Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 mars 2010

Som man bäddar får man ligga, Vilks.

Av Pink Ozzy - 10 mars 2010 11:04

Ser att konstnären Vilks har mordhotats och att man funnit planer för det. För dig som inte känner till Vilks så kan jag säga att han bl a avbildat Muhammed som rondellhund. Visst vi har tryckfrihet i vårt land, vilket vi ska vara glada över. Vi har också rätt att säga nästan vad vi vill. Men för den skull behöver vi ju inte göra det. Att Vilks gjorde som han gjorde beror troligen på att han:

1. Vill göra sig mer känd och i och med det sälja fler konstverk.

2. Gå ut och säga att han har rätt att göra som han vill.

Men han glömde en viktig faktor: Respekt för andra människor. Han tycks dessutom lida av okunskap om andra människor och människogrupper. Var han okunnig är det en sak, men om han visste om, vilket han borde, hur det funkar i andra religioner borde också veta vika konsekvenser detta kan medföra. Ger jag mig in i en boxningsmatch måste jag vara beredd att få en smäll, anfaller jag någon på gata så måste jag vara beredd att få en smäll tillbaka. Säger eller skriver jag något så måste jag veta att någon kan säga emot mig, eller än värre ge mig en smäll.

Visst, jag håller också på tryckfrihet och allt det där, men jag håller också starkt på att försöka visa respekt för andra människor och folkgrupper. Man ska inte utnyttja sina rättigheter.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Zygmantas

10 mars 2010 15:49

Muslimer är anhängare av religionen islam, inte en etnisk folkgrupp. Annars så innefattar yttrandefriheten faktiskt rätten att provocera, det finns ingen lag vare sig skriven eller oskriven som säger att denna rättighet endast får användas i positivt syfte.

Tycker du f.ö att dödshot och viljan att döda en annan människa står i proportion till den harmlösa provokation som Vilks satte igång?

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

10 mars 2010 17:58

Då har du väl noterat att Expressen --"av solidaritet med konstnären och för yttrandefriheten" -- har publicerat bilden igen.

Fast jag förstår inte riktigt var solidariteten med honom ligger om det innebär YTTERLIGARE dödshot..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

11 mars 2010 10:11

Jo Zygmantas, jag vet precis vad islam är. Jag vet också vad yttrandefriheten är. Det du inte förstår är meningen med mitt inlägg. Säg att du och jag möts på gatan och du säger till mig "Fan vad ful du är". Då har du förhoppningsvis gjort en kalkylation om vad som kan hända. Du har säkert tänkt att du har yttrandefrihet. Men du måste ju även kalkylerat in att du kan få på käften. Eller säger du till mig "I Sverige råder yttrandefrihet och därför får du inte slå mig nu när jag säger att du är ful" ? Som du märker så funkar ju inte det. Du riskerar ju fortfarande en smäll på käften. Och det var det jag menade i min blogg. Vill Vilks rita rondellhundar så måste han även gjort en kalkyl om vad det innebär. Dödshot? Kanske. Mer publicitet och därigenom mer pengar? Troligen.
Det bara är så. Sen kan du tycka vad du vill om tryckfriheten. I dessa länder kan de dessutom inte stava till ordet. OM du sedan tycker det är harmlös provokation eller inte är ju en uppfattning DU har, men tydligen inte islamisterna.
Ibland får man tänka lite längre än näsan räcker. Men troligen är du även en sådan person som går över övergångsställen utan att se dig för bara för att du anser att bilarna har skyldighet att stanna. Nej, ibland måste man, vare sig man vill eller inte, tänka två gånger innan man gör något.
Men för att du ska få ett praktiskt exempel på hur det fungerar så tycker jag att du ska uppsöka nästa nazistmöte. Brukar gå en del i Nyköping och Linköping om jag inte minns fel. Ställ dig mitt i gruppen och skrik hela tiden så högt du kan "Jag hatar nazister, de är inte kloka och du får inte slå mig för jag har yttrandefrihet". Ring mig dagen efter från sjukhuset, om du kan prata.

http://www.pinkozzy/blogagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:27

Den lilla Esmeralda också kallat Lilla Hjärtat mördades av sin mamma. För det fick mamman 1 år och 9 månader. Det är vad ett litet hjärta tycks vara värd. De som utdömde detta straff borde skämmas. Är ett barn mindre värd än en vuxen? Är ett barn än...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 aug 10:18

En grupp volontärer undersökte möjligheten och skrev sedan kontrakt med 4 matbutiner i Skövde. De fick från regionen pengar Gill en bil och åker nu 2 gånger per vecka runt till dessa butiker och får allt de inte vill sälja mer. Detta körs sedan till ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 6 aug 11:41

Har bott halva mitt liv i samma hus och hållit på med trädgårdsarbete på min lilla tomt sedan dess. Enorm många växter har tillkommit och bara 5-6 Är kvar sedan början. Nej, de andra har sällan dött utan föregående ägare hade inte så många växter. ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 13:09

Efter 8 år av Alliansstyre med kraftiga neddragningar inom polisen har nu de rödgröna vänt på det hela. Men det räcker inte mot gängen. Ska gängen bort så krävs det lagändringar. Det ska inte behövas en husransakningsorder innan man går in i ett hu...

Av Pink Ozzy - Onsdag 5 aug 12:55

Tittar man till omvärlden så klarar Sverige sig ganska bra. Om vi tar dödsfallen i Corona så beror nog en stor del på att vi i steril lever längre än de gör i många andra länder. 90% av de avlidna var ju över 80. Dessutom sägs det att många äldre in...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se