Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Vilken försäkringsidioti

Av Pink Ozzy - 14 januari 2010 11:43

Vad är det som regeringen har beslutat om egentligen? Det verkar ju vara rena vansinnet. Folk som är sjuka ska anmäla sig till arbetsförmedligen och de ska då avgöra personens möjlighet till arbete. Detta ska tydligen pågå i 3 månader per person. Eb arbetsförmedling som redan nu har fullt upp och inte hinner med. Och vad har de för kompetens som inte läkarna besitter?

Sedan tycks det vara så att om någon kan jobba i 2 timmar per dag får man ingen sjukpenning för resterande tid, utan ska söka passande jobb för resterande 6 timmarna. Sådant kan bara fysik friska (?) men hjärndöda politiker komma på.

Nej, se först till att de som redan söker jobb får ett sådant innan ni jagar ut sjuka människor på arbetsmarknaden och ett än mer psykiskt påfrestande liv.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

14 januari 2010 12:54

Iofs tror jag att det är speciella personer -- missförstå inte "speciella" ;-) -- som håller på med "rehabbiten" på af. Alltså inte helt ordinarie som har oss vanliga arbetslösa att ta hand om. Utan en grupp som BARA har dessa. Om jag förstått min fru rätt.
Det är väl tänkt att de "sjuka"/"arbetssökande" skall testas i samarbete med försäkringskassan för att se om det klaras ett arbete. SÅ är det i alla fall för frun!

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se