Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2010

Av Pink Ozzy - 6 januari 2010 17:08

Det var dryga -23 grader igår kväll och svinkallt hela dan idag. Så varför gå ut? Varför inte ta en god Irish Coffé till eftermiddagsfikat och lite vin till en utmärkt stek? På så sätt slipper du frysa och kan titta ut genom fönstret och le åt alla som är ute och fryser näsorna av sig.

Av Pink Ozzy - 6 januari 2010 09:48

Jag har en ordspråksbok bland alla hyllmeter med böcker. Roade mig att tita i den igen och hittade några tänkvärda ordspråk:

  • Där lögnaren äter lunch äter han inte middag
  • Tokens hjärta är munnen. Den klokes mun är hjärta
  • Det är lättare att prata än att säga något
  • Hövlighet kostar inga pengar
  • Den som inte förlåter lite, förlåter heller inte mycket
  • Den som ger till en annan sammlar till sig själv
  • En liten gåva är bättre än ett stort löfte
  • Att visa tacksamhet är att sörja för sin framtid
  • Det är bäst att skaffa vänner medan man inte behöver dom
  • Vänner är vänner  Affärer något annat
  • Medicin kan driva bort inbillad sjukdom, vinet kan inte båsa bort äkta sorg
  • En dag framför dig är bättre än 10 år bakom dig
  • Den kloke talar om vad han ser, token vad han hör
  • Lyssna 100 gånger, tänk 1000 gånger, tala 1 gång
  • Det är bättre att ha än att ha haft
  • Det är dryg kost att äta upp sina egna ord

Ja, jag kan fortsätta rad efter rad, men de här stämmer nog ganska bra, även om de härstammar från olika länder och folkslag.

Av Pink Ozzy - 6 januari 2010 09:43

Vi hade minus 23 igår kväll. Nu är det mellan -20 och -21. Huset är gammalt vilket gör att det inte blir mer än 17 grader på morgonen. På kvällen är det 18. Men vad gör det. En filt, en kopp kaffe och en god bok räcker långt. Ska idag läsa ut Jessica Anderssons självbiografi. Tänk att det finns så många människoöden. Själv håller jag till och från fortfarande på at fila på min bok. Tröttnade lite, men fick nya krafter när Björn Ranelif sa att han hade hållit på i 14 år innan han gav ut sin första bok. Så jag har ju lite tid på mig.

Är lite förkyld, men det är som vanligt inte så farligt. Lite snorig och nyser i ett. Men det finns alltid de som har det värre.

Åter till vinterkylan. Är det månne det här de kallar för global uppvärmning?

Av Pink Ozzy - 5 januari 2010 15:50

Nu har jag sagt upp min lott på postkodlotteriet. Anledningen är enkel. VD:n Niclas Kjellström-Matseke tjänade 2008 5,7 miljoner och 2009 2,7 miljoner på "jobbet". Sedan har han mage att säga att detta inte belastar lotteriet, utan att pengarna kommer från bolaget som hittade på hela idén. Jaha och de får ingenting för det, eller? Självklart får de en viss summa per lott, eller på år, eller vad det nu är som de sedan betalar N K-M med. Varför ska alla försöka lura oss "vanliga" människor genom att, kanske inte ljuga, men att låtsas som om det de säger är helt rätt utan några hakar.

Glöm det Niclas. Är du så dum så du inte förstår det jag skriver ovan om hur det gå till kanske du inte bör vara VD. Visst ska du ha en lön, men i mina ögon kan ju inte dit jobb vara speciellt betungande och därför inte vara värd mer än max i miljon. Så du har blåst folk som behöver pengarna mer på minst 6 miljoner plus sociala avgifter.

Av Pink Ozzy - 5 januari 2010 09:44

Nu ska tydligen TV3 betala 2,1 miljoner ( ! ) för Anna Ankas "show". Men är de helt korkade på trean? Inte konstigt att de inte har råd med några riktigt bra program när de kan kasta bort en massa pengar på ett rent skitprogram. Nu återstår att välja:

  1. Se programmet och bojkotta alla som gör reklam i pauserna
  2. Se programmet och gå på muggen för att spy i pauserna
  3. Skita i att se skräpet och välja ett bättre program, vilket torde vara enkelt om "showen" går i samma spår som det hon visade upp innan jul.

Vi får se hur det blir.

Av Pink Ozzy - 5 januari 2010 09:38

För någon dag sedan var det ca minus 10 grader och min fru fick för sig att vi skulle ställa ut madrasserna så att alla kvalster och andra smådjur sakta skulle frysa ihjäl. Sagt och gjort. Vi tog inte bara de tjocka underliggande madrasserna, utan även de Tempurmadrasser som ligger uppepå. Helsköna, men dyra. Jag försökte ställa dom så gott det gick mot en ställning på altanen.

När vi efter några timmar skulle ta in dom så hade de stelnat så at de var stenhårda och nästintill omöjliga att gå in i huset igen. Det gick, men var inte så enkelt. Efter någon timme tinade de upp i sängarna igen. Annars hade vi nog fått ligga i mycket konstiga ställningar.

  

Av Pink Ozzy - 4 januari 2010 13:06

Det har ju under det gångna året pratats och skrivits mycket om tillsatser i mat. Från företagens håll försöker man kringå informationen till oss konsumenter på olika sätt. En del är så sluga att de i stället för att skriva Exxx skriver ut tillsatsens hela namn som för 95% av befolkningen är rena grekiskan.

Men nu har Findus hittat på en ny slogan som ska vilseleda oss. De har en köttfärssoppa som är på 800 gram och är fryst. På den står det numera:

" Helt utan onödiga tillsatser "

Vad vill man säga med det? Att de tidigare hade onödiga tillsatser? Eller att andra fabrikat har onödiga tillsatser? Och vad är i s f "nödvändiga" tillsatser i en fryst soppa? Jag har fryst massor av hemmatillverkade soppor, "helt utan några tillsatser" förutom naturliga örter, grönsaker, kött, korv o s v .

Detta som findus nu skriver är endast ett sätt att försöka få oss att framstå som idioter som ändå inte förstår något. Går man sedan in på Findus hemsida står det att man inte har några tillsatser alls. Varför då skriva som man gör. På hemsidan får man dessutom den komiska informationen att soppan är tillverkat på "bra råvaror". Jaha, gör de också soppor med dåliga råvaror?

Ibland tycks företagen vara lite för informativa för att locka oss kunder. Men informationen bör inte vara av sådan art att den ställer nya frågor.

Av Pink Ozzy - 4 januari 2010 10:09

En skotte kom hem från en lång expedition och säger:

- Otroligt, redan på tredje dagen tog Whiskyn slut och efter fem dagar hade vi inget mer öl.

- Men, sa en av åhörarna, hade ni inget vatten?

- Vatten? Vem fan tänker på att tvätta sig i en sådan situation?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards