Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2010

Av Pink Ozzy - 10 januari 2010 10:09


Läste att det dör över 400 personer på grund av att de fått felaktig medicin, eller felaktig docering av denna Detta är fler än som dör i trafiken. Vad gör man då åt trafikdöden? Ja, man säkrar bilarna, beslutar om lagar, lägger ner miljarder på trafikkameror och annan övervakning, gör mängder av 2-1-vägar o s v.

Vad gör man då åt problemet med medicinerna? Lägger man ner lika mycket pengar på att reducera antal döda? Utan att veta med säkerhet vågar jag sticka ut näsan och svara nej på denna fråga. Varför inte? Läkemedelsbolagen tjänar miljarder och åter miljarder på dess mediciner. Således bör de också ha det övergripande ansvaret.

Vad jag menar är följande. Inte är det bilförsäljaren som måste åtgärda fel på en ny bil. Nej det går på garantin och måste bekostas av tillverkaren. Därför bör även läkemedelstillverkaren stå för alla kostnader i samband med dödsfall eller i bästa fall sviter av medicinering. Det måste vara ligga i deras ansvar att lämna rätt information till läkare och andra som får skriva ut mediciner

Av Pink Ozzy - 10 januari 2010 10:05

Fick detta mejl av en mycket trevlig bloggvän idag:




  

Livets mening är inte att komma till graven i en ungdomlig, oförstörd kropp 

, utan hellre i en kropp som verkligen levt ett rikt liv och med  ett jubel i rösten: Jippiiii!!! Det här var livet!!! Vilken härlig resa!!!!  

Av Pink Ozzy - 9 januari 2010 21:17

Har just tittat på ett utmärkt "stjärnorna på slottet" och ska nu tillbringa resterande tid av dygnet framför dator. Låter det konstigt en lördagkväll? Nåja, det ligger till så här.

Jag är inte trött, TV:n står på inspelning till framåt 2.30 tror jag ( Oh nej, inte porrfilm). Först är det en film på Canal plus, sen en konsert med Robbie Williams och därefter tror jag det var en västern på ettan. Det är enklare att se TV när man känner för det.

Ja, sen tar jag det lite lugnt inför semestern. 14 dagar all inclusive gör att jag nog låter njurarna och leverna vila lite.

Så vi får väl se vad jag hittar på nätet idag. Eller om jag fortsätter några sidor på boken. Eller så kanske jag arbetar på min nya hemsida. Allt kan hända och tiden går otroligt fort, så det är bäst att starta.

Av Pink Ozzy - 9 januari 2010 09:52

Läser just att 100 barn har ringt Bris under julafton. Det var de 100 som klarade av att slå numret. Men alla andra som inte kan slå ett telefonnummer, eller inte vet numret till Bris? Vad hände med som? Ska det vara så djävla svårt för en del vuxna att ge barnen en trevlig julafton? Måste man bråka och slåss på en julafton? Jag blir så väldigt upprörd när jag läser Aftonbladets nätupplaga så jag bara skakar. Mina barn och barnbarn var hos oss på julafton. Dagen efter kan jag läsa på en av barnens blogg där hon skriver att julaftonen var helt underbar. Så ska alla kunna ha det. Det är barnens RÄTT att ha det trevligt. Egentligen inte bara på julafton, men om ingen dag på året så iallafall på julafton.

Ni som nu inte gav era barn en trevlig julafton tycker jag att ni nu ska gå fram till era barn och be om ursäkt samt ge dom en kanonfest och utan att ni bråkar eller dricker sprit. För det är väl i regel det senare ni inte klarar av, skitstövlar.

För er barn och ungdomar som inte vet det så har


BRIS telefon:

0200-230 230

 

Ring det så fort ni anser er hotade av någon, i familj eller er omgivning. Ring också om ni anser er behöva hjälp eller prata med någon vettig vuxen.

Det är er rätt att ha ett bra liv!

Av Pink Ozzy - 8 januari 2010 17:51

Äntligen. Denna kulinariska gudomlighet hittade jag idag på ett kondis. Jag var bara tvungen att sätta mig ner med en kopp Java och njuta av grädden, mandelmassan och den tillhörande bullen. Et liv utan semla finns inte.

Av Pink Ozzy - 8 januari 2010 16:15

Igår kväll satte jag på radion för at lyssna på 23-nyheterna. Den var inställd på P1 och klockan var 22.55 .

Då säger hallåan:

Och nu kommer "dagens dikt".

Då undrar jag bara. Hur många sitter uppe klockan 23 bara för att lyssna på dagens dikt??????


