Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 mars 2010

Är det svårt med svenskan?

Av Pink Ozzy - 30 mars 2010 10:36

Ja, jag vet att jag också skriver taskigt ibland, men jag blir så trött på alla som kommer in på TV, får frågan vad dom ska sjunga och säger:

- Jag ska sjunga Sailing med Rod Stewart.

MED Rod Stewart? Han är väl inte MED. Han kan möjligen ha skrivit den och då heter det AV Rod Stewart. Han har också sjungit in den och då är det väl lämpligt att säga något i stil med " ...som Rod Stewart har sjungit in". Men säga MED hela tiden låter ju så FEEEEEL.

I och för sig så är det nästan än mer genant när man på nyheterna är I Gotland eller I Grönland i s f PÅ Gotland och PÅ Grönland.

Men ordet PÅ kommer igen i ett annat sammanhang. I min by säger många att de ska gå PÅ affären. Man går väl TILL affären. Däremot tycks det vara helt OK att säga att man går PÅ bio. Varför vet jag inte.


 
ANNONS
 
gunilla

gunilla

30 mars 2010 11:41

Hejsan, Jo visst är det gott med rökt fisk, det ska nog bli mera i sommar. Ha en bra dag nu så höres vi säkert igen!

http://gunibirgit.bloggplatsen.se

 
carl oskar

carl oskar

30 mars 2010 15:42

Hej på dig! Såg dina kommentarer fick tänka till lite. Jag har inte lagt upp länken till dig ännu. Jag ser att du har en länk hos dig till mig :) Nice! Jag lägger gärna till dig som vän hos mig om det går bra?

mvh
carl oskar
falkenberg

http://www.callebloggar.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

30 mars 2010 20:09

Men vänta nu ett tag: man går väl IN i affären? Du stannar väl inte utanför ;-)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

31 mars 2010 09:48

Att gå IN i affären är ju steg 2. Först ska man ju gå TILL affären. Du säger väl inte att du ska gå IN till Anderssons. Du säger väl att du ska gå TILL Anderssons. Eller? Men det är ju lite beroende på var man står. Står man utanför affären går man IN. Men är man hemma så går man TILL. Men aldrig PÅ, som en del säger.
Det roliga var igår när jag zappade och såg några minuter på den amerikanska varianten av Idol. Där sa programledaren också att hon skulle sjunga en sång MED en artist. Det översattes i textremsan dock med AV.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se