Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2010

Av Pink Ozzy - 25 mars 2010 09:32

Klockan 11 idag får jag min första kortisonspruta i armbågen. Och gissa hur många som redan sagt at det kommer att gör djävulskt ont? Konstigt nog ingen som fått sprutan, utan bara folk som säger sig ha hört det från andra. Så på ett sätt vill jag inte ha sprutan, men samtidigt vill jag kunna bilda mig en egen uppfattning. Har i a f lämnat blod 77 gånger och överlevt det. Nu är det ju bara ett måste. Det går ju inte längre att gå omkring med en armbåge där det gör ont bara man lyfter ett mjölkpaket. Så önska mig lycka till. Jag får väl sjunga optimistflamencon hela vägen dit.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 24 mars 2010 17:41

Har hört gruppen "Hellre än bra" spela den här låten många gånger, men jag tror att Iggesundsgänget har spelat in den först. Men det spelar ingen roll. Texten är helt otrolig:


Skratta och var glad medans du lever

För det blir bara ledsamheter när du dör 

Roa dig kungligt

Ja lev för en dag

och dela med dig av ditt goda humör


Plocka fram din gamla gura sjung och dansa

Glöm bekymren och gör livet till en fest.

Kasta din måne

och fånga din sol

och strunta i att lagom är bäst


När du vaknar var morgon och ser dig i spegeln

beundra dig själv

bara njut av hur vacker du är

Vad spelar det för roll om du är ful eller snygg, 

fräknig, kort eller lång

Nej var nöjd med vad du finner

och sjung för hela världen din sång.


Du behöver inte gråta när det regnar

För ovan molnen finns en himmel blå och klar

Torka din kind

försök och fånga din sol

och njut av det lilla du har


Ja skratta och var glad medans du lever

För det blir bara ledsamheter när du dör

Roa dig kungligt

Ja lev för en dag

och dela med dig av ditt goda humör


När du vaknar var morgon och ser dig i spegeln

beundra dig själv

bara njut av hur vacker du är

Vad spelar det för roll om du är ful eller snygg, 

fräknig, kort eller lång

Nej var nöjd med vad du finner

och sjung för hela världen din sång.


Ja var nöjd med vad du finner

och sjung för hela världen din sång.


Visst är det en bra text? Jag ska nog läsa den eller lyssna på den varje dag nu.

Den är ju hur härlig som helst.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 24 mars 2010 17:25

Jag hade tänkt och plantera om växter. Så jag köpte jord på Coop. Den hade dock legat ute så den var hård som betong. Bara att ta in den i värmen och vänta. Kanske blir det av i morgon.

Det är ju bara det att tomaterna blir så rangliga. Melonerna är också snart decimeterna långa.

Av Pink Ozzy - 24 mars 2010 10:12

Har haft Canal plus ett bra tag nu. Uppdaterade nu från "vanlig" Tv till HD genom att köpa en ny box. Så för alla er som går i samma tankar kan jag bara säga "njaaaa".

Inte var det vad jag förväntade mig. Inte var det som i reklamen en skillnad att ha en riktig sportbil eller en som blir dragen av en åsna. Snarare en Saab kontra en ordinär BMW. M a o inte så stor skillnad. I alla fall inte så stor skillnad så att du behöver springa benen av dig för att skaffa HD-box. OK, det finns några enskilda program som verkar vara lite tydligare, men i det stora hela...? Nej.

Av Pink Ozzy - 23 mars 2010 15:50

Satt på Yasuragi och såg en massa personer under några dagar. Tanken som slog mig att alla ser i stort sätt likadana ut. De hade svarta badkläder och ovanpå dessa en  svarta Yukata ( en slags badrock ) med de vita japanska tecknen.

Det var bara när de kom och när de åkte som de bar sina ”vanliga” kläder. Hannarna hade i regel kostym och slips eller byxor och kavaj. Men det var ungefär den spännvidden. Inte särskild spännande eller upphetsande ( jag har för övrigt aldrig sett en man som kan upphetsa mig, men jag tänkte mer på kvinnorna ).