Av Pink Ozzy - 8 januari 2010 12:44

Flyttade hit 1984. På min tomt finns en brunn som förbinder avloppen från grannen och mig och sedan vidare ut till kommunens nät. Det har senda dess hänt allt oftare att det blivit stopp i denna brunn. Ja, ingen kan egentligen säga om det är i själva brunnen eller ute i kommunens del, som ska börja 0,5 meter utanför min tomt, eftersom det i regel står 1 meter skit i brunnen när grannen märker att det blir stopp.

Vid stopp ska man ringa ett nummer och sedan kommer de och tömmer. Nu råkade det slumpa sig så att dessa stopp har förekommit under storhelger flera gånger.

För 2,5 år sedan var en sådan gång. Han som tömde sa direkt att detta är kommunens fel. Sedan kom dock en räkning från slammsugningsbolaget. Jag ringde dom och frågade vad det var frågan om. De menade då att eftersom det var på vår tomt och vårt fel så skulle vi betala. Jag bad dom fara och skicka räkningen till beställaren, d v s kommunen. Sedan kom räkning från kommunen. Den överklagade jag till VA-nämnden och sedan vidare så att jag för några dagar sedan fick svar från Hovrätten. Men de avslog överklagan. Jag ska kanske säga att man redan i första instans menade att grannen bara har ansvar för sitt rör fram till sin tomtgräns och jag skulle därefter överta ansvaret för hennes rör i ca 1,5-2 meter, plus brunnen plus det gemensamma rör ut till kommunens så kallade förbindelsepunkt, som anses vara 0,5 meter utanför tomten.

Nåja. Man kom då fram till att grannen inte ska betala, men att jag förvisså har ansvar för brunnen, men borde slippa betala. Eftersom detta var luddigt överklagade jag hela tiden.

Nu trötnade jag och skrev till ansvariga att de ska svara mig om det finns laglig rätt för mig att plugga igen grannens hål. Om så är fallet kommer jag att göra det. Alternativet är att de tar över ansvaret för brunnen och etalar alla stopp.

Nu har jag äntligen ett brev i min hand som säger att kommunen kommer och gräver ett nytt avlopp åt grannen och att jag sedan kan göra vad jag vill med brunnen. Kanon för mig och grannen, men ack så korkat av kommunen. Att fixa till den befintliga brunnen och sedan ta över ansvaret kostar dom max 6-7000:- per år, beroende på stopp ( vissa år är det inget stopp ) . Att göra om hela ledningssystemet med grävning och asfaltering kostar dom minst 100.000:- Verkar som de inte har något begrepp om pengar på kommunen.

Å andra sidan: Ska det ta så många år för dom att inse att vi hade rätt hela tiden?


Av Pink Ozzy - 7 januari 2010 16:25

Var just ute en sväng på byn. Tänkte sätta lite fart på fläsket. Vart jag än tittade såg jag hur fantastiskt bra vi har det i vår by.

I vår by bor det folk som får parkera på vilken sida de vill, även när det är datumparkering. Här får vi även parkera på vändplan och för nära infarter och korsningar. Inte heller behöver vi som går ha reflexer. Speciellt inte om du har svarta kläder. Har du en mörk barnvagn så är det ju än bättre, för du kan du skjuta den framför dig när du ska gå över gatan. På så sätt slipper du ju själv ta första smällen.

Högerregeln eller rondellkörning tycker de flesta också är larvig. Först till kvarn gäller. Så enkelt är det.

Hundar behöver man inte heller ha i koppel. De får springa fritt, vilket för övrigt också katter får göra. Speciellt katter får springa dygnet om till alla grannars "glädje". Speciellt de som springer sent på våren när man fått ner frön i landet, så kommer de och hjälper till med spridningen av fröna genom att krafsa runt i landen. För att återgå till hundar så behöver man nu på vintern inte heller ta upp hundskiten. Det snöar ju över om någon dag och då är det ju ingen som ser skiten. 

Ja är man under 40 behöver man inte heller bära tuggummipapper, burkar mm till papperskorgen. Det släpper man bara rakt ner där man står.

Är det sedan full i de containrar för återvinning så ställer man det bara utanför. Om det nu skulle finnas plats så slänger man bara in det i närmaste container. Nu på vintern så tycker vi också att det är onödig att stänga av motorn när vi lägger grejer i återvinningen utan låter bilen lugnt gå under tiden vi slänger skräpet. Kommunen tömmer sedan containrarna och någon liten Nisse sorterar åt oss.Några minuter mer eller mindre med avgaser spelar väl ingen roll. 

Tänk så bra vi har det i vår by. Hur är det hos dig?


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards