Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2010

Av Pink Ozzy - 3 januari 2010 10:30


Läser till min fasa att en mormors man förgripit sig på mormors 7 åriga barnbarn. Jag begriper mig ibland inte på de lagar och det system vi har i vårt land. Folk som beter sig på detta sätt som det tydligen gjorde så visserligen få vård, men även fysisk kastrering.

Jag menar då inte att man ska kastrera dom utan bedövning som man gör med spädgrisar. Nej, nej, nej. Det ska vara saxen som ska skära av hela härligheten . Utan bedövning! Förlåt, men jag har inget förbarmande i sådana fall. Jag har läst för många bloggar från tjejer som mår dåligt för att en dåre varit där ock olovligen förbrutit sig så jag vill inget annat än klippa av pitten för dom. Jag kan gärna vara förste exekutor.

Av Pink Ozzy - 3 januari 2010 10:23

Leif GW har tidigare varit en av mina favoritförfattare. T ex var Grisfesten en klassiker. På senare år har dock GW tyvärr blivit allt drygare och en besserwisser av guds nåde. Här finns inte plats för ödmjukhet. Här kommer bara en ångvält farande och tror sig ha rätt i allt.

Hörde igår att han hade kommenterat Björn Ranelid. I dagens Aftonblad säger GW att han anser sig vara snyggare än Björn Ranelid. OK, jag är inte bög och har alltid haft svårt att säga att en kille skulle vara snygg. Men i detta fall är ju skillnaden så markant till Ranelids fördel så jag bara djupt förvånas av att ett sådant uttalande kan komma från en professors mun.

Nej du, Leif GW Person, försök att minimera din hybris som du så ofta vill visa för allmänheten.

Av Pink Ozzy - 3 januari 2010 09:44


En person som i mina ögon har vuxit enormt den senaste tiden är Björn Ranelid. Tidigare tyckte jag mest att han var en dryg blonderad författare som dessutom "bröt" på skånska. Efter gårdagens "Stjärnorna på slottet" visar det sig att han troligen inte alls är dryg. Att han blonderar håret är väl bara en del av manlig fåfänga. Eftersom jag tror att han är lite fåfäng. Själv skulle jag inte ha något emot att ha denna vältränade kropp. Blonderad eller inte. Den beryktade läppen hade jag dock aldrig hört talas om och tycker inte heller man behöver dra in, vilket vissa tydligen gjort.

Men sedan är det hans språk och ordval. Har tidigare tyckt att han svamlar. När man dock lyssnar så märker man att han är en ordens Muhammad Ali, eller en ordens Ingemar Stenmark. Han svamlar inte. Det är bara vi som har begränsat oss i vårt smala ordförråd och kan inte till närmelsevis jämföra oss med hans enorma kunskap i att fläta samman de mest fantastiska ordflätor som kramar om en människa utan egentlig beröring. Börjar man bara lite förstå honom så omfamnas man av en varm filt av ord i en aldrig sinande stöm.

Jag ska nog se mig om efter en bok av Björn för att försöka förstå honom än bättre.

Av Pink Ozzy - 2 januari 2010 18:36

Jag tror jag ska avlägga ett nyårslöfte i alla fall.

Jag ska ödsla mindre kraft på energislösare. Jag har några som jag slösar på tok för mycket energi och tankeverksamhet på.

  1. Morsan och brorsan: Har inte träffat dom på ca 17 år. Orkade helt enkelt inte med morsans lögner och brorsans moderata högfärdighet.
  2. Svågern och svägerskan samt deras dotter. Har tänkt mycket på det och börjat kalla det dom gjort för en "amerikansk president". Ja, så fort det inte går så bra på hemmaplan så startar ju amerikanska presidenter ett krig mot någon annan så att blickarna riktas dit. Precis så har de gjort.
  3. Min förre arbetsgivare, eller rättare sagt de 2 chefer som gjorde att jag tröttnade så till den milda grad att jag sa upp mig. Här ska det inte komma någon liten okunnig chefsvalp och vara näsvis.

Så om jag får bort dessa energislösare ur tankarna så skulle mycket vara bättre. Får se om jag på något sätt kan lyckas med det. Det vore ju kanon.

Den som lever får se.

Av Pink Ozzy - 2 januari 2010 18:19

Ser att man för fullt försöker att reducera vargstammen. Man har tydligen skjutit 22 idag och någon tyckte att det var något speciellt att skjuta en varg.

Vad fan är det för speciellt? Det är ju som att skjuta en stor hund. Och hur speciellt är det på en skala. Speciellt korkat "ja", men manligt? Nej. Jag kan absolut inte se något manligt eller tufft i att skjuta ett djur. Släng bort bössan, närma dig och vrid nacken av vargen. Du kan man snacka om manligt eller tufft. Men att bara skjuta den är ju inget märkvärdigt.

OK, det kanske behövs en viss avskjutning, därom vet jag inget. Men behöver man timme för timme redogöra antal skjutna i kvällpressen? Jag kanske är helt korkad, men vari ligger det balla i att skjuta en vacker varg?

Av Pink Ozzy - 1 januari 2010 10:46

Ni som missade JVM Sverige-Finland kan jag bara beklaga. Första perioden var den sämsta ett svenskt lag har lyckat med. Skotten var något i stil med 25-3 till Finland. Men Sverige ledde med 1-0 i pausen. Men vi hade Markström. Vilken kille! Det bästa målvaktsspelet jag någonsin sett.

I andra kom Sveriges ungdomar ut som ett helt annat lag och efter bataljen så stod grabbarna som segrare med 7-1.

Tänk dig:

Sverige -Tjeckerna 10-1

Sverige - Ryssland 4-1

Sverige - Finland 7-1

Sverige slog också Österike på halvfart med 7-3.

Vilket framtidsgäng vi börjar att få.

Av Pink Ozzy - 1 januari 2010 10:39

Jag gillar statistik. T ex besöksstatistik på den här bloggen. Kollade nu förra året och fick fram följande:

Aug.    95

Sep.   193

Okt.   373

Nov.   529

Dec.   603


Jag bugar och tackar alla er som bemödat sig att läsa det jag skriver om.

Så målet för detta år blir då 1000 besökare på en månad. Vore häftigt.


När du ändå läser lite kan du väl ge lite respons i form av en kommentar eller att du skriver i gästboken. Det skulle glädja mig mycket.


Gott nytt bloggår!

Av Pink Ozzy - 1 januari 2010 10:31

Man ska ju inte avlägga nyårslöften, eftersom de ofta spricker. Jag hade inte heller tänkt göra det. Men jag fick ett mejl till någon tidnings vikttest och kunde inte låta bli att ägna 2 minuter åt att besvara de frågor som ställdes. När det var klar så fick jag följande analys:

Analytisk 

 Du samlar på kunskap och förhåller dig till livet som om det vore en vetenskap. Det är inte lätt att fresta dig med till exempel en viktminskningskur.


Så det är väl bara att acceptera och göra det bästa av det. men jag ger inte upp för det. Har t ex bara druckit 1 öl sedan augusti. Men det beror inte så mycket på att jag vill gå ner i vikt som den lukt som spreds kring ölfatet på det hotell vi bodde på då. Urk!. Sen dess har det varit lite svårt med öl.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards