Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2009

Av Pink Ozzy - 10 december 2009 10:05


Det är nu 6:e gången som Nobels fredspris delas ut till en person som på ett eller annat sätt arbetar med Palestina/Israelfrågan. Sex personer som har fått pris för att ha lyckats med konststycket att hålla igång ett krig i 50 år. Där ena parten bygger murar och stängsel så att familjer hålls åtskilda. Israel som är ena parten och är murbyggaren skyller på att man gör det för att skydda sig. Men läser man Svenska Dagbladet ( som jag får gratis i en månad ) så är det mångdubbelt fler palestinier som har skadats i år av israeler. Så det hela är ju bara snack.

Problemet ligger i att Israel hålls om ryggen av USA och andra länder där judar har en relativ stor makt eller lobbyverksamhet. Dessutom har Israel en mycket stark försvarsmakt som nog skulle ställa till det ordentligt för t ex USA. Och vem bryr sig väl om fattiga palestinier som har berövats sitt land? Ligger ju inte direkt några pengar i det. Men att ha en allierad strategiskt placerat är värt många palestinier. Ja, så cyniskt är nog tyvärr det hela.

Att säga att det är judarnas land är ju skitsnack. Man kan ju inte gå 2000 år tillbaka. Gränser har ju dragits om i hela världen 2000 gånger minst. I s f ska ju nästan hela USA:s befolkning ut från landet. Eller så ska urbefolkningen i Australien få sitt land tillbaka. De har ju de facto ägt sitt land ända in på 1700-1800-talet.

Nej, så inga Nobelpris till personer som arbetar med frågan förrän den är helt och fullt löst.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 december 2009 09:48

Ta namnet "Hells Angels" i din mund. Du som upplevde 60-talet kanske kommer ihåg att det var något tufft. Det var där de tuffa grabbarna fanns som åkte HD. Det var innan man visste vad grabbarna höll på med, eller kanske rättare sagt håller på med numera.

Men trots detta så känns det rena vansinnet det man läser om Eskilstuna polisens strategi i dagens tidning. Man ska försöka djävlas med HA på alla sät det går för att göra det så obekvämt som möjligt för dom.

Visst, de gör en djävla massa fel och brott, men det finns ju även annan brottslighet i länet. Ska den nu få härja fritt?

Som jag har uppfattat det bedriver HA knarkhandel, indrivning samt till viss del även krig mot annan organiserad brottslighet, mm. Brottslighet som, förutom knarhandel, riktar sig mot andra kriminella samt företag. På något sätt känns det som att polisen borde lägga minst lika mycket kraft på alla som gör inbrott hos privatpersoner och stjäl deras besparingar eller guldföremål och liknande som de har hemma.

Som det nu framstår i tidningar så lägger man bara kraft på HA och tycks skita i annan brotslig verksamhet.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 december 2009 09:35


Det är rent ut sagt fördjävligt att många nu ska utförsäkras. I många fall personer som kanske arbetat i 30-40 år utan sjukdagar, men sen drabbas av någon allvarlig sjukdom och därför inte kan fortsätta att arbeta. Detta hände t ex min salige svärfar. Han var aldrig sjuk fram till ca 45-årsåldern då han fick en sjukdom som inte kunde botas. Läkarna försökte med "allt", men det resulterade bara i fler och fler tabletter. Vissa dagar kom han knappt upp ur sängen. Nu dog han ju för ett drygt år sedan, men vad hade hänt om han nu hade varit i 55-årsåldern? Eller ta min fru som troligen fått samma sjukdom och som utförsäkras nästa år. Hon var knappt sjuk en dag innan hon blev sjuk för 10 år sedan. Ingen vet vad det beror på. Hon har varit hos läkare, sjukgymnaster och gud vet vad, men inget blir bättre. Hon har nu respit till nästa höst, men sen är det finito. Då ska hon tillbaka till ett jobb hon inte klarar av längre, eller söka ett nytt jobb som fru Maud Olofsson tror finns.

Om man nu har en allvarlig sjukdom som gör att man någon timme per dag, oklart vilken, skulle kunna utföra något arbete så skulle jag veta vem det i s f är.

Det finns ingen företagare idag som anställer folk som varit långtidssjuka. Varför ska de göra det när det finns 100.000-tals som är friska och söker jobb? Det här är et cyniskt sätt att djävlas med folk som redan lider.

