Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2010

Av Pink Ozzy - 22 februari 2010 15:34

Nu är jag ensam till onsdag, eventuellt torsdag. Vad gär en gräsänkling då?

Idag gör jag rotmos med fläskkorv. Det är bara jag hemma som gillar rotmos. Jag märkte dock när jag kom hem från affären att den var i största laget ( 1,5 kg ). Men de hade bara 2 och den andre var så liten. Ni som är yngre kanske inte vet vad rotmos är, men det är en kålrot, 7-9 potatissar, lite roselleri ( valfritt ), en lök ( valfritt ). Man kokar det, mosar det och får till den rätta konsistensen med skyn man kokade i. Lite salt och peppar och vips så är det klart. Otroligt gott.

Det är svensk husmanskost som inte borde få glömmas bort.

Till det kan du ha:

Fläskkorv, Köttkorv, Falukorv, rimmade fläsklägg eller något annat du tycker om.

Nåja, vad blir det sedan då? Ja i morgon lär nog rotmoset räcka till, men sen tror jag att jag testar kålsoppa. Har aldrig riktigt fullt ut testat det, men ska nog komma på en variant eftersom jag har vitkål i köket.

Vad jag sen ska ha på kvällen? Massor av OS-TV förstås.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 22 februari 2010 13:24

Tänk att vissa personer kan göra fel så ofta. Ja du har ju t ex Anna Anka och Alex Schulman. Men du har ju också Carola som ideligen trampar i klaveret. För ett tag sedan sa hon att det som skedde på Haiti var guds vilja. Och nu skickar hon en flaska parfym till sitt fadderbarn på just - Haiti. Om man har det tankesättet kan man ju inte ha mycket bakom pannbenet. Men det visste vi ju sen tidigare fadäser.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 22 februari 2010 13:16

Sedan igår och ända till för någon timme sedan har solen skinit och vi med den. Vädret har ju varit helt underbart. Sen får du säga vad du vill. Det ÄR skönt med gnistrande vit snö. Man ska inte heller reta sig på något man inte kan göra något åt.

Vi fick snö, Haiti fick jordbävning, Teneriffa och Madeira översvämning. Vad föredra du?

Av Pink Ozzy - 21 februari 2010 12:48

Jaha då var det tredje delen av såpan "Melodiefestivalen". Efter 4 låtar tänkte jag:" Nej, när tänker de komma med något nytt och fräscht."

  • Alcazar körde ju på precis som vanligt.
  • Johannes Bah Kuhnke var så dålig så jag inte ens kommer ihåg hur den gick
  • Elin Lanto var väl sådär.
  • Erik Linder sjunger bra, men klär sig töntig och står där som en sjungande telefonstolpe. 
  • Men sen som femte bidrag kom Getty Domein och gjorde att jag vakande till ordentligt. Men det kanske beror på att jag gillar afrikansk musik. Synd att han inte gick vidare.
  • Och sen kom Timoteij. Här blev det riktigt bra. Hoppas den går långt. 
  • Darin kan vara sveriges bidrag framöver. Men han måste nog röra sig lite bättre. Nu såg det mest ut som om han hade magknip.
  • Crucifierd Barbara avsluta kanonbra. 

Så att Darin och Timoteij gick vidare är inte förvånande. Då är det mer förvånande att Alcazar gick vidare till Andra chansen. Har inte dom haft sin andra chans för mycket länge sedan?


Av Pink Ozzy - 21 februari 2010 12:40

Igår skröt norrmännen och då speciellt Petter Northug om hur bra de är och hur enkelt de skulle vinna över svenskarna.

Så nu frågar jag er norrbaggar: Vart tog ni vägen? Det var ju 3 ( tre ! ) Svenskar före "bäste" norrman. Dessutom fick Hellner och Olsson guld respektive brons.  Men det var rakt igenom en laginsats där också Södergren förtjänar att nämnas. Han bidrog start till svenskarnas placering.

Och du Northug. Sluta vara så stor i käften nu och sluta klaga på stavar och gud vet vad. Det var bara ett fel: Skit i pjäxorna.

Av Pink Ozzy - 21 februari 2010 12:14

Har just varit tre timmar i solen och skottat och skottat och skottat. Jag blev inte helt klar, men nu orkar jag inget mer. Resten av dagen blir TV samt en fika ute på altanen, som jag delvis skottat fram också.

Jag har inget emot snön egentligen. Skiner solen så är det helt fantastiskt. Men jag bävar för den dagen snön börjar att smälta....

Av Pink Ozzy - 20 februari 2010 14:27

Tänkte mig en liten bild, men det blev en bautabild på en liten del av mina böcker. När-Var-Hur-böckerna står i dubbla rader vilket även pocketböckerna gör. Pocketböckerna är för övrigt bara de jag inte har läst än. Vartefter jag läst dom hamna de i ett skåp. Men det du ser är ca 20% av mina böcker.

Jag älskar böcker.

Av Pink Ozzy - 20 februari 2010 10:13

Enligt Expressen så har Ankan landat i Sverige. Resan har tagit ett dyng, vilket väl kan anses snabbt för att vara en anka. Nu säger hon att hon gärna tar en svensk man som sin näste, bara han är rik.

Hon säger vidare att, och jag citerar "- Alla bara kastar sig runt mig. Man kan välja och vraka rätt mycket. Men jag har sagt att jag inte är den som hoppar på första bästa tåg.

Får man fråga vad det är för korkade män som har en så dålig smak och så dåligt omdöme. Ja de har i s f inte bara dålig smak och uselt omdöme utan de tycks ju ha mycket pengar också.

Ja ja, jag bara ler åt det hela.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se