Men sen fanns det ju även ett ganska stort antal honor på Yasuragi. De kan indelas i två kategorier. D v s de som var där under söndagen och bestod till stor del av vårdpersonal. I a f tror jag det med tanke på vad de sa till varann. Klädsel? Enkel, normal, vad jag nu menar med det. De delade för övrigt upp sig i mindre grupper och tisslade och tasslade om än det ena eller andra.

Och så fanns det en grupp honor som sällade sig till de kavajklädda hannarna. Dessa honor och hannar som kom tisdag morgon. Här såg man en klar skillnad i klädstil. Här var det gepardfärgade kjolar, vitfärgat hår, åtsittande kläder och en utmanande gångstil. Denna stil skiljer sig markant gentemot vårdhonornas. De honor som kom under tisdagen ”ägde hela stället”. De honorna som var där under söndagen var mer timida. Det var faktiskt ganska likt fåglarna. D v s på söndagen fanns där ett antal kråkor, pilfinkar och gråsparvar och på tisdagen kom kungsörnen, flamingon och lommen.

Jag vill på intet sätt föredra eller förespråka den ena eller andra typen. Vill bara visa lite på hur olika vi är. Vi ska ju vara jämlika och det ska kvoteras hit och dit, men varför kan vi då inte vara lika när vi går klädda? Redan här avviker ju honorna från hannarna. De senare brer ju inte ut  sig i klädväg på långt när så mycket som honorna.

Dock kunde man höra ett mycket grövre och mörkare, mera gutturalt skratt när hannarna skrattade tillsammans med honorna än när hannarna var för sig själva. Det var liksom som om de ville imponera på honorna genom att skratta högst och med mycket bas i skrattet. Honorna svarade då ofta med ett skratt och lite fnitter. Även det var av annan karaktär än när endast honor var tillsammans.

Så, var sitter då intelligensen hos hannar och honor? Varför räcker det med en kavaj eller kostym för hannarna medans honorna använder sig av en mycket bredare arsenal för att locka på hannarna. Och varför är det så i människosläktet? I djurvärlden är det ju i regel hannarna som måste visa upp sig. Speciellt i fågel- och däggdjursvärlden. Varför är det så annorlunda hos oss? Jag bara undrar.

Av Pink Ozzy - 23 mars 2010 14:18

Efter att ha varit på Yasuragi sedan i söndags och fram till lunch idag så känner man sig som en helt annan människa. Lugn, ren, slapp. Yasuragi som är ett SPA i Stockholm är bland de bästa jag varit på. Det är nu fjärde eller femte gången vi är där. OK, det är inte billigt, men jag räknade ut att många nog gör av med lika mycket på en Ålandskryssning med en Ålandsbåt som går förbi Yasuragin. Så det är egentligen inte så dyrt. Sen beror det ju på vad man är ute efter....

Av Pink Ozzy - 21 mars 2010 09:31

Sådär. Nu var det packat för 2 dagars SPA. Ska bli skönt att i eftermiddag sitta i en skön bastu, ta en pilsner och läsa lite. Jag gillar att läsa i bastun, om ingen är där som man kan prata med. Sen lägger man sig i de varma källorna, ligger i vilstolarna och läser eller lyssnar på Ipoden, simmar lite, går ut till dom varma källorna utomhus, slappar och bara tar det lugnt. Skönt!!!!

Av Pink Ozzy - 20 mars 2010 08:41

Skrev om TV-programmet "Sveriges fulaste hem för någon dag sedan. Tant Grön tyckte då att detta program bara var en utfyllnad i TV-tablån. Håller helt med. Men igår såg jag två saker som jag inte tycker var någon utfyllnad.

Det var först "Så ska det låta" som jag inte sett på flera år. Jag hade heller aldrig hört talas om Tjejlaget som tydligen var en countrygrupp och kallade sig för Cookies´n Beans. Djäklar vilka förmågor och vilket drag. Skulle vara kul att se dom på en livekonsert eller liknande. Ska googla lite och se vad jag hittar.

Det andra programmet som inte var utfyllnad var "Skavlan". Jag såg inte hela programmet, utan bara dansken som hade varit fast i ruinerna på Haiti i 5 dygn. Jag satt helt knäpp tyst, knappt andades när han berättade. Vilken historia att vara med om. Han verkade så lugn och sansad, men jag undrar om han sover gott om nätterna. Det måste ju ha satt sina spår. Såg  du inte det så kolla på reprisen.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se