Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2010

Av Pink Ozzy - 15 mars 2010 09:51

Jag MÅSTE helt enkelt skärpa till mig på flera sätt. Har försökt flera gånger att gå ner i vikt utan resultat. Från nov-08 till nov-09 gick jag upp i stort sätt 15-16 kg. Började då med lite träning och vattengympa. Så sedan dess har jag i stort hållit min vikt. Nu är det då dags för nästa steg. Ser man att man hålla vikten så kan man också gå ner. Så jag började igår med att gå i över en timme. Idag har jag dammsugit hela huset och ska snart på vattengympa. Nu är det allvar! Nu SKA jag gå ner.


Observera att ovanstående bara ska praktiseras av oss som verkligen är överviktiga och inte av dom som ligger på rätt vikt.

 

 Vad är du rätt vikt? Det får du fram genom att räkna ut din BMI ( googla på det ). Det är ju så att längd och vikt hör ihop. Med andra ord så vore min vikt perfekt om jag var ca 2,4-2,5 meter lång. Men nu är jag ju inte det. Och eftersom jag inte kan dra mig längre, utan p g a ålder snarare krymper så är det till att gå ner i vikt.

Sådär 20-30 kg vore ett minimum.....

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 mars 2010 10:00

Hörde på radion i morse att de holländska växthusen är enorma energislukare men trots det får enorma stöd från EU. Det går åt lika mycket energi för att odla 1 kg paprika i växthus som det går åt att få fram 85 kg potatis som odlas på vanligt sätt.

Är det vettigt? Nej vill jag säga. Det borde finnas grönsaker från andra delar av världen och som man skulle kunna flyga in med förhoppningsvis mindre energislöseri.  Det är ju inte klokt att odla grönsaker på detta konstlade sätt och som ändå inte smakar. Grönsaker som är fullproppade med kemikalier och annat skit. Nej bojkotta denna typ av grönsaker!!!!!

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 mars 2010 09:45

Då var melodifestivalen slut. För några dagar sedan gjorde jag två listor på den här bloggen. Jag gjorde ju 2 listor. En där jag tippar med hjärtat och en som jag trodde det skulle bli. Jag har skrivit platserna från dessa två listor efter poängen.  Resultatet blev:

1. Anna Bergendahl – ”This is my life.” – 214 poäng  2 - 3 

2. Salem Al Fakir – ”Keep On Walking” – 183 poäng  9 - 2 

3. Eric Saade – ”Manboy” – 155 poäng   6 - 6 

4. Darin – ”You're Out of My Life” – 117 poäng  5 - 1 

5. Timoteij – ”Kom” – 95 poäng   3 - 8 

6. Andreas Johnson – ”We Can Work It Out” – 50 poäng  4 - 5 

7. Ola Svensson – ”Unstoppable” – 47 poäng  7 - 7 

8. Jessica Andersson – ”I Did It for Love” – 37 poäng  1 - 10 

9. Peter Jöback – ”Hollow” – 32 poäng  8 - 4 

10. Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar” –12 poäng  10 - 9

Så det var ju inte helt fel. Jag trodde dock att alla SMSande tjejer skulle rösta fram Darin, men det sprack.

Har Anna någon chans i Oslo? Ja inte vet jag. Men hon har en härlig röst, så hon lär nog inte komma sist. Lycka till Anna!

Av Pink Ozzy - 13 mars 2010 12:55

Jag har en längre tid gått med musarm, eller som en del säger, "Tennisarm". Eftersom jag inte spelar tennis, men bl a håller på mycket med datorn så är det musarm. För 3 veckor sedan ringde jag till vår vårdcentral för att få en läkartid. Men enligt sköterskan som tog emot samtalet behövde jag bara köpa en salva typ Voltaren och i värsta fall ett stöd som gick att köpa lite varstans. OK, jag köpte en tub Voltaren ( Pling: 73:- )och smörjade in halva underarmen eftersom de gjorde ont från området strax ovanför armbågen ner till handleden. Tuben tog slut efter någon vecka och jag köpte en ny ( Pling: 73:- ) samt någon dag efter även ett stöd ( Pling: 200:- ) för denna typ av smärtor/skador. Efter en total behandlingstid av 3 veckor var det hela bara sämre så jag ringde till Vårdcentralen igen. Samma kvinna svarade och sa sig komma ihåg vårt samtal. Nu fick jag en läkartid. Två dagar senare. Väl hos läkaren förklarade han mycket utförligt och bra att jag för det första inte hade behövt smörja in halva armen, utan bara en punkt runt armbågen. Att det gjorde ont i resten av underarmen kunde inte avhjälpas av Voltaren, utan var strålningsvärk. I stället för salva skrev han ut ett par tabletter och 24 timmar senare är jag redan mycket bättre i armen. Fortsätter det i samma takt är jag snart frisk. Varför fick jag inte läkarhjälp från början? Varför skulle en sköterska ha önskan att visa sig på den styva linan? Jag blir bara så trött. Inte bara ca 350:- i soporna utan vad värre är är ju att jag gått med mycket smärta 3 veckor för länge.

Av Pink Ozzy - 12 mars 2010 11:58

Var hos läkaren idag. Har nu gått över en månad med musarmen utan att det blir bättre. Nu ska jag prova ett antal tabletter i 10-12 dagar. Sen kommer sprutan fram om det inte blir bättre dessförinnan. Innebär lite mindre framför datorn ett tag. Det går ju bra i helgen då det är mängder av sport på TV. På lördag hinner man ju knappt sätta på fika eller gå på muggen.

Av Pink Ozzy - 12 mars 2010 11:55

Såg Sanna på trean igår i "Du blir vad du äter". Jag har mest tyckt at hon är lie flamsig och tror att hon är något, men har helt ändat uppfattning. Hon verkar vara en mycket känslig och smart tjej. Nu har hon tydligen slutat med knark, sprit och rökning. Jag önskar henne bara ett stort LYCKA TILL i framtiden.

Av Pink Ozzy - 11 mars 2010 11:48

Jag har alltid förespråkat monarkin. Tyckt att det var helt OK, inte minst för att det drar en och annan turist. Men när man dagligen läser om nya dårskap inför bröllopet så börjar jag att vackla i mina invanda rojalistiska tankar. Här börjar man månader i förväg att träna roddarna som ska köra det blivande brudparet en sväng på Saltsjön. Man har börjat tillverka och sälja bröllopstårtor med bild av det blivande brudparet. Dessutom dagliga rapporter i samtliga tidningar och TV. Det trycks både speciella  tidningar och böcker. Och värst av allt är att detta kommer att eskalera fram till bröllopet. Nej, jag tror jag blir republikan.

Av Pink Ozzy - 11 mars 2010 11:45

Det är rena vanvettet. Enligt Uppdrag granskning håller svenska fartyg på att fiska utanför Västsahara. Inte för att ge mat åt befolkningen utan för att mala ner fisken så att vi i I-länderna ska få i oss mer Omega 3. Det är så äckligt att man ryser.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se