Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Vilken försäkringsidioti

Av Pink Ozzy - 14 januari 2010 11:43

Vad är det som regeringen har beslutat om egentligen? Det verkar ju vara rena vansinnet. Folk som är sjuka ska anmäla sig till arbetsförmedligen och de ska då avgöra personens möjlighet till arbete. Detta ska tydligen pågå i 3 månader per person. Eb arbetsförmedling som redan nu har fullt upp och inte hinner med. Och vad har de för kompetens som inte läkarna besitter?

Sedan tycks det vara så att om någon kan jobba i 2 timmar per dag får man ingen sjukpenning för resterande tid, utan ska söka passande jobb för resterande 6 timmarna. Sådant kan bara fysik friska (?) men hjärndöda politiker komma på.

Nej, se först till att de som redan söker jobb får ett sådant innan ni jagar ut sjuka människor på arbetsmarknaden och ett än mer psykiskt påfrestande liv.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

14 januari 2010 12:54

Iofs tror jag att det är speciella personer -- missförstå inte "speciella" ;-) -- som håller på med "rehabbiten" på af. Alltså inte helt ordinarie som har oss vanliga arbetslösa att ta hand om. Utan en grupp som BARA har dessa. Om jag förstått min fru rätt.
Det är väl tänkt att de "sjuka"/"arbetssökande" skall testas i samarbete med försäkringskassan för att se om det klaras ett arbete. SÅ är det i alla fall för frun!

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:46

Nu ska jag snart träffa chefen igen. Jag skrev till honom för nån vecka sedan och beskrev nuläget. Jag tycker att en chef har rätt att få veta det. Om det är en bra chef vill säga. Är hen usel så kan det kvitta. Då får hen klara ut allt själv. Den hä...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:25

Nu har Trump suttit 1 drygt år vid makten. Under den tiden har han tagit bort mängder av lagar som Obama s regering skapad. Bl a nästan lagar som rör miljön. Nej, han har inte skärpt miljökraven. Tvärtom, han har tagit bort en massa krav så att de ri...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:09

Läser ofta, bl a på Facebook, om små minimala händelser som gör folk galna. Nåja, ibland blir jag också förbannad. Men just den saken har jag hittat den mest ultimata lösningen på. Jag skriver kort att jag lägger ner tråden och säger hej då. Efter nå...

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 18:01

Ibland är det lite sorgligt. Kring 1968-1971 hade jag ihop det med en mycket fin tjej. Avståndet och studier mm gjorde dock att det dog ut. Har dock aldrig glömt henne. Kollade runt lite och fick för ca 2 år veta var hon och hennes man bör och att h...

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 13:08

Nu har ju tillverkat och Postnord gått ihop om en ockeravgift mot bl a Wish's kunder vilket får följder man i nuläget inte tycks ha tagit med i beredning. OK, ta tull mm på varor över ett visst pris. Låt oss säga 1000 kronor. Men nu kommer man att...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se