Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 18 mars 2010

Falskhet tycks vara en sjukdom

Av Pink Ozzy - 18 mars 2010 13:04

Tanken var att vi skulle ha ett slags försoningsmöte. Svågern skriver i ett mejl "Hoppas även att alla ska inse att vi alla har skuld i det som har hänt", samtidigt bloggar hans dotter "...blir det minsta smutskastning så går jag därifrån.".

När jag läste detta skrev jag: ...Här förutsätter du att t ex du eller jag har någon skuld i det hela. Så startar man inte en inbjudan. Ingen har fel och ingen har rätt. Så startar man en möte..." och "M a o tycks hon tro att jag skulle smutskasta, för inte tror hon väl att hon eller du skulle göra det?!? Inte nog med att hon underförstått förutsätter något, utan hon hotar också. OM det inte blir så som jag (namn) vill DÅ går jag (namn ). Jag vet inte om jag ska kalla det för ungdomlig oförstånd, men vill dock helt göra klart för alla att jag inte går på ett möte under sådana förutsättningar."

Det  var för mig ett sätt att markera och samtidigt se hur ärliga deras intentioner är? Som gammal förhandlare lär man sig läsa allt som fan läser bibeln och jag kan dessutom motargumentera på sådant sätt att jag får de svar jag vill ha och inte de svar motparten ger med sina ord. Så, nu väntade jag med spänning på ett svar i stil med:" Ja, det kanske du har rätt i. Vi gör som du säger så vi kommer någon vart". Men vad kom? Jo "Varför håller du och uppförstorar allt vi skriver hela tiden..." och "...men måste du då misstolka allt hela tiden och brusa upp för småsaker om du inte,som alla andra kan,ta på dig skuld i detta då är ju mötet meningslöst..." 

Ja sen fortsätter det med några få blogginlägg hos dom och några mejl till med klar info om vad jag visste hela tiden. De hade inget intresse av att stryka ett streck över det hela. Deras enda intresse var att få bli vän med den övriga delen av min släktgren. De blev väl lite snopna när de kom till min svärmor och varken jag, frugan eller någon av ungarna dyker upp. Och, nota bene! Jag har inte  krävt något av varken frugan eller ungarna. De är så gamla så de kan tänka själva vad de vill göra. 

Men för att återgå till mejlraderna ovan så har jag aldrig varit med om att man kallar till ett möte samtidigt som man anklagar någon eller hotar att lämna mötet om något speciellt skulle inträffa. Men det visar väl vad det är för missväxt vi tyvärr har i släkten.

Jag gick t o m så långt i mina första mejl och tyckte vi kunde ta med oss lite vin eller en Whisky samt lite chips. På så sätt ansåg jag att man tona ner fientligheten lite och redan där håller mötet på ett mera vänskaplig nivå. Men inte heller det föll i god jord.

Nej, jag måste gå vidare. Men det lär ta ett tag. Idag mår varken jag eller frugan speciellt bra efter skiten. Mina ungar mår inte heller så bra efter att ha fått kopior på de flesta mejlen misstänker jag. Men jag kanske ska sluta hoppas utan gå vidare. Allt är ju så falskt och skenheligt ändå.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:27

Den lilla Esmeralda också kallat Lilla Hjärtat mördades av sin mamma. För det fick mamman 1 år och 9 månader. Det är vad ett litet hjärta tycks vara värd. De som utdömde detta straff borde skämmas. Är ett barn mindre värd än en vuxen? Är ett barn än...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:18

En grupp volontärer undersökte möjligheten och skrev sedan kontrakt med 4 matbutiner i Skövde. De fick från regionen pengar Gill en bil och åker nu 2 gånger per vecka runt till dessa butiker och får allt de inte vill sälja mer. Detta körs sedan till ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 6 aug 11:41

Har bott halva mitt liv i samma hus och hållit på med trädgårdsarbete på min lilla tomt sedan dess. Enorm många växter har tillkommit och bara 5-6 Är kvar sedan början. Nej, de andra har sällan dött utan föregående ägare hade inte så många växter. ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 13:09

Efter 8 år av Alliansstyre med kraftiga neddragningar inom polisen har nu de rödgröna vänt på det hela. Men det räcker inte mot gängen. Ska gängen bort så krävs det lagändringar. Det ska inte behövas en husransakningsorder innan man går in i ett hu...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 12:55

Tittar man till omvärlden så klarar Sverige sig ganska bra. Om vi tar dödsfallen i Corona så beror nog en stor del på att vi i steril lever längre än de gör i många andra länder. 90% av de avlidna var ju över 80. Dessutom sägs det att många äldre in...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se