sitta framför TV-n på lördag. Så även jag. Så frågar man sig hur det kommer att gå. Ja, jag har gjort 2 listor. En där jag tippar med hjärtat och en som jag tror den bistra sanningen kommer att se ut. Som vanligt kommer dock båda vara helt fel, men ändå.


Med hjärtat:


 1. Jessica Andersson
 2. Anna Bergendahl 
 3. Timoteij 
 4. Andreas Johnson
 5. Darin
 6. Erik Saade
 7. Ola
 8. Peter Jöback
 9. Saalem al Fakir
 10. Pernilla Wahlgren 

 Men tyvärr blir det väl någonting ditåt:


 1. Darin
 2. Saalem al Fakir
 3. Anna Bergendahl
 4. Peter Jöback
 5. Andreas Johnson 
 6. Erik Saade
 7. Ola
 8. Timoteij 
 9. Pernilla Wahlgren
 10. Jessica Andersson 

Men den som lever får se.....

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 mars 2010 11:04

Ser att konstnären Vilks har mordhotats och att man funnit planer för det. För dig som inte känner till Vilks så kan jag säga att han bl a avbildat Muhammed som rondellhund. Visst vi har tryckfrihet i vårt land, vilket vi ska vara glada över. Vi har också rätt att säga nästan vad vi vill. Men för den skull behöver vi ju inte göra det. Att Vilks gjorde som han gjorde beror troligen på att han:

1. Vill göra sig mer känd och i och med det sälja fler konstverk.

2. Gå ut och säga att han har rätt att göra som han vill.

Men han glömde en viktig faktor: Respekt för andra människor. Han tycks dessutom lida av okunskap om andra människor och människogrupper. Var han okunnig är det en sak, men om han visste om, vilket han borde, hur det funkar i andra religioner borde också veta vika konsekvenser detta kan medföra. Ger jag mig in i en boxningsmatch måste jag vara beredd att få en smäll, anfaller jag någon på gata så måste jag vara beredd att få en smäll tillbaka. Säger eller skriver jag något så måste jag veta att någon kan säga emot mig, eller än värre ge mig en smäll.

Visst, jag håller också på tryckfrihet och allt det där, men jag håller också starkt på att försöka visa respekt för andra människor och folkgrupper. Man ska inte utnyttja sina rättigheter.

Av Pink Ozzy - 9 mars 2010 15:01

Fan vad det känns jobbigt. Anledningen är många. Att t ex inte ha något arbete att gå till börjar bli påfrestande. Inte för pengarnas skull, utan för att jag saknar det dagliga arbetet. Sen kommer jag i stort sätt bara i ett enda par byxor, vilket jag idag rådde bot på genom att köpa 3 nya. Sen har jag en ganska jobbig granne som klagar så fort det hasar ner lite snö från mitt tak på hennes. Ja en del har stora problem. Hon sa det inte personligen, utan skickade ett mejl. Tänkte nästan skicka tillbaka ett med texten" Det brukar kunna göra det på vintern". Men jag sket i det. Sen kommer min ohängde svåger med familj till svärmor i helgen. Efter förra höstens bråk så har vi beslutat att hålla oss undan. Jag hade beslutat sedan ycket länge. Sen sa frugan härom dagen att hon helst skulle vilja åka någonstans över helgen. Men det var lite försent påtänkt. Hörde igår att yngsta dottern inte heller vill träffa dom efter allt som har varit. Heder åt henne att ha en egen åsikt och följa den. Men så har hon ju pappas envishet.

Så varje sak för sig går att klara, men allt på en gång gör att mitt hjärta och hjärna går i spinn. Även om en del kanske tycker att jag varken har hjärta eller hjärna.

Av Pink Ozzy - 9 mars 2010 14:58

Idag blev det lie körigt. Skulle till Arbetsförmedligen, ta kort för nytt körkort, köpa byxor, besöka en kursad affär som hade 30% på allt. Samtligt sken solen. Men nu är allt klart. Skönt.

Av Pink Ozzy - 8 mars 2010 13:37

Satt uppe vid datorn i natt mellan 22 och 01. Vad jag gjorde? just ingenting. Spelade lite spel, surfade, spelade betapet mm. Men inget nyttigt. Under dessa 3 timmar kunde jag ha läst minst 100 sidor ur min igår påbörjade bok, skrivit vidare på min bok eller hemsida, sett en film, sovit. Men nej. Jag gjorde det som egentligen var det mest onyttiga. Får fan i mig skärpa mig.

Av Pink Ozzy - 7 mars 2010 23:32

Lyssnade på killarna på TV-sportens referat av Vasaloppet. En sak slog mig. Det tycks bara åka herrar i Vasaloppet, inga killar. Dessutom saknas kvinnor och damer, dock finns det några 100 tjejer som åker. För att skilja dessa åt så har man vita nummerlappar på herrarna och gula på tjejerna. Tänk så fiffigt det ändå är. På 70-talet fick de s k tjejerna klä sig som herrarna och dessutom ha skägg eller mustasch. Men å andra sidan var det jämställt på nummerlappsfronten. Alla fick då ha samma färg på nummerlappen. Även tjejerna. Fast de fick ju som sagt klä sig som riktiga herrar för att få åka. Eller fick de egentligen åka? Nja, inte som damer eller kvinnor i alla fall.

Av Pink Ozzy - 7 mars 2010 22:19

Nu har Zlatan dragit på sig ett rött kort igen istället för att göra mål. Dessutom ett rött kort på motspelarnas planhalva. Fan ska den pojkspolingen aldrig växa upp? Han vill vara världens bäste fotbollsspelare, men har en lång väg att vandra. Undrar om han hinner det innan han lägger skorna på hyllan? Jag tvivlar.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se