Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2010

Av Pink Ozzy - 13 februari 2010 09:48

Jag förstår mig inte på alla dessa "mellan- och sydsvenskar". Så fort det ligger lite snöflingor på gatan eller trottoaren gnäller man och skickar insändare till tidningarna. Men det är ju vinter!!! Det faller snö. Det är helt naturligt. Inte gnäller norrlänningarna så mycket fast de ofta har betydligt mer snö än vi.

Satt en kille i bastun för några veckor sedan och gnällde att man inte hade skottat vägen utanför oss. Hallå! Detta är en liten bigata som trafikeras ytterst sparsamt. Under tiden jag har skrivit dessa rader har ingen bil passerat. Men han menar att pensionärerna på pensionärshemmet inte kan komma ut. Jaha, och de ska förstås ut precis 2 timmar efter att det slutat snöa 2 dm?

Nej, sitt inne och invänta snöröjarna. De gör nog det bästa de kan. Tänk på att varje snöröjning kostar massor av pengar. Pengar som egentligen inte ger något bestående. Om man är lite sparsam med snöröjningen kanske man kan lägga pengarna på skola, barnomsorg och pensionärerna. Detta är väl mer bestående värden.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 12 februari 2010 10:37

Wada är den organisation som kontrollerar idrottare ifall de är dopade eller ej. Nu har de hittat 30 "idrottare" som tydligen varit dopade. De ska tydligen inte vara med på OS. Trots det lämnas inte namnen ut. Så vad händer? Jo, vi spekulerar och funderar och så snart det fattas en åkare tror vi nu att han har dopat sig. Även om det kanske inte alls är fallet. Han kanske bara är förkyld eller sjuk av annan anledning. Men den idrottaren som nu inte ställer upp på OS och lämnar återbud kommer under en tid att dopinganklagas av oss idrottsidioter.

Nej Wada, fram med namnen på fuskarna. Detta är ett krav från oss som titttar på OS.

Och eftersom det aldrig tar slut så visar det sig ju att 2 års avstängning inte räcker till. Därför bör man ändra det hela till kanske 5 år och att man tar tillbaka alla vinster, priser och pengar man tjänat under de senaste 2-5 åren. Kanske det får fuskarna att sluta med skiten.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 februari 2010 16:58

Politiker gör det, golfspelaren Tiger Woods gör det, släktingar gör det, bekanta gör det? Varför?

Nu undrar du säkert vad dom gör. Jo, ljuger för att dom tror att de räddar sitt eget skinn och/eller behåller den fina fasaden utåt. Men vad händer när fasadens vackra glans krackelerar och andra andra får reda på hur det verkligen förhåller sig?

Alla känner vi ju t ex till Monas Salins Toblerone eller Marjasins klippta kvitton. På senare tid har ju Tiger Woods visat på samma brist på ärlighet och trott att inget kommer i dagen. Detsamma gör delar av min släkt, tyvärr. Man försöker hela tiden hålla tyst om saker som sedan på ett eller annat sätt kommer fram. Vad blir resultatet av ett sådant beteende? Misstro!

En sådan misstro att det blir svårt för motparten till slut att lita på personen som undanhåller fakta hela tiden. Man väntar hela tiden på nästa överraskning och nästa och nästa.

Tänk vad det skulle underlätta om alla svarade ärligt när de blev tillfrågat eller om de öppnade sig. Då blev det ju inget att spekulera i, inget att skriva om. Då skulle de ju möjligen få sympati istället för  att man får en avog inställning till dom.

Så länge du inte finns på en öde ö helt ensam kommer du aldrig att kunna bevara en hemlighet. Den sipprar ut lika lätt som smältvattnet rinner neråt på våren. Den kan, likt ett isblock, bevara sin hemlighet under en period. Men förr eller senare smälter lögnen och hemligheten och fasaden spricker och faller sönder.

Av Pink Ozzy - 11 februari 2010 14:56

Ja, då var det dags igen att slå sig ner i TV-fåtöljen och njuta när andra kör så det ryker och svetten lackar.

Själv tänker jag på sin höjd höja armarna i glädje eller vrede. Jag är dock inte lika optimistisk som de s k experterna vad det gäller medaljerna.

