Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2009

Av Pink Ozzy - 6 december 2009 10:08

Kanske ska ta sprutan i alla fall


  

ANNONS
Av Pink Ozzy - 6 december 2009 09:44

Titta här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6243723.ab . Ser du den fula ankungen. Ankan som säger sig göra allt för sin äkta man och uppmanar alla kvinnor att göra detsamma. Förmodade redan första gången jag såg henne på TV för några månader sedan att det hela var ett reklamtrick. Jag förstår också herr Anka. Vem vill vara med en sådan undernärd illatalande person hela dagarna?

Men hon lär väl få sig en rejäl hacka pengar så hon klarar sig.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 6 december 2009 09:40

Det sägs ju att kvinnor kan göra 2 saker samtidigt. För detta krävs tydligen ett IQ över 36. Men jag gör också oftast 2 saker samtidigt. T ex dammsuger och lyssnar på iPoden, köra bil och lyssna på CD, äta frukost och läsa tidningen, titta på nyheterna och läsa en faktabok, jobba ( när det begav sig ) och lyssna på iPoden.

Helt otroligt. Har inte tänkt så långt, men jag kan t o m skriva på bloggen med både höger och vänser hand.

Inget man kanske ska prata högt om, men jag har tydligen kvinnliga anlag.


Av Pink Ozzy - 5 december 2009 09:59

Då var det lottat då. Vilka lag får det lätt? Vilka ligger i "dödens grupp"? Vilka går till final? Ja frågorna är många. Själv har jag min bild ganska klart eller delvis oklar om man så vill:

  • GruppA: Sydafrika och Frankrike bör gå vidare. Men alla har chansen i gruppen.
  • Grupp B: Argentina klar vinnare. Sen är det frågan om vem som tar andra platsen. Sydkorea, Grekland och Nigeria har så olika spelstil så det är svårt att välja någon, men jag tar Nigeria.
  • Grupp C: England och USA tar nog platserna. Även om jag är osäker på Algeriet kan ta USA´s plats.
  • Grupp D: Tyskland blir klar etta även om de spelat dåligt en längre tid. Sen blir det nog Serbien.
  • Grupp E: Här bör Holland och Danmark klara sig vidare.
  • Grupp F: Italien klar etta. Sen är det frågan om Slovakien eller Paraguay tar plats två. Jag tror Paraguay.
  • Grupp G: Brasilien etta och Nordkorea klart sist. Men sen blir det mycket svårt. T o m så svårt att Brasilien kan dras in i kampen om plats 2. Men Portugal brukar inte rosa VM-marknaden så jag tror på Elfenbenskusten som bl a har Drogba.
  • Grupp H: Spanien ska ingen ro på här. Sen hänger det på Schweiz eller Chile. Men jag håller nog på Schweiz i en snålspelande och målfattig grupp, förutom Spanien som kommer att ösa in mål.

Sen då? Ja eftersom jag inte vet hur man tänkt sig spela kvartar och semin så är det ju ganska svårt att förutse vilka som går längst. Två topplag kan ju träffa på varann tidigt. Men att hålla Brasilien som favorit är ju en lågoddsare. Tyskland klarar sig väl som vanligt till semin. Spanien och Italien har mycket bra lag när det gäller. Men det skulle inte förvåna mig om Elfenbenskusten eller England kniper en semiplats.

Eftersom jag är en usel tippare så ser ni nu ovan hur det troligen INTE blir.


Av Pink Ozzy - 5 december 2009 09:54

Då var det klart vilka som ska gå till final. Tyvärr, ska jag väl tillägga. Vad gör Calle där? Har man, som jag, varenda LP och CD med Rod Stewart samt mängder med videofilmer så förstår du kanske att det gör ont i mig när Calle förstör en av Roddans låtar på det viset han gjorde igår.

Att Erik gick till final är inget att snacka om. Att han dock fick sjunga om är en skandal. Han är ju den som genomgående visat prov på bästa artisteri.

Tove åkte ut. Nåja, hon är 16 år. Utvecklas hon lika mycket som hon gjort under de första 16 åren blir hon kanske en världsstjärna... med rätt folk kring sig.

Själv har jag ju under hela Idol hållit på Mariette som åkte ut förra veckan. Men vänta bara. Hon kommer att komma med en kanon-CD.

Så vad händer i finalen då? Ja allt annat än en Erik på första plats är ju ett bakslag för hela Idol.

