Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2010

Av Pink Ozzy - 8 februari 2010 13:54

Läser just Aftonbladets nätsida och ser hur VDar m fl skor sig på vår goda vilja att ge pengar till dom som bättre behöver. Här är några som tror sig behöva pengarna bättre än de som du och jag tror får pengarna:

Hans Westerberg - Röda Korset - 822 000:-

Finn Norgren - Radiohjälpen - 843 000:-

Elisabet Andersson - SOS Barnbyar - 816 450:-

Véronique Lönnerblad - UNICEF Sverige - 917 266:-

Marika Markovits - Sthlms Stadsmission - 732 000:-

Göran Zettergren - Sv. Missionskyrkan - 516 000:-

Margareta Grape - Sv. Kyrkans Internationella arbete - 738 000:-

Lennart Eriksson - Hoppets stjärna - 680 487:-

Davis Roos - Hoppets stjärna - 771 930:-

Olle Björk - Barcancerfonden - 1 009 116:- !!!

Elisabeth Dahlin - Rädda Barnen - 924 000:-

Ursula Tengelin - 1 173 000:- !!!


Nu är detta bara ett litet axplock med dessa 12 personer tar m a o ut ca 10 miljoner i arvoden och löner från de pengar som du tror går direkt till välgörande ändamål. Pyttsan. Välgörande för ovanstående 12 girigbukar  kanske.

Det är för djävligt! För djävligt sorligt!ANNONS
Av Pink Ozzy - 8 februari 2010 13:45

Har fått ett brev från Arbetsförmedlingen ( Af ), med en platsannons. De vill att jag söker ett visst jobb. Jobbet finns på deras hemsida, så den är väl synlig för mig. Jag tittar dessutom dagligen på deras hemsida efter jobb.

Så där sitter någon, som inte ens är min handläggare, och "letar jobb" åt folk, skiver ut annonsen och skickar den per snigelbrev till olika personer.

Hon kostar pengar, pappret och kuvertet kostar samt frimärket. Har de inget bättre att lägga sina pengar på? Är detta månne ett "skapat" arbete av Af?

Det var ju inte så länge sedan de sökte folk själva. Kravet var bl a 120-180 högskolepoäng. Krävs det verkligen så stor kunskap för att kopiera en annons, lägga den i ett kuvert och skicka iväg det till fel person?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 februari 2010 11:55

 På tal om nytt år och nya vanor!!
 En kvinnas VECKA PÅ GYM
 
Om du läser detta utan att skratta högt, är det något fel med dig. Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en regelbunden träningsrutin...
 
"Kära dagbok. Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.
 
Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, HAN identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts-, under- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång!
Klubben uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
 ________________________________
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!
Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass efter min träning idag. Mycket inspirerande!
Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten.
Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
 ________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, och jag tog mig till slut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.
 _______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK så länge jag inte försöker styra eller stoppa.
Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande.
Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig  på trappmaskinen i stället. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.
 _______________________________
Torsdag:

 "Rövhålet" väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han sen inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig  kärring för att leta reda på mig. Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den.
Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås!
Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom dramaläraren eller körledaren eller fan vilken tjockis som helst ?
________________________________
Lördag:
"Satan" lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag  saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen... shit !
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation.
 
Jag säger fortfarande att om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över
hela golvet, eller sett till att jag var en gorilla med alla fyra extremiteterna i backen !

Av Pink Ozzy - 7 februari 2010 11:53

Ingemar och hans fru bor I Östersund. En vintermorgon när de åt frukost hörde  

 de nyhetsuppläsaren på lokalradion säga:
-"Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil på  

 den sida av gatan som har jämna husnummer, så att snöplogen kan komma fram."
Varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.

En vecka senare, när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på nyheterna:

-"Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på ca 15-20 cm.  

 Snöröjarna är tacksamma om ni parkerar bilen på den sida av gatan som har udda husnummer,  

 så att snöplogen kommer fram."
Ingemars fru går lydigt ut och parkerar bilen på den sida vägen som nyhetsuppläsarna nämnde.

Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att det väntas  

 mer snö.  - "Vi räknar med 14-16 cm snö idag, vi vill därför be alla att parkera era bilar på den...."
Då försvinner strömmen och radion tystnar. Ingemars fru blir mycket upprörd, och med ett bekymrat  

 ansiktsuttryck säger hon till sin man:
- "Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. På vilken sida av gatan ska jag nu parkera bilen?  

 Du vet, så att snöplogen kommer fram."

Med den kärlek och förståelse I rösten, som alla män som är gifta med blondiner alltid har, säger Ingemar:

-"Men älskling, kan vi inte låta bilen stå kvar i garaget i dag?"
Av Pink Ozzy - 7 februari 2010 11:18

Tänk så mycket bättre ett TV-program blir när man kastar in en ung charmknutte, en sprallig tjej och en B-skådis i stället för Petra Mede. Nu fanns det ett lugn över programmet som ladrig infann sig förra året.

Dolph som för ett antal år gjorde bort sig i svenk TV genom att låssas att han inte kunde svenska längre visade verkligen att han kan annat än spela actionhjälte. Även om sågen inte var 100%-ig så var det nästan det bästa inslaget under hela kvällen.

Riktigt, riktigt bra gjorde de tre ifrån sig. Grattis!

Av Pink Ozzy - 7 februari 2010 10:54

Jaha då var del 1 av Melodiefestivalen avgjort och som vanligt var det fel låt som vann..... Eller? De flesta tycks ju de facto ha röstat på "fakiren" så det är väl rätt låt då. Även om jag hade den som nummer 6. Fanns väl ingen höjdarlåt direkt, även om jag gillade Jessica Anderssons låt. Men det kanske var för att jag nyss läst hennes sorliga självbiografi.

Men Jenny Silver  och rapparen kunde vi väl ha fått sluppit. Det bara MÅSTE ha funnits 2 låtar som borde ha platsat i detta startfält.

Det fanns en rödhårig tjej med. Låten var OK, men liknade en hel del andra som har varit med från bl a öststaterna de senaste åren.

Ola hissades till skyarna. Men det var väl inte någon direkt höjdare, även om den var OK.

Anders Ekborg hade däremot förtjänat ett bättre öde. Han har ju verkligen en bra röst.

Men vi får väl hoppas att det hela blir lite bättre, för i gårdagens startfältet inte något speciellt att hurra för.

Av Pink Ozzy - 6 februari 2010 16:29

På hotellet vi besökte på Lanzarote började jag prata med en man och det visade sig att hans svärmor hade bott granne med min svärmor för ca 10-15 år sedan och att han var på Rehab tillsammans med en person som bor 100 meter från vårt hus och är granne med min dotter.

Tänk så det kan slumpa sig.

Av Pink Ozzy - 6 februari 2010 16:22

Hinner knappt landa på Arlanda och sätta på bilradion innan valfläsket kommer ut ur högtalarna. Nu är det Maud Olofsson som återigen vill visa sig på den styva linan genom att kräva 12% i moms för frisörer och restaurangägare, eftersom det, som hon påstår ger många ungdomar nya jobb. Dessutom kommer fler svenskar då ha råd att gå ut och äta gott.

Men lilla Maud. Den ende som tjänar på detta är frisörer och restaurangägare. Det skapar inga nya jobb. Håret växer inte snabbare bara för att du vill sänka momsen. De 12% som du vill sänka kommer de flesta restaurangägarna snabbt att äta upp genom att säga att priset tyvärr måste vara som tidigare, men att man nu inte behöver höja.

Förlorarna är dock många, eftersom det ju, om hennes förslag går igenom, vilket gud förbjude, kommer att fattas 12% skatt som måste tas från annat håll. Någon måste betala kalaset. Vem kommer att sitta med svarte Petter denna gång? Barnfamiljer? Pensionärer? Arbetssökande?

Maud, Maud, när ska du lära dig att vi inte går på sådant valfläsk?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se