Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 22 februari 2010

Rotmos och fläskkorv

Av Pink Ozzy - 22 februari 2010 15:34

Nu är jag ensam till onsdag, eventuellt torsdag. Vad gär en gräsänkling då?

Idag gör jag rotmos med fläskkorv. Det är bara jag hemma som gillar rotmos. Jag märkte dock när jag kom hem från affären att den var i största laget ( 1,5 kg ). Men de hade bara 2 och den andre var så liten. Ni som är yngre kanske inte vet vad rotmos är, men det är en kålrot, 7-9 potatissar, lite roselleri ( valfritt ), en lök ( valfritt ). Man kokar det, mosar det och får till den rätta konsistensen med skyn man kokade i. Lite salt och peppar och vips så är det klart. Otroligt gott.

Det är svensk husmanskost som inte borde få glömmas bort.

Till det kan du ha:

Fläskkorv, Köttkorv, Falukorv, rimmade fläsklägg eller något annat du tycker om.

Nåja, vad blir det sedan då? Ja i morgon lär nog rotmoset räcka till, men sen tror jag att jag testar kålsoppa. Har aldrig riktigt fullt ut testat det, men ska nog komma på en variant eftersom jag har vitkål i köket.

Vad jag sen ska ha på kvällen? Massor av OS-TV förstås.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se