Jag tror på 1-2 guld och totalt 6-8 medaljer. Allt annat är bara plus.

Med anledning av OS har jag också passat på att byta ut min gamla och numera lite dåliga satelitmottagare mot Canal Digitals senaste. Jag kan se en kanal och samtidigt spela in en annan, alternativt spela in på 2 kanaler samtidigt på en 120-timmars hårddisk. Jag kan också under programmet spola tillbaka om jag missat någonting, eller vill se det igen. Att programmera själva inspelningen är sketaenkelt. Så det som jag inte ser under kvällarna kan jag se senare.

Bara att luta sig tillbaka i fåtöljen och lyfta armarna lite....

Av Pink Ozzy - 10 februari 2010 17:56

Var på träning idag. Efter ett tag kom det in en kille på ca 35. Tänkte inte så mycket på det först, men efter ett tag märkte jag att han ökade belastningen på vikterna när han gick därifrån. Han ville få oss att tro att han orkade mer än han gjorde. Snacka om knasboll. Har han inte fattat att man tränar för sin egen del bara? Efter en stund skulle jag ta ett redskap närmare honom. Då luktade det så mycket gammal svett så jag höll på att smälla av. Tydligen var det flera före mig som reagerade och öppnade ett antal vädringsfönster. Det gick efter en stund knappt att vara i lokalen. Kan inte människan byta kläderna när han använt dom?

Ja, mycket ska man vara med om under 1,5 timmes träning.

Av Pink Ozzy - 10 februari 2010 10:53

Ja du, vad ska jag svara. Jag är gift sedan 70-talet och min fru kan knappt stava till dator. Så jag har inte det problemet. Men skulle hon vilja sätta sig in i datoranvändandet så hon t ex kan mejla eller titta på vilka jag mejlar till så vore väl det helt OK. Är man sambo eller gift så delar man allt. Har man hemligheter så tror inte jag att det hela är av godo. Därmed inte sagt att man behöver pladdra om allt, men nog tycker jag att det inte är för mycket begärt om du vill läsa hans mejl. Men jag kanske är lite gammalmodig.

Däremot är jag helt emot att företag kan gå in och läsa andras mejl, eller på vilka sidor de varit på. Ja, det gäller dock inte de som porrsurfar efter barn och liknande. Men om jag är intresserad av ett visst område, som för vissa kanske käns extremt så tycker inte jag företagen har med det att göra. Däremot tycker jag inte att man ska låta bli att svara ärligt om partnern frågar vad man surfar på. Dår är det något som är fel.

Hoppas mitt svar ger dig viss hjälp. Men tänk också på att detta är min åsikt och kanske inte andras.

Av Pink Ozzy - 9 februari 2010 12:32

Sverige har sagt ja till användandet av Trombin, som är ett ensym och framställs bl a av blod från ko eller gris. Detta Trombin kan användas för att klistra ihop olika köttbitar så att de ser ut som en hel köttbit.

Så i framtiden kanske du tror att du köper en fin fläsk.- eller oxfilé, men får i verkligheten en massa små köttbitar ihopklistrade med Trombin.

Man säger att det är ofarligt, men det har vi ju hört 100 gånger tidigare om olika saker.

Så läs framöver ordentligt på förpackningarna. Innehåller köttet Trombin ska det vara angivet. Fan tro´t.


Av Pink Ozzy - 9 februari 2010 10:25

Vad har Landstinget i Sörmland ekonomer till för? Tydligen för att:

A. Föreslå åtgärder utan att först kalkylera med följderna

B. Efteråt läsa av resultatet.

Så verkar det i a f vara i Sörmlands landsting. Först har man ett enorm underskott. Dett gör att man säljer av en del skog, sparkar över 300 personer ( motsvarande 150 heltidstjänster ) och vidar lite andra åtgärder.

Och vips så har man ett större överskott än det tidigare underskott. Ett så stort överskott att man inte hade behövt sparka över 300 personer utan i stället kunnat anställa personal.

Eller kanske en duglig ekonom som först kalkylerar med effekterna innan han vidtar åtgärder.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se