Av Pink Ozzy - 4 december 2009 10:32

Schweiz har folkomröstat om att det inte får byggas fler minareter. På ett sätt kan jag hålla med schweizarna. Det passar liksom inte in i miljön överallt. Men det borde väl finnas någon plats.

Enligt en ny undersökning så vill 26% av svenskarna inte heller att det byggs minareter i Sverige. Men det håller jag inte riktigt med om. Låt oss ta Södertälje som exempel. I vissa områden finns det övervägande invandrare. Att bygga en minaret bland hyreshusen där skulle väl knappast störa någon. Så länge de inte skriker ut sina böner över omgivningarna är det väl inget att bråka om.

Men nog bör det finnas vissa restriktioner. Vad jag menar är att de kanske inte passar in i stads.- eller landsbilden var som helst. Men i det stora hela så får de gärna bygga sina minareter på rätt plats.

Av Pink Ozzy - 4 december 2009 10:17

Har du tagit sprutan? Ska du ta sprutan? Bör jag ta sprutan? Ska jag ta sprutan?

Ja frågorna från mig och andra angående svininfluensasprutan kommer dagligen.

Men ska jag vara ärlig så har jag inte bestämt mig än. Jag  velar fram och tillbaka och lär väl göra så en bit in i nästa vecka. Inte för att jag är rädd för sprutor. De bekommer mig inte. Utan den mikroskopiskt lilla del i själva sprutan som kan göra allt möjligt med dig och din kropp. Har nu släkt och vänner runt mig som all tycks ha fått någon form av sveda och värk efter spruteländet. Sen vet vi ju inte till 100% vad sprutan kan ställa till med framöver. Det är väl det som håller mig tillbaka.

Samtidigt ska jag åka till solen i januari och vill inte gärna ligga sjuk i 2 veckor där nere. Hörde i morse att ca 4 miljoner svenskar redan fått sprutan plus 10 i hela EU. Så chansen att få flunsan är ju ganska stor.

Det lite roliga i det hela är ju också att många tror att de sedan håller sig kärnfriska hela vintern. Så fan heller. De drabbas lika mycket av vanliga förkylningar och dessutom sägs det att svininfluensasprutan är verkningslös mot den gamla influensan. Så vill du garantera dig mot den influensan också får du gå till vårdcentralen och betala för den.

Är inte livet underbart?

Av Pink Ozzy - 4 december 2009 10:03

Nu är det farligt att ha skor på fötterna. Ja, åtminstone om man ska tro de så kallade experterna. Det är så mycket gift i skorna sägs det. För ett tag sedan var det på tok för mycket gifter i jeans och innan dess i andra kläder. För att inte tala om maten som är så giftig att den inte bör ätas alls. Äter man grisar från Danmark så lever de ju tydligen under existensminimum och äter man de svenska så lever de som just svin. Och tydligen ägs de till viss del av sådana också.

Sen ska vi inte tala om nötkött som ger oss alla galna kosjukan. Speciellt om de kommer från t ex Irland.

Grönsaker ska ätas obesprutade. Vad vet vi om det? Och vad vet vi om de inte har växt upp intill en tysk Autobahn där miljoner bilar passerar och sprutar ut sina avgaser över sädesfälten.

För sisådär 40 år sedan var det farligt med skumsockerbitar. Du vet de där vita fyrkantiga godisarna som man bara kan vräka i sig. Vad hände? Jo, hemma hos oss blev det totalförbud för sockerbitar av skum. Strax därefter beslutade någon ”smart” person att vi ska äta 6-8 mackor om dagen. Sen blev det farligt att bära nylonskjortor som numera inte finns att få tag i mera i herrkollektionen. Detta praktstycka som man enkelt tvättade upp i handfatet och torkade över natten. Vips så hade man en fräsch skjorta nästa dag. Ett tag var det inte nyttigt med ägg och några år senare var det nyttigt med ägg igen.

Man undrar vad som under de senaste 40 åren inte varit farligt under någon period.

Enligt en nyss läst bok så ska vi egentligen inte bli mer än cirka 50 år. Allt därutöver åstadkommer vi genom vård och medicinering i olika grad. D v s tandläkare inkluderad. Det förhåller sig tydligen så att däggdjuren dör när de tappar sina tänder. De kan ju inte äta mer. Hos oss människor inträffar det, utan någon form av egen och läkarvård vid 50 årsåldern. Så varför ska vi bry oss om vad vi stoppar i oss eller vad vi stoppar våra fötter i. Vi, i alla fall jag över 50, lever ju på nåder redan.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se