Man ska ju inte önska någon illa, men ibland så önskar jag att hela Alliansen fick t ex fibromyalgi eller hjärtproblem så de fick se om de fick något jobb efter en långtidssjukskrivning. Men de har det ju så väl förspänt att de bara behöver sitta 2 perioder i riksdagen så har de ju lön livet ut. Snacka om fallskärm.

Av Pink Ozzy - 8 december 2009 11:04

Det ringde just en gammal arbetskamrat. Efter ett tag kom vi in på julen och att det bara var 2 veckor och 2 dagar kvar. Har man julstämning när gräsmattan ligger grön och det är 5 plusgrader. Nej, inte jag i varje fall. Kan det vara klimatets fel? Jag vill inte tro det, men när barnen var små på 80-talet hade vi snö varje vinter. Men numera så är det knappt rimfrost en vecka på året.

Men man får väl se det positiva. Det går åt mindre värme i huset och man slipper skotta snö och snöblask.

Av Pink Ozzy - 7 december 2009 20:43

Som Agneta skrev som en kommentar så ÄR nog världen liten. Som jag skrev tidigare så var en granne bror med en man som hade vattengympa samtidigt som mig.

Jag har även träffat grannar i både Loftsdalen, Höglekardalen och Kanarieöarna.

Ja, det har faktiskt hänt flera gånger som man träffar på folk som man har något gemensamt med genom arbete eller att man bor ”nära” med. Ibland på nära håll och bland på långt håll. Oftast är det personer som man bor relativt nära inpå med, men som man inte känner. Men som sagt är det mesta relativt. Låt oss säga att man träffas på ICA hemma så kanske det inte är så märkvärdigt at träffa grannen Men ju längre man kommer bort från ”centrum” så är det ju mer och mer ovanligt och roligt. Kul at se dig någonstans!


Av Pink Ozzy - 7 december 2009 18:02

Var som vanligt på vattengympan förra veckan. Vi väntade på vår tur och en äldre herre sa:

- Jasså din dotter flyttar till Nyköping?

- Ja

- Du, kan inte hon åka in till Skavsta och hämta mina glasögon som jag glömde på planet förra vecka. De ska ha 300:- för att skicka hem dom.

- Ja, det går nog bra, sa jag och gav honom mitt visitkort, eftersom han skulle hem och ge mig en kod för att få ut glasögonen. Sen ringde jag min dotter när jag kom hem.

Hon hämtade glasögonen.

Idag var jag på vattengympan igen. Jag sa åt mannen att han skulle få glasögonen nästa måndag. Då säger han:

- Vet du vad?

- Nej, vaddå?

- Du bor granne med min brorsa.

Det visade sig att jag i åratal bott granne med hans brorsa. Visserligen ligger det ett hus emellan, men ändå.

Av Pink Ozzy - 7 december 2009 17:48

Undrar om man kan bli beroende av Wii? Köpte nyligen den svarta varianten av Wii-konsolen. Så ingåe Wii-sports och Wii-resorts, d v s en massa sportliknade spel. Har just kört en del så jag blev svettig. Tycker det är ett bättre sätt att spela spel på än att spela på datorn. Här får man röra på sig och spela samtidigt. Ska nog leta efter fler spel till konsolen där man får "sporta". Riktigt kul. Kan nog också rekommenderas till alla som har lite svårt att röra på sig på "vanligt" sätt. Det här vär verkligen kul. Prova.

Av Pink Ozzy - 7 december 2009 09:25

Efter vattengymnastiken på förmiddagen ska jag lämna av frugan vid järnvägen för transport till dotter nummer 2. På så sätt blir jag ensam till onsdag eftermiddag. På ett sätt ganska skönt. Att gå runt hemma och vara arbetslös börjar bli lite slitsamt eftersom hon också går hemma sjukskriven sedan många år. Jag behöver lite space ibland. Så nu blir det dator ( e-post, blogg mm ), Wii ( ett underbart nytt nöje för mig ), TV ( film ) , böcker ( bl a Svinalängorna och fotbollens historia) och pasta ( i alla former ). Eventuellt städar jag upp i CD-skåpet som inte är i den ordning jag vill ha det längre. Så dessa två dagar kommer att bara flyga förbi, snabbare än en avlöning.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se