Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 mars 2010

Är det svårt med svenskan?

Av Pink Ozzy - 30 mars 2010 10:36

Ja, jag vet att jag också skriver taskigt ibland, men jag blir så trött på alla som kommer in på TV, får frågan vad dom ska sjunga och säger:

- Jag ska sjunga Sailing med Rod Stewart.

MED Rod Stewart? Han är väl inte MED. Han kan möjligen ha skrivit den och då heter det AV Rod Stewart. Han har också sjungit in den och då är det väl lämpligt att säga något i stil med " ...som Rod Stewart har sjungit in". Men säga MED hela tiden låter ju så FEEEEEL.

I och för sig så är det nästan än mer genant när man på nyheterna är I Gotland eller I Grönland i s f PÅ Gotland och PÅ Grönland.

Men ordet PÅ kommer igen i ett annat sammanhang. I min by säger många att de ska gå PÅ affären. Man går väl TILL affären. Däremot tycks det vara helt OK att säga att man går PÅ bio. Varför vet jag inte.


 
ANNONS
 
gunilla

gunilla

30 mars 2010 11:41

Hejsan, Jo visst är det gott med rökt fisk, det ska nog bli mera i sommar. Ha en bra dag nu så höres vi säkert igen!

http://gunibirgit.bloggplatsen.se

 
carl oskar

carl oskar

30 mars 2010 15:42

Hej på dig! Såg dina kommentarer fick tänka till lite. Jag har inte lagt upp länken till dig ännu. Jag ser att du har en länk hos dig till mig :) Nice! Jag lägger gärna till dig som vän hos mig om det går bra?

mvh
carl oskar
falkenberg

http://www.callebloggar.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

30 mars 2010 20:09

Men vänta nu ett tag: man går väl IN i affären? Du stannar väl inte utanför ;-)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

31 mars 2010 09:48

Att gå IN i affären är ju steg 2. Först ska man ju gå TILL affären. Du säger väl inte att du ska gå IN till Anderssons. Du säger väl att du ska gå TILL Anderssons. Eller? Men det är ju lite beroende på var man står. Står man utanför affären går man IN. Men är man hemma så går man TILL. Men aldrig PÅ, som en del säger.
Det roliga var igår när jag zappade och såg några minuter på den amerikanska varianten av Idol. Där sa programledaren också att hon skulle sjunga en sång MED en artist. Det översattes i textremsan dock med AV.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 29 mars 19:58

På tok för sent reagerade Trump när viruset startade. Nu är det nästan försent och kommer att sluta med minst 100.000 döda. Det är Trumps fel, men ändå får han höga opinionssiffror. Är amerikanen verkligen så dum så han låter sig luras av entimmes p...

Av Pink Ozzy - Söndag 29 mars 10:18

I dessa coronatider är ju tanken att man i möjligaste mån håller sig hemma och t o m avstår från festande med vänner och bekanta. Men så har vi ju 08-orna. De tycks ju ha en motståndskraft utöver det vanliga. Tror dom. Hur som helst så ska tydli...

Av Pink Ozzy - Lördag 28 mars 09:50

Idag måste jag bara få tacka alla inom sjukvården. I första hand de som jobbar med coronapatienter men även alla som inte utför sitt ordinarie jobb utan som nu hoppar in för att stötta sjukvården på olika sätt. Jag vill också tacka alla som står i k...

Av Pink Ozzy - Fredag 27 mars 11:09

Har irriterat mig många gånger på vissa ord som står på olika varor och tänker ta några exempel. Honung och kamomill Så står det på en flaska med flytande tvål. Läser man innehållsförteckningen innehåller den inget av det. För bästa smak Vem ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 26 mars 18:58

Äntligen! Sol och varmt. Innebar en dag på tomten och i rabatterna. I morgon tänkte jag tvätta alla fönster till pensionärskuvösen och ställa i ordning den för sommaren. Blir det tid över finns det gott om jobb i trädgårdslandet och andra ställen p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se