Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Jämlikhet

Av Pink Ozzy - 23 mars 2010 15:50

Satt på Yasuragi och såg en massa personer under några dagar. Tanken som slog mig att alla ser i stort sätt likadana ut. De hade svarta badkläder och ovanpå dessa en  svarta Yukata ( en slags badrock ) med de vita japanska tecknen.

Det var bara när de kom och när de åkte som de bar sina ”vanliga” kläder. Hannarna hade i regel kostym och slips eller byxor och kavaj. Men det var ungefär den spännvidden. Inte särskild spännande eller upphetsande ( jag har för övrigt aldrig sett en man som kan upphetsa mig, men jag tänkte mer på kvinnorna ).

Men sen fanns det ju även ett ganska stort antal honor på Yasuragi. De kan indelas i två kategorier. D v s de som var där under söndagen och bestod till stor del av vårdpersonal. I a f tror jag det med tanke på vad de sa till varann. Klädsel? Enkel, normal, vad jag nu menar med det. De delade för övrigt upp sig i mindre grupper och tisslade och tasslade om än det ena eller andra.

Och så fanns det en grupp honor som sällade sig till de kavajklädda hannarna. Dessa honor och hannar som kom tisdag morgon. Här såg man en klar skillnad i klädstil. Här var det gepardfärgade kjolar, vitfärgat hår, åtsittande kläder och en utmanande gångstil. Denna stil skiljer sig markant gentemot vårdhonornas. De honor som kom under tisdagen ”ägde hela stället”. De honorna som var där under söndagen var mer timida. Det var faktiskt ganska likt fåglarna. D v s på söndagen fanns där ett antal kråkor, pilfinkar och gråsparvar och på tisdagen kom kungsörnen, flamingon och lommen.

Jag vill på intet sätt föredra eller förespråka den ena eller andra typen. Vill bara visa lite på hur olika vi är. Vi ska ju vara jämlika och det ska kvoteras hit och dit, men varför kan vi då inte vara lika när vi går klädda? Redan här avviker ju honorna från hannarna. De senare brer ju inte ut  sig i klädväg på långt när så mycket som honorna.

Dock kunde man höra ett mycket grövre och mörkare, mera gutturalt skratt när hannarna skrattade tillsammans med honorna än när hannarna var för sig själva. Det var liksom som om de ville imponera på honorna genom att skratta högst och med mycket bas i skrattet. Honorna svarade då ofta med ett skratt och lite fnitter. Även det var av annan karaktär än när endast honor var tillsammans.

Så, var sitter då intelligensen hos hannar och honor? Varför räcker det med en kavaj eller kostym för hannarna medans honorna använder sig av en mycket bredare arsenal för att locka på hannarna. Och varför är det så i människosläktet? I djurvärlden är det ju i regel hannarna som måste visa upp sig. Speciellt i fågel- och däggdjursvärlden. Varför är det så annorlunda hos oss? Jag bara undrar.

 
ANNONS
 
ana

ana

24 mars 2010 12:12

Det är en bra fråga det :)

http://www.minus83kg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se